lørdag 18. august 2012

UVURDERLIGE

Gummistøvlene har vært mine beste venner denne sommeren. Enten det har vært regn eller sol. De er geniale når jeg klipper gresset, når jeg luker i beddene, stabler steiner opp til en mur, rydder etter Thomas når han flyr med motorsagen rundt tunet eller når vi befinner oss i skråningene og rydder i skogkanten eller når jeg altså løper rundt i blomsterengen. Litt ulent og høyt gress er det jo både her og der på gården vår, så det høye fottøyet i sort gummi har vært uvurderlig. Dette minner meg forresten om Bestemor. Hun puttet beina sine i støvlene når hun skulle ut og hente poteter eller rote litt i åkeren. De stod i gangen og jeg  husker jeg lånte dem av og til. De var alltid fulle av rusk. Skikkelig jobbe-støvler. Nå skjønner jeg hvorfor. Jeg får passe på å tømme mine  ;O)

9 kommentarer:

 1. Heisan - der deiset det ned et minne hos meg også gitt!!! Både mormor og farmor hadde støvlene sine stående i gangen slik du beskriver, med rusk i, hehe. Har jeg ikke tenkt på, på en lang stund - herlig!!! Liker mine lange jeg også, grønne mine da, sitter godt langs leggen så det ikke blir sååå mye rusk i, men jammen sniker det seg inn litt likevel. Og vet du, selv nå når jeg er i 50-årene klarer jeg ikke å gå utenom en diger vanndam/søledam uten å gå ut i den og rote litt med støvelkledte bein - god mulighet for det i helgen, ihvertfall her!!! GOD HELG til dere!

  SvarSlett
 2. Jeg har makan og har brukt dem mye i år. Likevel bruker jeg goretex fjellstøvler fra ecco enda bedre. De gir bedre støtte til foten om man skal holde på ute i timesvis.

  SvarSlett
 3. Elsker også de gummistøvlene! Kjekt og ha i all slags vær:) Fine bilder du har tatt her!! Flink:) Klem lille meg

  SvarSlett
 4. Enig med deg, vi var fire damer på tur i Bergen i sommer og alle kjøpte vi oss støvler, tre av oss valgte Ilse Jacobsen sine. Herlige altså, både fine og gode :-))

  Fortsatt god helg :-))

  SvarSlett
 5. Støvler er et must på landet - jeg har 5 par..... Et par lange, og 4 par korte, 3 av dem er fordelt på mine tre små hytter.... De lange og ett par korte er her hjemme og brukes så og si hver dag! I sommer har jeg vel nesten brukt dem mer enn jeg har brukt sko!!! De beskytter ikke bare mot det våte, men også mot flått og orm....:) Slik er også livet på landet....;)

  SvarSlett
 6. Belle ambiance.

  Amicalement,

  manon

  SvarSlett
 7. Jeg også bruker støvler så fort sjansen byr seg, være seg hagearbeid, skogstur eller blant bærbusker. Er nemlig ganske lat med skobytter, liker komfort og VELDIG redd for orm!! Ønsker meg MASSE disse sorte støvlene her da... Hi, Hi,har akkurat lagt ut et bilde på bloggen min med en vakker brud i gummistøvler. Alt kler den smukke;)

  SvarSlett
 8. Kjære kusine, takk for at du holder minner om bestemor og historien vår så levende! Og du skriver det jo så sjarmerende, jeg ville vel gjenngitt historien om bestemor sine støvler som at de alltid var skitne og ekle å putte barbente føtter i..:-) Men takk for at DU skriver som du gjør, er nok derfor du er blogger og ikke jeg!
  Klem fra Elin (som forøvrig og vil skryte av dagens innlegg, stillhet er virkelig undervurdert)

  SvarSlett