mandag 2. mai 2011

GÅRDS-JAKT: DEN KOSELIGE KROKEN SETT UTENFRA

 Alle bilder fra dette stedet er vist med tillatelse fra eier

*Venstre: Ser du et lite glimt fra huset mellom trærne her? 
*Midten: Når vi hadde kroket oss oppover til fots på en koselig skogsvei i fem minutter, åpnet terrenget seg og solen stekte ned på oss fra en klar april-himmel. Her oppe kjente vi at det var godt å være. Dette stedet har sol hele dagen selv om det ligger i en skog. Trærne gjorde det så lunt og godt å være der og det det er ikke vanskelig å forestille seg at det gir en god følelsen å være helt for seg selv på et slikt nydelig sted.
*Høyre: Her har det vært jorder og dyrket mark. Vi syns jo det er så spennende å gå rundt slik å finne spor etter tider som har vært. Her har de bodd og dyrket sin egen mat. Nå står bjørkekrattet tett her, men for den som ville, hadde det fint godt an å fått tilbake kulturlandskapet rundt det skjønne tunet!

På tunet ligger også et herlig gammel laftet skjul. Fin plass til en god vedstabel her! Og det er heller ikke vanskelig å se at inngangsdøren har vært en nydelig port inn til et koselig hjem. For koselig har det nemlig vært her, det kan Thomas og jeg konstantere. Vi fikk jo også lov å ta en tur inn. Og jeg har jo lovet å ta dere med. Men først ville jeg gi dere et inntrykk fra utsiden. Dette er et hus i forfall, men det kan reddes og det er jo dette som fasinerer oss så veldig. 

 Dessuten er huset laget av tømmer og det står fortsatt støtt og godt på bakketoppen her inne i den koselige kroken. Dette er jo vår gårds-jakt og vi syns det er så utrolig hyggelig at dere har lyst å joine oss på dette! Og kanskje kan en av plassene vi komme over, være noe for deg også? Vi er nok ikke de eneste som leter etter et sted på landet. Og på vår søken etter et slikt sted, kommer vi jo over mange vi ikke kan ha. Så kanskje kan dette være noe for deg eller kanskje kan du tipse noen om denne gårdsjakten?

Thomas og jeg har bestemt oss for at ikke vi kan bo her, men dette kunne vært et flott bosted eller feriested for noen som ønsker seg et stille sted i skogen. Det gule huset er nemlig til salgs! Og jeg skal vise dere vei til både salgs-annonse og til bilder jeg har tatt innenfra. Det er nemlig som sagt veldig koselig der inne og vi så en hel haug av muligheter!

 Kanskje blir det du som skal pusse opp denne skjønne døren og gå ut og inn her i årene som kommer?!! Det hadde vel vært noe vel! ;O)

4 kommentarer:

 1. Så nydelig gammelt hus. Den som hadde hatt tid og penger sier nå jeg .... :)

  SvarSlett
 2. Underbart vackert gammalt hus...men sorgset då förfallet har fått fortgå så långt! Här i norra Sverige hittar man många underbart vackra gamla hus med den snirkligaste snickarglädjen som bara fått stilla slumra in...man önskar det fanns en entusiastisk husvårdare för varje sorgsna hus därute!
  Lycka till på er gårdsjakt, tids nog uppenbarar sig gården med stort G för er!

  SvarSlett
 3. Det er så utrolig gøy å se bildene fra alle de gamle husene dere finner!! Fantastisk at du setter fokus på å bevare gamle hus og kulturskatter. Jeg brenner også veldig for dette og særlig her i Bergensområdet finnes det så mange triste eksempler på det motsatte.. Gleder meg til å følge jakten videre:)

  SvarSlett
 4. Ja, visst er det fascinerande å sjå muligheter og forestille seg livet på slike stader. Det er berre synd at det ikkje er fleire av oss.. Men ein del er det jo, og det er kjempebra at du brukar bloggen din til å presentere desse. Kanskje nokon blir treffte midt i hjertet!? Når eg er ute å køyrer på ferie og turar ser eg alltid på kva som skulle vore redda langs vegane... Utruleg mange perler står tomme. Sjølv har eg kjøpt meg eit gammalt tømmerhus som vi skal flytte hit til vårt tun. Eg har også fått eit gammalt kvernhus som eg fortsatt er usikker på om går an å redde. Så eg har nok arbeid i lang tid framover. Får håpe de finn staden de leiter etter, og at det ikkje blir så lenge til!

  SvarSlett