mandag 16. november 2009

KORS AV STÅL cross of steel

Først må jeg "tusen takke" for de fantastiske 
tilbakemeldingene jeg fikk på forrige innlegg.
Jeg skjønner at det ikke bare er jeg som opplever/har opplevd dette med skolenedleggelser. Det var varme og hjertesukk-kommentarer jeg fikk av dere. Her er det mange følelser og det var godt å kunne dele dem med dere! Så tusen takk til alle som la ned gode ord i bloggen min og takk for at du har lest innlegget. For meg (og som jeg skjønner, mange andre) er dette en kjempe viktig sak!
Og kampen er ikke ferdig enda..!
First of all I will give a big thanks to all that wrote something on my last post here. I understand that it`s not only me who experience that schools are putting down. So thank you for all your good words! And thank you for reading that post!

Men over til noe ganske annet: kors av stål.
But now: cross of steel.
Jeg har sett at andre her inne også har laget lignende kors.
For eksempel min gode bloggvenn Carina.Hun lager slike med nydelige detaljer!

I have seen other here on the blogs are making similar crosses. For example my friend Carina.
Men i sommer fikk jeg nemlig denne skjønne lysestaken av "to gode naboer". Den har jeg brukt mye og den har hedersplass på den lille hyllen med Bestefar-minnene mine. Så tusen takk!
Og det var nettopp denne lysestaken som inspirerte til videre arbeid.
  But this summer I`ve got this candle holder from two neighbours. I have used it a lot. So thank you!
 Nå som det nærmer seg jul
(og nei, jeg har ikke begynt med juleblogg enda. Venter fortsatt til desember. Hihi.),
da får jeg alltid så ekstra lyst til å være kreativ. Så jeg og min gode venninne ville ut og plukke furugreiner for å lage kranser her om dagen. Men så regnet det så mye... så vi endte heller opp med å være inne og sitte og leke oss med ståltråd.
And it was actually this candle holder who inspired me to do something similar. Now when the christmas are getting closer and closer, I`ve got more and more in need of making something more with my hands. So one day here, me and my friend started the working with this steel.

 
Nå har blandt annet dette lille korset fått plass på nattbordet mitt. Noen tente lys i to gamle og litt rustne sandkakeformer står plassert ved siden av og skaper litt go`stemning.
Now this little cross are laying here beside my bed. And some candles are making the right mood.
En pyntet fyrstikkeske... Den har jeg vist dere før, men måtte bare gjøre det igjen. Livredd for at ikke alle fikk det med seg sist. Hihi. Men den er jo bare så fantastisk skjønn. 
Legg merke til katten  
(Trykk gjerne på bildet så det blir større.)
-som sitter under dynen i sengen og venter på at hunden og den vesle jenta skal bli ferdig med kveldsbønnen!
Look at the cat!!

Korset er laget av en mørkegråd ståltråd. (Fås kjøpt i hobbybutikk.) Rundt korset har jeg snurret Bestemors gamle kniplinger. (Jeg har også brukt silkebånd på noen.) Og så kan man jo pynte med all verdens dill og perler. Blanke fine små ting vi jenter liker helt fra vi er små til... ja, nå! Hihi.

Liv

18 kommentarer:

 1. Åh! God idè! :) Dette var kanskje noko eg vil prøve! Kan no bruke mange slags materialer? Thank U! :)

  Ha ein fin-fin kveld!

  Klem frå Elin :)

  SvarSlett
 2. nyyydelige bilder....
  vakre kors!
  og så skjønnt at du har på nattbordet...
  go klem, magny¨¨*

  SvarSlett
 3. Kjempefint! Fikk lyst til å lage et selv..
  klem kristina

  SvarSlett
 4. Knall fine de ble.. Dette må jeg prøve meg på..
  Klem Kristin

  SvarSlett
 5. Fine behaglige bilder på flotte ting. *suck* deilig...

  :)
  Emma

  SvarSlett
 6. Husker selv når jeg var liten så skulle den lokale barneskolen legges ned, og vi demonstrerte og ropte utenfor møtelokalene og det hjalp! Skolen holdt oppe i 13år til før den nå har blitt barnehage. Håper det ordner seg, stå på! Nydelig kors:) Du tar så fine bilder. God kveld.

  SvarSlett
 7. Så fine de ble.Lekre kors.
  Ha en fin kveld,
  Klem Kristin

  SvarSlett
 8. Så skjønt kors du ahr laget deg.. prøvde meg på et slik i sommer... så dekorativt..'
  Og vakre bilder du tar...


  Klem kerstin

  SvarSlett
 9. Nææh, har du også laget kors? Jeg lagde en hel bråte her en dag, har lagt ut bilder av den ene typen i dag :) Har laget med hvit bomull og grå lin også. Bandt på en stjerneanis for å få den litt julete jeg da! Har kjøpt inn lange kanelstenger også som jeg skal binde kors av. Så det i et interiørblad... tror jeg? Dine var veldig fine i alle fall :D

  Stine

  SvarSlett
 10. Hei!Digger bloggen din! Så takk for alt du deler med oss andre interiørgale her ute!:) Kjempe fine kors, måtte faktisk prøve meg på noen selv her ikveld.
  Hilsen Cathrine

  SvarSlett
 11. That cross is soo pretty!
  Take care, dear Liv,
  Rosa

  SvarSlett
 12. Først og fremst så vil jeg bare takke deg for en helt fantastisk og inspirerende blogg! Jeg gleder meg hver gang jeg skal gå inn her hos deg!

  Den fyrstikkesken er bare helt fantastisk! Og jeg så på det innlegget hvor du viste frem samme bilde. Jeg forelsket meg fullstendig i det! Det er ett eller annet med det... Og jeg prøvde å finne det på nettet. Men finner det ingen steder. Og blir nesten litt desperat. :) Husker du hvor du har det fra? Hvilken side? Hvilke ord du eventuelt søkte med da du fant det?

  Igjen - takk for herlige bloggopplevelser og inspirasjon! :)

  - Silje

  SvarSlett
 13. Så utrolig nydelig, men allikevel enkelt.. det må prøves :-)

  Takk for tips :-)

  Klem

  SvarSlett
 14. I love your blog and the pictures you post.

  SvarSlett
 15. Hei Liv,

  Flott kors!

  Jeg måtte lese innlegget ditt om skolenedleggelsen, og synes det er så trist. Men hvis det er en bitte-liten trøst, så hørte jeg på radioen i dag at en "blå" politiker faktisk var overrasket over antallet nedlagte skoler de siste årene. Det er viktig å få fokus på dette - skolen er virkelig bærebjelken for mye i samfunnet vårt, ikke minst for små lokalsamfunn.

  Vi var på innskriving med vår eldste jente for et par uker siden, og hun skal gå i klasse med elleve andre 6-åringer. Helt nydelig synes jeg, som selv er "byjente" og vant til 30 elever i to-paralell! Skolene jeg har jobbet på som lærer er også "store" skoler, og jeg gleder meg stort over at jentene våre får gå på en forholdsvis liten bygde-skole!

  Morsomt at alle vi snakket med på Disenå sa "Å, så mange!" (med svært fornøyd mine!) når vi fortalte at det er tolv søte små som skal begynne i første klasse!

  Lykke til med ny jobb da, noe positivt kan det jo være...?

  Hilsen Cathrine

  SvarSlett
 16. Hei! Jeg vil bare si tusen takk for en flott blogg til glede og inspirasjon. det er flott å se gamle ting få komme til sin rett og få nytt liv.
  Hilsen Elin
  :)

  SvarSlett
 17. Heisann, kjempe fine kors... Men lurte på hvor du har fått tak i den sorte tykke ståltråden... Var ikke lett å få tak i den...
  Klem Kristin

  SvarSlett