fredag 5. juni 2009

Sommer uten ryer... / Summer without rugs...
Når sommeren og varmen kommer inn i mitt lille hjem her, må jeg ha noe ut.

When summer is comming in, I have to get something out.
Det blir blant annet ryene og teppene.

The blancets and rugs.De får ligge her og hvile. Og blir det en kald sommer, er de lett tilgjengelige og kan legges på for å skape en lunere og varmere stemning.

They are staying here in this old chest. So if there is gonna be a cold summer, I can put them on the floor again to make it warmer.
Det føles rent, ryddig og ikke minst litt mer romslig uten ryene. Rommene og gulvene er varme på denne årstiden og det er deilig å vandre rundt på bare ben og faktisk kjenne treverket under seg.


It feels more clean, neat and at least more comfortable without the rugs. The rooms and the floors is warmer at this time of the year and it`s nice for bare feet to feel the wood underneath.
Jeg prøver også å oppnå en effekt av mindre ting i huset. Men jeg er klar over at kanskje ikke det er helt vellykket. Hihi... Man har jo så mange ting... på litt liten plass... ;O)

I also try to get the effect of less things here in the house. But that is`nt a success. I have to much tings and a bit to little space...

Denne kroken kjenner dere kanskje igjen. Den er også nå lys og ryddig uten ryer og tepper.
(
Men den lille puffen er fortsatt brun. Kanskje det blir neste prosjekt??)Kjøkkenet får også "puste" litt uten ryer. Og det er lett å både støvsuge brødsmuler og vaske over gulvene.

The kitchen can now also "breath" without rugs. And it`s more easy to vacum and clean the floors.Her inne på soverommet bruker jeg å ha liggende et saueskinn på gulvet. Det er nå lagt vekk for sommeren og bare ben kan stå opp på rene og ryddige gulv.

Usually there is a sheen here on the floor. But now in the summertime, bare feet can get up on clean and neat floors.Til og med badet får "være med på leken".

And on the bathroom...

I wich you all a clean and neat day! ;O)


Da gjenstår det til slutt i dag, å ønske dere en ren og ryddig sommerdag!
Klem fra Liv :O)

37 kommentarer:

 1. Hei så fint du har det hos deg!!!Det er så gjennomført og koselig..akkurat som jeg liker det ;)Alltid kjekt å stikke innom deg en tur!!!Ha ei fiiin helg ;)Klem til deg fra meg ;)Anne***

  SvarSlett
 2. Superfint hos deg ,LIv!! Elsker rene tregulv...og det er deilig å gjøre det litt lettere i sommerhalvåret!!
  God helg,klem

  SvarSlett
 3. :)) Takk for omvisningen hjemme i ditt rye løse hjem. Det er herlig å ta ut tepper nå som sommeren kommer. Må bare si at du har det så fiiiiint hjemme hos deg.

  SvarSlett
 4. Så flott du har det :)
  Nydelige bilder...
  Jeg synes og det er godt å puste litt , og tar bort noen ting om sommeren. Så er det jo artig å finne dem frem igjen når høsten kommer :)

  Klem,Kari

  SvarSlett
 5. Du har det så koselig hos deg:-)
  Jeg gjør det samme som deg. Føles så mye større og luftigere uten tepper på gulvene. Jeg bytter ofte på tingene mine også for å få en forandring og etter interiørhumøret.
  God helg til deg. Klem Ingrid

  SvarSlett
 6. Såg herlig ut å tråkke rundt på gulvet nå...hadde bare varmen kommet for fullt her og så skulle jeg gjerne gjemt bort noen tepper ja;) Så fin den brisken din var, såg virkelig godt ut til å ta seg en hvil i...:)

  Ønsker deg en fin helg!
  Klem!

  SvarSlett
 7. Heisan O=)
  Du har et utrolig vakkert og sjarmerende hjem... så mange herlige detaljer... Nyter av bildene dine..

  her har jeg aldri tepper på gulvet..forde jeg har hunder..og de hadde nok ikke sett ut ...
  Men det er velidg kosleig med tepper ...

  Ønsker deg en fin fredag og helgO=)
  Klem Kerstin

  SvarSlett
 8. Hei
  Nydelig gulv i huset ditt. Veldig fint uten ryer ja, og ingeting er så godt som å gå på nyvasket tregulv, med bare føtter;-)
  God fredag!
  Kristin

  SvarSlett
 9. Hei Liv! Du har et så utrolig sjarmerende og personlig hjem! Jeg elsker stilen din (sikkert fordi den er et eksempel på det jeg prøver¨å få til i hjemmet mitt etterhvert;O)...)Den minner om stilen i min barndoms ferieparadis, som jeg liker så godt...Får jeg noengang hus/hytte ved sjøen, skal det være hvitt med grønne detaljer!

  Ha en god helg! Skal prøve å legge ut flere bilder fra hus-prosjektet vårt denne helgen, sakte men sikker fremgang!

  Klem fra meg!

  SvarSlett
 10. med så nydelige gulv er det ingen sak å la teppene hvile nei..så fint du har det rundt deg..med eller uten ryer på gulvet...
  ja min drøm er også et ryddig hjem med minst mulig dill dall fremme...tar noen økter innimellom- men skal si det gror fort over igjen!!!
  Ha en strålende helg!!

  SvarSlett
 11. Your home is so beautiful. I love to sound out the words...how is "ryer" pronounced?

  SvarSlett
 12. Åh, der var det så mye vakkert at jeg aner ikke hvor jeg skal starte... Eller slutte.... Eller det i midten....

  Bordet med stolen, både på stua og på kjøkkenet! *Sukk* Kommoden på soverommet, herlig! Nattbordet på badet, vakkert! (Det er nattbord, er det ikke? Jeg har et nattbord på badet, et av mine favorittmøbler, tar seg så bra ut der! :D) Og så alt det andre også, du har et sånnt hjem som jeg drømmer om... :)

  SvarSlett
 13. I must say your place is gorgous!! Looks so peacefull. xoxo

  SvarSlett
 14. Ja det var ingen dum ide. Nå har jeg ikke et eneste teppe i min leilighet. Bortsett fra det jeg kjøpte for å ha i gangen forrige dagen. Blir så mye merker i gulvet der vi tråkker inn og ut med sko. Særlig stilettsko setter sine spor.. Teppet jeg kjøpte er brunt. Egentlig ganske dumt med tanke på at vi har en hund med hvit pels. Og at hun har lagt sin elsk på det nye teppet. Jaja, får se hvor lenge vi beholder det.
  Enig med deg at teppeløse gulv hører sommeren til. Da blir det eksra lunt når man tar de frem igjen.
  Ha en finfin helg.
  Klem

  SvarSlett
 15. Du har virkelig et nydelig hjem. Med eller uten ryer. Men jeg skjønner godt at du vil ha litt forskjell på sommer og vinter. Hver sesong har jo sin egen sjarm. Jeg likte så godt soverommet jeg, og duken fra de første bildene var jo bare lekker.

  Ønsker deg god helg :)

  SvarSlett
 16. Så koselig du har det, så er det så godt å kjenne et godt tregulv med bare sommerføtter. Ha en fin helg. Klem fra Mona.

  SvarSlett
 17. så flotte gulv,- enig ta bort de vakreryene dine , ta dem på når du fryser på bena...
  ditt hjem er så vidunderlig, har ikke noe imot å flytte like inn....
  goood sommerklem , magny

  SvarSlett
 18. Så fine bilder L-jo!
  Godt å ha deg tilbake!
  Ønsker deg en fiiiiin fredag, klem fra meg

  SvarSlett
 19. Så utrolig nydelig hus du har!

  SvarSlett
 20. Så flotte tregulv du har i hjemmet ditt og må da være herlig å gå barbeint på:)
  Så koselig å få se enda mer av stuen og sengen ser så herlig ut, her må det være godt å krype oppi med en god bok.

  Blir like glad hver gang jeg er innom på siden din jeg, det er så hjemmekoselig hos deg:)

  Håper du får en fin helg-

  klem fra Eli)

  SvarSlett
 21. For et nydelig hjem du har. Jeg har samme tendens - når sommeren kommer går (en del av) ryene ut. Jeg elsker spesielt gamle filleryer så dem har jeg mange av. Man trenger mer tekstiler om vinteren for å gjøre det lunt og hyggelig innendørs. Har virkelig kost meg med bildene fra hjemmet ditt.

  SvarSlett
 22. Så flote bilder du viser. Godt å kunne forandre litt nå når det er varmere tider ja.

  Håper du får en fin helg.

  Klem

  SvarSlett
 23. Så lekkert, luftig og sommerlig med de vakre gulvene dine uten tepper. Jeg har helt sansen for det, og hjemme hos oss fjernet jeg alle teppene for sommeren for fem år siden... og de kom aldrig tilbake (annet enn for en liten periode rundt julen for to år siden... og selv da sa min kjære at han foretrakk gulvene uten tepper... og så han da, som var en sterk motstander av at jeg fjernet de i første omgang... hihii). Det eneste "teppet" på gulvet hos meg er et hvitt saueskinn foran ovnen, og den er pga. Milly (kattepusen min, som elsker å ligge på den, spesielt når det er fyr i ovnen).

  Jeg ønsker deg en herlig og (forhåpentligvis) sommerlig helg.

  SvarSlett
 24. herlig med "bare" gulv!
  nydelig bilder hos deg!
  fin helg!

  SvarSlett
 25. Så koselig du har det :) Og med så flotte gulv er det slett ikke nødvendig med ryer. Men vinterstid er det godt å ha litt lune tepper å gå på.

  Ha en fin helg :)

  Hilsen Margrethe

  SvarSlett
 26. SÅ lekre bilder! Du har det så gjennomført og koselig hos deg. Og fint å rydde litt opp å gjøre det luftigere for sommeren. Gøy å variere litt :)

  Ønsker deg en flott helg!

  SvarSlett
 27. Så deilig med teppefrie tregulv om sommeren - deilig å tasse barbeint innendørs !:)
  Spennende å høre om blogshopen din - lykke til med den ! :)

  Ha en flott sommerhelg !
  klem fra Liv Elin

  SvarSlett
 28. å så mycket fint du har
  härligt
  ha en skön kväll
  kramis Jeanette

  SvarSlett
 29. Hej, goa rara!
  Vilket underbart vackert hem du har! Så ombonat och hemtrevligt. Du kan verkligen konsten att få till det så det blir så där genuint.
  Hoppas att vi nån gång kan träffas och visst vore det väl käckt med en liten semester för dig i Sverige nu i sommar *blink, blink* när Sverige har blivit lågprisland (fast det har vi väl varit länge med era mått mätt).
  Jag sålde min gamla cykel i veckan till en tjej som körde ända från Oslo. Jag blev jätteförvånad när hon berättade att det tog lite drygt tre timmar att köra och då hade hon ändå gjort ett par stopp längs vägen. Jag trodde nog att det tog längre tid än så faktiskt.

  Nu har jag lagt in om utlottningen...missa inte den!
  Klem på dej min goa ven!

  SvarSlett
 30. Tenk deg det Liv- når du tar frem igjen ryer og saueskinn..., så føles det som nytt!
  Deilige gulv å gå barføtt i..!
  Da har du jo "makeback" som makeover.., he he:-)
  Ha en fortsatt fin helg, klem Hege.

  SvarSlett
 31. Du har det så koselig! Gjennomført og fint. Jeg likte spesielt godt putekroken din. Jeg drømmer om en slik et sted, vi får se hvor det blir... Enig i at det blir renere linjer når man tar bort ryene. Og solvarme tregulv er deilige å gå barbeint på. :) Jeg synes det er like fint når man legger på ryene igjen på høsten. Da blir det lunt og koselig. Forandring fryder. :)

  Ha en fortsatt fin søndag!

  SvarSlett
 32. Hei hei!

  å deilig med litt luft. De små tingene man gjør for at det føles lettere og lysere. Deilig!

  Ha en flott sønadg

  SvarSlett
 33. Med dine fine gulv, så er det jo flott at de syntes godt. Men mattene dine var jo så vakre de også. Kan skjønne at det er deilig å gå barbent her...

  SvarSlett
 34. Hallo kjære håndklemaker!
  Nå henger håndkleet ditt så vakkert på kjøkkenet og jeg er såååå fornøyd!! Tusen takk!
  Takk også for bildetips, det skal jeg prøve... stadig noe nytt å lære her i Bloglandia.
  Ellers må jeg smile av at ryene har blitt lagt bort hos deg også.., to av mine bruker jeg nå ute på terrassen når det er sol. Deilig å tusle ut på...
  Ha en deilig søndagskveld!
  Nanniklem :)

  SvarSlett
 35. Så fine bilder du viser fra heime hos deg. Koselig i alle rom. Deilig å ordne litt nå til sommeren, her blir også en del ting tatt vekk. Mange blomster er plantet ut (ihåp om at de skal overleve...eg er jo stadig ute og reiser), en del tepper har flyttet ut på terrassen osv. Ha ein fin søndagskveld.

  SvarSlett
 36. Helt enig med deg. Bort med det lune og gode. La oss spare det til kaldere tider:) Og med de vakkre gulvene i huset deres er ikke dette noe problem. Nydelig du har det.

  SvarSlett
 37. Så koselig du har det!
  Og ryene ble jo rene dekorasjonen der de lå pent brettet sammen :)

  Du må gi meg et vink når shoppen din åpner altså. Eller jeg legger deg til listen min jeg så får jeg følge med :)

  Der ligger en utfordring til deg i bloggen min. Håper du tar den med et smil!

  Sol fra meg

  SvarSlett