fredag 11. mai 2012

HUSETS SJEL

I kjøkkenvinduet på gården (eller fra det som en gang skal bli et kjøkken) - har vi ingen gardinkappe. Den må nok vente litt. Jeg prøver å ikke tenke for mye på hvordan det skal se ut inne i huset enda, for det kommer til å ta tid å få dette ferdig. Men litt må man tenke og en av tingene jeg gleder meg mest til her oppe, er å få ferdig nettopp dette rommet. Tenk å stå her og lage mat. Eller tenk å sitte her ved et lite bord med et tent stearinlys og en kaffekopp en tidlig morgen. Jeg tror det kan bli nokså greit...

Og samtidig kan jeg heller ikke la være å tenke på hvordan en fin gammel heklet blondegardin ville gjort seg i sammenheng med denne utsikten og i denne vinduskarmen.

Bare synd at vinduet ser slik ut foreløpig... hehe. Men disse gamle vinduene med vablete glass ser veldig bra ut og vi skal gjøre alt vi kan for å beholde dem. De er jo selve husets sjel. Dessuten har vi  varevinduer til en del av dem. Og da blir det så bra at!

Vinduet helt til høyre i første etasje skal bli kjøkken (om vi ikke ombestemmer oss innen den tid). Her er det utsyn mot utsikten og på fremsiden kan man også se ut på tunet gjennom et annet vindu. Det må vel være et perfekt sted å ha kjøkken? Dessuten er det et veldig godt rom å være i. Her er det masse sol og lys fra morgen til kveld! Har på følelsen at selve rommet også blir huset sjel. 

Oioi.... Jeg håper at det vil lyse i dette vinduet først...!

9 kommentarer:

 1. Å,det kan jo bare bli super fint!
  Vilken lykke å ha en alldeles egen gård!
  Fin dag till deg!
  Klem Irene

  SvarSlett
 2. Så moro å planlegge og fundere slik :) Høres ut som at det blir et veldig koselig kjøkken :)

  Skjønner at du blir utålmodig :) er ikke lett å styre seg, når man egentlig ville vært innflyttingsklar med en gang :)

  SvarSlett
 3. Hver gang jeg er innom bloggen din, sitter jeg og koser meg og får så mye inspirasjon :) vi bor også landlig, med stor tomt, gammelt hus og div uthus. Elsker å bo sånn :) Den plassen deres er jo bare helskjønn og vakker - og for en utsikt dere har!! nydelig! spennende med vinduer som skal tas vare på og ordens til. lykke til med det hele! god helg til deg. klem fra meg som følger med ;)

  SvarSlett
 4. Sååå nydelig, ja helt fantastisk utsikt :-)) En heklet bestemor- gardinkappe er PERFEKT i det vinduet, og selvsagt er det helt genialt å velge det hjørnerommet som kjøkken :-) Da har du utsikt til tunet og sjøen :-)) Greit å se tunet innenfra, følge med på det som foregår, barn som leker osv.osv. Dere får det kjempefint her :-)Det er faktisk litt fint å gjøre det på den måten dere gjør; å bruke tid, la ting bli til mens dere holder på. Lykke til !Klem

  SvarSlett
 5. Hei :-)

  Er så vakker på gården deres :-) drømmer meg helt bort når jeg ser bildene :-) For en utsikt!! Ikke vondt å sitte der og spise frokost :-) Gleder meg til å se bilder fra prosessen :-)

  Ønsker deg en flott helg :-)

  SvarSlett
 6. Eg trur Tidemann og Gude ein gong må ha sete ved det vindauget og henta inspirasjon til nasjonalromantiske kunstverk!!! Utruleg vakkert!

  Fredagsklem frå Tove

  SvarSlett
 7. Du milde for ei fantastisk utsikt frå dette rommet! Lykke til med restaureringa!

  SvarSlett
 8. Nydelig utsikt! Der kommer dere nok til å stortrives!

  -Hilde-

  SvarSlett
 9. Så herlig utsikt dere får fra kjøkkenet; helt utrolig! Vinduene ser jo fine ut, blir ikke problem å beholde disse. Hos oss er de stort sett i grei stand, selv om de fleste må kittes om. Enkelte må likevel bytte ut deler av treverket, men nå har vi funnet det koselige, gammeldagse snekkerverkstedet som hjelper oss med de vanskeligste delene *lykke*! Veldig tilfredstillende å kunne ta vare på disse flotte vinduene som i utgangspunktet ser litt slitne ut :o)

  -mona-

  SvarSlett