torsdag 2. april 2009

Bløte kanter i stuen...Jeg har alltid tepper liggende fremme i en stor kurv. Og jeg er så glad i vatterte teppedyner. Har spart på en del av dem opp i gjennom. Bruker dem til overtrekk på sofa, som pynt i "tv-sengen", på utemøblene, på stranden (!) og rett og slett til å krype under når jeg er litt for kald.Dette er go`kroken! Ei gammel seng fra Bestemor og Bestefars gård er stuens deiligste møbel. Den stod en gang på vognskjulet. Der hadde de rigget til et lite koselig sommer-rom. Der lå husbonden og fruen når det var fullt med gjester på gården. Før hadde sengen halmmadrass, nå er den fyllt med dyner, madrasser, ryer og tepper. Et ypperlig sted å oppbevare slike ting.
Og desto mer oppbevaring, desto mer komfort!! ;O)

Sengen var opprinnelig brun. Jeg "lutet" den tidlig på 90-tallet og så beiset jeg den for noen år siden så den ble brun igjen. Nå lurer jeg på om den hadde blitt fin i hvit........ ......Et lite maskulint trekk! Når jeg skulle kjøpe meg sofa denne gangen, bestemte jeg meg for å slå til med noe som ikke var så "sukkersøtt". Det ble en sort Howard-kopi. Og jeg har ikke angret! Men den må liksom ha litt blonder og hvite puter for at sirkelen kan sluttes helt.Jeg har to forskjellige sofaer i stuen. I både størrelse, farge og farsong. Så for å "binde" dem sammen, har jeg samme "tema" på begge ryggene: blonder, grått saueskinn og puter som matcher.
Det funker det :O) -og jeg syns det er sjarmerende!

27 kommentarer:

 1. Så koselig med ei slik gammel seng i stua. Lurt å ha pute og pledd i sofaene dine slik at de matcher. Vi har to svarte skinnsofaer som eg egentlig ikkje liker, ikkje fordi dei er svarte men fordi alt glir av skinn, så puter og tepper havner ned i setet eller på gulvet. Kanskje eg skal bytte ut den eine for der er det hull ( seg satte meg på ei saks og den skar hull !! + at eg hadde håndkrem på hendene og tok på sofasetet !!--det blei stygt det !) Ha ein fin torsdagskveld.

  SvarSlett
 2. Så koselig du har det i stuen din!
  Skikkelig fint med alle teppene, og ja jeg tror sengen ville blitt super fin i hvitt!
  Klem Julie

  SvarSlett
 3. Virkelig supert! Slike bløte kanter har jeg også mange av i stua, og andre steder også. ;) Herlige quilts du har. Likte bildene veldig godt også, fint framstilt. :)

  SvarSlett
 4. Jeg er som deg;elsker tepper/pledd og puter.
  Luner godt, men er også koslig og romantisk!
  ;-)
  Nyt kvelden
  Klem

  SvarSlett
 5. Dette så unektelig helt herlig ut,
  spesielt for en liten frysepinne som meg ;o)
  J.

  SvarSlett
 6. Den senga var jo bare så koselig,,,,skjønner godt at det er yndlingsplassen din,,,,,
  Slike vatterte tepper er tingen,,,,har funnet fram mine også,,,,sammen med 5 saueskinn har de fått plass i kurven, og står klar for masse sol og varme vårdager på terassen....
  Kos deg i påska.
  Klem anne

  SvarSlett
 7. Supert. Tusen takk Liv, det var til stor hjelp. Nå skal jeg ut å kjøpe garn til påsken:)

  Du jeg tenkte jeg skulle prøve bruktbutikken "din" imorgen. Er de oppe på dagen?

  Lena

  SvarSlett
 8. Å så koselig du har det i heimet ditt. Nydelig. Lika så godt sånn gamaldags lun og koselig stil.
  Ha en fin kveld
  Og takk for helsing
  Klem

  SvarSlett
 9. Hei :-)

  Så koselig god krok du har :-) Og en utrolig inspirerende blogg :-) Fikk lyst til å sy igjen faktisk og det er ikke verst for har hatt sperre for all kreativitet nå siste 3-4 ukene....Så takk for det!! Skal prøve å få sydd gardiner og puter i helgen jeg nå :-) Legger deg til på siden min jeg :-)

  Ha en super fin helg :-)

  SvarSlett
 10. Så mange vakre tekstiler du viser, som deg kan jeg ikke få nok av det....bloggen din er superfin, jeg bare MÅ linke deg...håper det er ok!!

  SvarSlett
 11. Det er bare en ting å si: Vakkert!

  SvarSlett
 12. Kjempefint !
  Senga er fin som den er, syns jeg. Greit med litt kontraster...

  SvarSlett
 13. Så flott seng....og koselige tepper og puter!!
  Må være kjekt å ha en slik seng!!
  Har et sånt tykt teppe på ønskelisten min.....i hvitt og blått!! et nydelig et som jeg vil ha nå som vi snart skal nyte utelivet:o)

  Ha en fin kveld:o)

  SvarSlett
 14. Hei!
  Så herlig blogg du har. =) Me like!
  Har ikke vært innom bloggen din før. Jeg linker til deg, så finner jeg veien hit igjen;)
  Takk for titten.

  Kathrin.

  SvarSlett
 15. åååhhh det er så fint,så fint,så fint,så fint,så.....
  herligt å se!

  klemmer til deg~~~¨¨

  SvarSlett
 16. Hei på deg! Stemmer det at jeg holder på å utdanne meg til interiørkonsulent. Jeg studerer på NKI fjernundervisning. Der kan man ta det i det tempoet som passer best for hver og en. Kan jo være en fordel... Det er ganske krevende, men man vokser jo med oppgaven, som det heter:) Du lærer alt om møbleringsplaner, fargelære, bildeoppheng, masse forskjellige måter å tegne rom på,( der sliter jeg litt!...)og å innrede for forskjellige type brukere mm.

  Lykke til hvis du begynner på skolen!

  Kjempekoselig hjem du har, forresten!!

  Hilsen Nina

  SvarSlett
 17. Så masse lekkert! Elsker også slike myke tepper og pledd:)
  Kan ikke få nok av slike.....
  Klem

  SvarSlett
 18. Du tar fine bilder av flotte ting.
  Jeg liker meg her.
  Kate

  SvarSlett
 19. Hei,hei!
  Såå kjekt at du la att eit spor hjå meg så eg kunne finna denne UTRULEG flotte bloggen din! Her har eg aldri vore innom,men har lagt deg til lenkelista så eg finn deg att,for dette blir ein ny favoritt :0)

  SvarSlett
 20. Nydelig seng og flotte tekstiler!!! Og ikke minst, herlige bilder ;0)

  takk for tittitten ;)

  SvarSlett
 21. For en NYDELIG blogg!!:) Og for et aldeles vakkert hjem du har..

  Klem Tonje

  SvarSlett
 22. så enormt mange flotte tekstiler!
  veldig innbydende!

  SvarSlett
 23. Takk for kommentaren inne hos meg:)
  Så glad jeg fant deg. (Kan ikke huske å ha vært her før?) Her var jo så mye fint som gikk rett til hjerte hos meg. Jeg legger deg til rollen min så jeg ikke mister deg i blogglandiajungelen.

  Ha en fin helg

  SvarSlett
 24. Heisann, koselig at du tok turen inn til meg. Tror ikke jeg har vært hos deg før, men nå har jeg lest hele boggen din og storkost meg. Du har masse ideer og inspirasjon så jeg legger deg til i listen min slik at jeg kan komme på besøk igjen ;)
  Ha en flott dag ;)

  SvarSlett
 25. Hei igjen!
  Joda, jeg fikk hilsenen din.

  Har lest mer i bloggen din, scrolla maaaaaaasse. Mye fint. Artige ideer. Trivelig sted å være, retten og sletten. =)

  God fredag!

  SvarSlett
 26. Tepper, puter og pledd er det rikelig av hjemme hos meg også, men de begynner nå å bli såpass utslitte at jeg må skaffe nye... Her var det i alle fall mange fine å drømme seg bort i :o)
  En deilig påske ønskes til deg og dine!

  SvarSlett
 27. Så mye flotte bilder fra et nydelig hjem!! Den gamle sengen falt jeg jo bare pladask for! Tenk å kunne krype opp i denne, støttet opp av de nydelige putene, og med et deilig teppe over seg.... Sukk!! Hjemme på gården etter besta og besten finnes det noen slike senger. Tro jeg må "sikre" meg en av disse. Har vel ikke akkurat plass til den, men kanskje engang...

  Nå er det like før jeg tar påskeferie. "Drar hjem" til Nordfjord nå i kveld/natt, og gleder meg utrolig til noen deilige fridager. Føler det blir godt både for kropp og sjel :o)

  Ha en superduper herlig påske -kooos deg masse!!!

  Goklem fra Hildegunn

  SvarSlett