onsdag 22. august 2012

DUFTEN AV Å VÆRE TIL STEDE

 Jeg skriver om mye rart på denne bloggen. Lurer på om du også tenker det noen ganger. Men når jeg for eksempel surrer rundt på gården vår og kjenner den fantastiske duften av nyklippet gress, da tenker jeg: Hvordan skal jeg få formidlet dette på Livs Lyst? For det gleder meg så skjønner dere. Hehe. Jeg ser at det kan virke banalt, men der og da er det en sann og ekte glede for meg. Jeg forteller det til Thomas flerer ganger og trekker gode og dype åndedrag hver gang jeg passerer eller går gjennom tunet. Duften av nyklippet gress er utrolig god. (For den som ikke er allergisk da så klart.) Og så hørte jeg noe interessant på radioen her om dagen. En pensjonert lærer pratet om hvordan han fikk sine elever til å være til stede i en læresituasjon. Han ga dem i oppdrag å finne sin drømmeplass. I fantasien. Når de tenkte på sin drømmeplass, skulle de bruke kun en og en sans om gangen. Hva ser jeg på min drømmeplass? Hva hører jeg? Hva kjenner jeg? Hva lukter jeg? Ikke noe hokus-pokus, bare prøve å være til stede. Og kanskje er det det jeg fikk til akkurat den dagen jeg hadde klippet plenen på hele tunet. Jeg var tilstede. Brukte sansene. Jeg er ingen ekspert på området sånn generelt. Jeg tror jeg rett og slett jeg trenger å øve meg på det. Men akkurat den dagen klarte jeg det. Duften av det nyklippede gresset gjorde meg både godt og glad. Det var duften av å være til stede. Og nå har jeg altså fortalt dere om det også.... Jaja, kanskje på tide å få inn noen rene interiør-innlegg på Livs Lyst snart? Før det tar helt av i små hverdags-detaljer? Ha overbærenhet med meg ;O)

26 kommentarer:

 1. Herlig følelse når man er så i nuet at man klarer å bruke alle sansene. Jeg pleier å bruke den teknikken han læreren brukte, når jeg skal sove. Blir så avslappet da.

  Koselig med slike innlegg innimellom syns jeg

  Klem fra Lottemora

  SvarSlett
  Svar
  1. Det er sikkert en fin metode å slappe helt av med også. Kan sikkert brukes i mange sammenhenger. Akkurat når det gjeler å sove har jeg ikke problemer. Jeg hadde sikkert ikke rukket å komme til mer enn den ene sansen... hihi

   Slett
 2. jeg er den som vil klippe gresset hos oss, for nyklippet gress lukter så godt 8 den beste)....jeg setter meg ned etterpå og bare nyter den lukten :-)

  klem tone

  SvarSlett
 3. Lovely post- I try to be 'present' as well. I find it hard as my mind typically wonders- but it is a good practice-life feels richer-xx

  SvarSlett
  Svar
  1. I can recognise what you are saying. My mind is also a wondering mind... ;O)

   Slett
 4. Kjempefine og viktige innlegg, som jeg tror mange setter pris på å bli påminnet om! Er også så glad i lukten av nyslått gress, og jeg kan heldigvis nyte den uten allergisymptomer :o) Noe av det vi setter mest pris på i Lunden er jo at det er så stille og rolig der, bare de "naturlige" lyden av elven, fuglene og vinden som suser i tretoppene. Ser på det som en investering i god helse å kunne koble av og ikke omgis av lyder hele tiden...Og når en i tillegg restaurerer hus får en jo trent kroppen også, så dette må bli bra ;o))

  Ha en fin dag!

  Mona

  SvarSlett
  Svar
  1. Det der kjenner jeg igjen. Jeg gruer meg nesten til å komme hjem og være i byen i vinter. På gården får vi så mye fysisk "trim". Hjemme blir det mer stillesittenhet. Kontorjobbing. Har ikke lyst å begynne å trene på elixia heller... hehe

   Slett
 5. Eg veit kva du meiner, beint. Eg pleier leggje meg heilt ned i graset, kjenne på at eg er ein del av det heile....men ein dag eg gjorde det..lenge etter eg vart 35...sa far min på 70 år..litt i tørraste laget..
  ..du må risa oppatt ellers trur nok folk du er galen... ;D

  Britt

  SvarSlett
  Svar
  1. HAHA! Så utrolig bra! Jeg kan jo forstå han faren din også. Haha. Nei, nå måtte jeg le!

   Slett
 6. Takk for dine hverdagsbetraktninger ! De minner oss om alt vi har fått i gave- til å nyte og glede oss over :) Bare fortsett :)

  SvarSlett
 7. Du har skjønt det du:-)
  Glede seg over livet og være lykkelig.
  Være tilstede her og nå!
  Mindfullness bruker jeg hver dag! Jeg blir så glad av det å:-)
  Nyter hver minste lille dært, med syn, lukt, smak... Herlig!
  Stor klem fra Hege

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg skal ikke påstå at jeg klarer det hele tiden. Men det er en fin øvelse. Og glede seg over detaljene i hverdagen på landet, syns jeg er helt nydelig nå, så nå er det ikke vanskelig. Men tunge dager kommer innimellom i livets svingninger, og da er det nok ikke så lett. Skal i alle fall nyte så mye jeg kan!

   Slett
 8. Du har skjønt det du! Jeg gleder meg stort til hvert innlegg fra deg, og jeg gleder meg med deg.
  Herlig!
  Være tilstede her og nå.
  Mindfullness bruker jeg hver dag! Nyte hver minste ting, se, lukte og smake!
  Også blir man så glad og lykkelig av det:-)
  God onsdag Liv.
  Hege

  SvarSlett
 9. Takk igjen! Føler vi har mykje til felles når det gjeld verdisynet ;-). Ikkje så nøye med interiørinnlegga, så lenge du har så gode livsstilsinnlegg.. Einig med deg når det gjeld graset, luktar heilt fantastisk. Har du prøvd å gå barbeint på høgfjellet? (Eller iallefall litt oppi høgdene på berga...) Det er også ein fantastisk følelse spør du meg, då føler eg meg verkeleg i pakt med naturen. Det er mange "favorittplassar" eg kunne snakka om,hehe, men skal ikkje "ta heilt av" her. Ha ein fin dag!

  SvarSlett
  Svar
  1. Aldri gått barbeint på fjellet. Hehe. Sikkert mye jeg ikke har gjort.
   Fiiiin dag til deg også, Heidi!

   Slett
 10. Synes du har flotte innlegg; en god blanding av alt, og vi trenger slike refleksjoner over livet vi lever. I bloggenes interiørverdenen dreier mye seg om hva man har kjøpt, hvordan vi pynter osv, men det er vel så viktig å berette om det som ikke koster så mye, men som betyr enormt mye :-)Fin dag til deg :-))

  SvarSlett
  Svar
  1. Kanskje greit å få ting litt i perspektiv av og til? Ellers blir mine innlegg gjerne det jeg tenker på den dagen. Ikke så progresivt, men litt sånn hva som faller meg inn og hva som skjer rundt meg. Dere følger med i alt tankespinnet. hihi

   Slett
 11. hehe...nyslått gras er jo SOMMER...det lukter himmelsk...skjønner meg ikke på de som klager over duren av en plenklipper..(skjønner det når det blir ti stk i samme boligfelt) men for meg er duren av en plenklipper og nyslått gras ..sommer:-))

  og du..nå kom jeg sannelig på at jeg skulle jo blogge vårt oppussings prosjekt...huset vårt fra 50 tallet....typisk det...at man detter litt sammen når en er flyttet inn...men ferdig er vi ikke...blir man det noen gang tro...nånei..nye ideer dukker stadig opp :-)))..ny terrasse i år....badestamp neste år...hugge dusinvis av trær i år for å få frem utsikten i vinter...rydde bort all veen som står over ALT på tomten...jaja...:-)

  ha en fin fin dag Liv.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, blir man noen ganger ferdig? Jeg tror egentlig ikke det... Men det er gøy også da, å stadig ha noen planer for hus og hjem. Vi liker det, gjør vi ikke? Å surre og ordne og gjøre det koselig rundt oss? Jeg tror vi liker å holde på jeg ;O)

   Masse lykke til med de nærmeste prosjektene!

   Slett
 12. Ny-klippet gress lukter utrolig godt:) sommer, friskt og nytt hver gang:)
  Liker også lukten av det, og nyter det hver gang jeg klipper gresset:)
  Syntes du har bare herlige innlegg med masse jordnære, ekte, nære og menneskelige ting som hele tiden man kjenner seg igjen i:)
  Du skriver herlig om livet og gir oss masse herlig påfyll/tanker som man glemmer i en ellers hektisk hverdag:)

  Fortsatt herlig dag

  Klem Merete

  SvarSlett
 13. Hei Liv. Viktig det du skriver om både i dette og i det forrige innlegget. Synes selv jeg er blitt mye flinkere til å nyte stillheten, naturens lyder og dufter de siste årene, det er når jeg tar meg tid til å nyte disse tingene jeg føler at jeg virkelig lever og har mine små lykkestunder. Sier det ofte til Einar jeg også, når vi er ute og kanskje holder på med noe, han stresser kanskje for å bli ferdig med veden foreksempel, mens jeg kan være fokusert på lukten av veden og minner han på at dette har vi gledet oss til i hele vinter så nå må vi kose oss med jobben, lukte, nyte, ikke stresse, tror nemlig at å nyte øyeblikkene og være til stede med sansene gir den motsatte virkningen av stress. Synes jeg er blitt ganske flink til det om jeg må si det selv, tar meg alltid tid til å stikke nesen borti syrinen når jeg går forbi den på vei ut og inn av porten, herlig. Og så har jeg plantet noen planter med nydelig lukt i kassene ved inngangsdøra, det er deilig å snuse litt på den hver gang man går forbi :))
  Og så er jeg blitt helt betatt av stille sjø eller vann, bildet ditt i går minnet meg om utsikten vår fra farfar-huset, den er så fin når det er stille, nå har jeg begynt å lengte til farfar-huset hver gang sjøen ligger speilblank, selv om jeg er på jobb eller andre steder.
  Huff da, lengste kommentaren ever ;))) men disse tingene opptar meg og har blitt en del av hverdagen min, prøver å smitte Einar litt også :)))

  SvarSlett
 14. Huff og huff, har slettet noen bilder det var flere av på picasa, og nå får jeg et innkjøring forbudt skilt istedet for bildet mitt når jeg kommenterer :((((

  SvarSlett
 15. Synes disse innlegga er ganske så koslige og jeg da..
  Selv om jeg må være enig med deg i at for alle uten gressallergi lukter nyklipt gress nok godt ;) Jeg tenker mest på fluktmuligheter og pustebesvær nå desverre.

  Men sånn i luktens verden synes jeg det lukter spesielt godt
  1. når det er sommer og varmt, og har regnet natten i forveien. Den friske gode luften.
  2. Lukten av saltvann og hav får meg bestandi i feriemodus tilbake til mine besteforeldres hjem på sørlandet
  3. Stallukten. hestehår og hestelort sammen med andre lukter som lær. minner meg om barndommen sikkert.

  SvarSlett
 16. Akkurat det radioinnslaget hørte jeg også, i bilen på vei til et møte i Oslo :-) Jeg også begynte å tenke på hva som er mitt drømmested, og hvor lurt det er å "gå dit" hver gang man trenger å samle tankene, tenke klart eller bare finne roen. Fortsett med disse hverdagsrefleksjonene dine! De og framdriften på gården - både ute og inne - er grunnen til at jeg kommer tilbake igjen igjen. Gleder meg sånn til å få bli med på litt av veien!

  SvarSlett