lørdag 26. februar 2011

HVA ER DET MED JENTER OG KRANSER? totally useless

 Det er noen ting jeg har skikkelig vanskeligheter med å IKKE spare på. Jeg lurer på om det å samle ligger i genene våre... og da kan vi jo tilfelle ikke noe for det? Hiiii... Neida, man både kan og må styre seg. Men jeg er i alle fall veldig glad i slike gamle keramikk-krukker. Og det er vanskelig å ikke kjøpe med seg når jeg kommer over slike på brukthandlere. Og når de er hvite og har bolsterstriper - ja, da sier det seg selv. 

 Og hva er det med jenter og kranser? De har jo rett og slett ingen bruksverdi overhodet. De er kun til pynt og enda så liker jeg dem så godt. Og jeg er vel ikke helt alene om det, er jeg vel?!

(Tror jeg skal prøve å undersøke om det finnes noe informasjon om hvordan dette med kranser egentlig oppstod. Har de noen symbolsk verdi? Eller har bare folk til alle tider vært opptatt av estetikk? Kanskje noen av dere vet?!!)

_________________________
English: On our hearth shelf I have put one of my ceramic pots. I love that it`s white and have blue stripes. 
And what is it about girls and wreaths? ;O) They are totally useless, but I like them so much thought... Do you?

10 kommentarer:

 1. Akkurat hvor kransen har oppstått er jeg ikke sikker på, men som symbol betyr sirkelen eller ringen evigheten.

  I antikken ble laubærkranser brukt som tegn på gode prestasjoner.

  Flere bakverk er laget som krans eller ring.

  SvarSlett
 2. Kan du riktig si,elsker kranser i alle mulige varianter...merkelig! Og, har alltid problemer med å la vær å kjøpe en å...så lageret mitt er stadig voksende.

  SvarSlett
 3. Evigheten vet du. Det at ting ikke tar slutt. Samme verdi som ringen du får av din kjære og at den symboliserer at det er dere for evig og altid. Ringen er sluttet. Derfor har vi kranser på graven. Ringen er sluttet. Også hadde jo han Jesus en på hodet. Så det er myyyyye symbolikk i en krans;) Tipper du har funnet mye på googel.
  Superduper helg til deg.
  Klem:)

  SvarSlett
 4. Jeg vet ikke, men fine er de hvertfall!! Og det er disse bildene også!! Ha en super lørdag, Liv! Klem

  SvarSlett
 5. Kranser pynter opp flere steder hjemme hos meg også. Hjerteformen er helt klart en favoritt!

  Klem Kaja:)

  SvarSlett
 6. I love wreaths. When we moved to England, I put a wreath on my door. You would not believe how many people asked me "who died?". It seems that at that time (1994-5) the English ladies hadn't yet started using wreaths for decorations other than Christmas or to announce a death. I noticed that shortly after that several doors became decorated with pretty wreaths.
  What do you call the plant pictured here? We call it a "string of pearls", here.

  SvarSlett
 7. Jeg tror at de gjenstander gi en touch av farger og liv til våre hjem. Det hadde god dersom noe det konges funksjonell, men da det hadde ikke vi velger dem fordi vi trenger de "adjectives" i den visuelle dialog av interiørdesign. Det konges godt å være strukturert, men fleksible på samme tid. Jeg tror de're nydelig. god ledige.

  SvarSlett
 8. Kranser er flott. =)
  Nydelige bilder som alltid.

  SvarSlett
 9. Jeg liker også kranser! Du skriver bra, også tar du nydelige bilder!

  SvarSlett