mandag 21. mars 2011

FARGEKODE: DEN LYSE, LYSE BLÅ

Jeg var ikke i tvil da jeg skulle male Tila-kjøkkenet vårt. Det måtte bli lyseblått. Jeg dro til fargehandelen og fant en fin lys farge. Denne er ren og klar. Passer på et kjøkken! Den lyse blå nyansen har vi også kommet over i utrolig mange gamle hus. Ikke bare på kjøkken, men i ganger og på soverom. Sammen med den lyse grønne - har nok denne vært en favoritt på 40-50-tallet.

Nå er de mine favoritter! Og kanskje dine?!

Nb! Fargekoden kan avvike med 10% begge veier (lyst/mørkt).
Fargen på bildet er ikke alltid helt realistisk, men i alle fall tilnærmet lik.

9 kommentarer:

 1. Takk og takk, skal til å male en del ting til butikken, så det passet fint med den opplysningen. Klem fra meg:))

  SvarSlett
 2. Nydelig kjøkken med en herlig farge... Blått på kjøkken og andre steder for den del ble mye brukt for å holde fluene unna. Ikke fordi de ikke liker fargen, men fordi det ble brukt arsenikk til å fremstille fargen. Arsenikken avdampet fra veggene og det tålte ikke insektene. Sikkert ikke menneskene heller, men skulle nok større doser til før de fikk symptomer og ubehag, men var nok likevel ikke av det sunneste... Kommer du med fargekode på den turkis/blå/grønne fargen også? Mener du har vist noe i den fargen tidligere, den liker jeg så godt... Klem Kleo

  SvarSlett
 3. Å vad jag älskar din lantliga stilsäkra smak! Tack för fina inlägg om tapeter och färgkodstips!!! Detta är kök är ju ett drömkök, vilken underbar färg!!! Mari.

  SvarSlett
 4. helt vidundelig farge,
  heter den bare s ioo...
  klem fra sylvia

  SvarSlett
 5. Nydelig farge. Takker for tips om fargekoden:) Har en lignende farge inni kjøkkenskapene mine, som svigerfar malte den gang kjøkkenet var nytt, på slutten av 50 tallet. Klem fra Mona

  SvarSlett
 6. Nydelig farge!!;) jeg skal male en stuevegg, som er kant i kant med en mørkbrun tømmervegg. Og eggehvite lister. Kunne det blitt en fin farge tror du? Jeg bare elsker lyseblått:)
  Fint bryllup på Farmen forrige uke:) skulle mer enn gjerne bodd der ett par uker i sommer! Nydelig sted;)

  Klem

  SvarSlett
 7. Underbar ljusblå färg! Gillar även den ljusgröna du visar i förra inlägget! :)

  SvarSlett
 8. Underbart Liv! ♥

  Så vackert ert kök är..!

  Kram
  Mia

  SvarSlett