tirsdag 27. mars 2012

OVER STIEN ETTER VANN

Her nedenfra bekken ser vi opp på gården i lia
 Det renner en bekk på hver side av gården og avgrenser vår eiendom. Jeg er så glad for det! Det var jo et av mine ønsker - å ha vann i nærheten. Tenk på varme sommerdager og "pjuske seg litt" i vannet. Det er nok ikke akkurat plass til noen svømmetak, men avkjølt - det skal jeg klare å bli!

 Over jordet kan vi skimte en sti som fører ned til bekken på denne siden. Vi vet at det har stått en *badstue her på gården en gang, kan det være her nede under det store rogntreet den stod? Eller var det her nede ved den sildrende bekken de vasket tøy?

*Badstue: Et selvstendig hus med steinovn/varmekilde. Plassert i utkanten av gården pga brannfaren. Med dampen og varmen var det enkelt å gjøre seg ren. Men mange brukte disse bygningene til blant annet tørking av korn i stedet.

  Stien starter her oppe i frukthagen. Hva slags trær dette er, tør vi ikke å si enda. Kan det være epletrær? Hestene som bodde her tidligere, har beskjært dem godt. Hihi. Vi får bare vente og se og lære underveis. Jeg gleder meg i alle fall stort til/om disse trærne vil stå i full flor igjen. Det blir jo nesten som et lysthus her på bakkekanten!

Jeg måtte bare teste å gå stien fra bekken og opp på tunet. Vi vil tråkke den til igjen. Det er så fint med dette kulturlandskapet. "Og en dag står det kanskje en liten port her nede ved det enkle gjerdet som skiller jordet fra beitemarken litt lenger oppe."

Hm... drøm drøm...

6 kommentarer:

 1. Lycka till med dina drömmar! Vad vore livet utan dem? Det ser så underbart ut med bäcken och stugorna, jag drömmer nog lite själv...:)

  SvarSlett
 2. ~ Sukk så flotte bilder av et nydelig sted.
  Er så koselig og følge med på bloggen din:-) Blir rett og slett glad av og lese og se de flotte bildene. Og den gården deres er så fantastisk! Takk for at du deler dette med oss lesere.
  Ønsker deg en strålende dag!

  Klem fra Signe ~

  SvarSlett
 3. Enda fler nydelige bilder fra gården deres :) Blir spennende å følge med videre :)

  SvarSlett
 4. Hei igjen du - blir helt dårlig av å se den blå himmelen på bildene dine - her har vi ikke sett himmelfarge på flere uker..... Prøver å fylle dagene med kreativitet, og tenker at det MÅ da bli sol før eller siden her også:) Gårdsprosjektet deres er bare så fantastisk, sjøl om vi med noen opp-pussinger på baken ser mange arbeidstimer når vi ser tunet deres....:) Men; dere høres ut som ett godt team, en utmerket blanding av drøm, følelser og realisme godt fundert på håndtverkskompetanse - dette blir bra:) Klem fra vind-og-regn-landet i nordvest:)))

  SvarSlett
 5. Himmel og hav for en skjønn plass... herlige bilder:)
  Tenk å få bo i slike naturskjønne omgivelser:))

  Ønsker deg en riktig fin tirsdag:)
  Klem Marianne

  SvarSlett
 6. Nydelige bilder,jeg er så imponert at sånne som dere forsatt finnes.Det er som en
  eventyr fortelling,men likevel så virkelig.Ønsker dere lykke til med arbeidet
  fremover,bli spennende å følge med dere..Ha en forsatt fin dag,hilsen Merete.

  SvarSlett