mandag 1. juli 2013

STEINGAL

Stein, stein, stein og atter stein...
Tror bådet huset og resten av tunet ligger støtt og gått her oppe i bakkene i alle fall. Hvor enn vi graver kommer det nemlig opp stein. Kantete stein. Runde stein. Små stein. Store stein. Men... hvor gjør man av så mye stein?? Vi holder på å bli tussete her... eller kanskje steingale??

Siden det er så skrått, holder vi på å lage noen plattåer der et glass med saft kan stå støtt på et bord. Det er målet. Hehe. At vi får laget oss til noen steder der et glass med saft kan stå støtt. Etterhvert skal jo noen utemøbler på plass og skape koselige rom der solen kan varme og glede oss. Der vi kan innta gode måltider eller bare sitte og skravle med koselige venner. Ja, men da trenger vi jo litt stein da.

Så steiner løftes. Steiner flyttes og stables. Sakte men sikkert blir naturmurer til som støtte for jord (og enda flere steiner...) Og visst blir det fint! Det blir kjempe fint og akkurat så skeivt at det ser ut som muren har stått der både vel og lenge. Det er vel akkurat slik vi vil ha det det vel? Tommel opp. Dette blir steinbra!

10 kommentarer:

  1. Du kan lage deg et grillsted? Bålplass

    SvarSlett
  2. Snakk om ytterpunkter! Her hos oss er utfordringene nøyaktig helt motsatt; hvordan skape en fin og frodig uteplass på et tun som er helt panne flatt? Ikke en eneste sten i jorda uansett hvor mye og dypt vi graver, heller! Når vi er ute og kjører, speider vi mer eller mindre bevisst etter eierløse steinrøyser som vi muligens kunne forsynt oss fra, for det må da vel være mulig å skape litt variasjon og liv ved bruk av stein når man er så 'uheldig' i utgangspunktet? Vel, trøsten får være at jorda her er super til gulrot og potet, og at det dessuten vil være greit å ta seg frem med rullator, om det skulle bli aktuelt en gang i fjern (forhåpentlig) fremtid, for her på småbruket vårt vil vi bo, lenge! Dere har, med alle steinene og det bratte terrenget, en fantastisk mulighet til å skape flotte og spennende uteplasser, og husk at steinene vil magasinere varme og gi muligheter for et planteliv som ellers ikke ville hatt så gode vilkår. Og underveis i alt strevet kan dere minne hverandre på at dere nok aldri vil trenge å bruke tid og penger på et treningssenter:) Gleder meg til å følge med utviklingen der oppe i lia! God sommer, Liv! Hilsen Tine S.

    SvarSlett
    Svar
    1. Haha - så herlig. Nei, trengingssenterne får nok ikke våre penger ;O) hihihihi
      Hver sommer har vi i alle fall mer enn nok trening her oppe i lia ja.
      Så gøy å høre om at steinene kan ha noe å si for vegtasjonen. Har jeg ikke tenkt på. Takk for tipset!

      Masse lykke til på deres plass og måtte dere bli gamle, gamle, gamle der!!! hihiih

      Slett
  3. Kjenner meg helt igjen der! Vi flytter også stein fram og tilbake.....

    SvarSlett
  4. det blir kjempeflott! utrolig tungt med stein, men det blir fint da :)

    SvarSlett
  5. Stein er jo bare så fint da! Skulle gjerne hatt et stort lass og brukt til natursteinsmurer og trapper både her og der jeg. Det er tungt ja, men uteplass blir det nok hos dere etterhvert som steinen kommer på plass. Har man noen skikkelig store er jo også steinbord og benker kjempefint og ikke minst vedlikeholdsfritt...
    Steingod sommer!

    Gry K

    SvarSlett
    Svar
    1. Haha - ja det er jammen sant. Benker og bord er også kjempe fint. Har ikke så mye stort her på gården, men det blir i alle fall noen murer som du ser. Og jeg gleder meg såå til å så plen og sette meg ned på en liten benk i sola der!

      Steingod sommer til deg og! Hoho

      Slett
  6. Ja, ta steinen fram og bruk den! Det er så fint med steinbed og steinmurar. De er heldige som har mykje å ta av!!

    SvarSlett
  7. Ser for meg duftende abrodd i kanten der - til neste år kanskje?
    Jeg har funnet et fint eksemplar til deg som lurte den dødbringende våren.
    Mange planter gikk dukken, men heldigvis hadde jeg delt noen planter og satt de på ulike plasser i fjor.

    SvarSlett
  8. Ja, jeg støtter anonym, stein gir kjempegode vekstvilkår, grunnet magasinering av solvarmen. Her hos oss har vi planta en drueplante inntil en liten fjellknaus som står vestvendt, den planten trives mye bedre enn de som står på friland uten varmen fra fjellet bak. Det samme kan dere oppnå med steinmurer! Og trening, juhu!
    Lykke til videre!
    Hilsen Signe.

    SvarSlett