mandag 29. august 2011

GARDINOPPHENG slik har vi gjort det

Slik har vi gjort det: 
Thomas har kjøpt vanlig rundstokk og håndhøvlet den.
Metallkrokene er kjøpt hos Fru Blaa.
Spydene er i sveitserstil og er bestilt fra Molo AS.

Dette er det nærmeste vi kom gammelt gardinoppheng denne gangen. 
Alt er nytt, men alt er i alle fall i sveitserstil og på den gamle måten. 

Planen videre:
Male det hvitt eller beise det brunt.
Foreløpig lar vi det stå og så går naturens gang så lenge.
Kanksje vi klarer å vente til det mørkner av seg selv...

9 kommentarer:

 1. Hei Liv! Planer er bra og ha, da har man noe å jobbe og se frem mot :o) Dere er jo så driftige og, så det går jo unna for unna ;o) Likte gardinopphengene super godt!! Det er noe jeg har vært på jakt etter selv. Nå ble det bare noen helt plaine hvite så lenge, men kanskje jeg kan fikse noen selv etterhvert.. Takk for super tips!!! Ha en fin kveld! Her skal Lev Landlig nytes.. Klemmer, Marianne

  SvarSlett
 2. Lykke til med alle prosjekter. Det blir garantert bra!

  SvarSlett
 3. Visst ble det bra!
  Vi har en del gamle spyd og andre avslutninger. De dreide kulene er uten unntak mørkbeisede, spydene er malt med gull - alle sammen. Siden spydene er gamle, og nok ikke så fornemme at de er belagt med bladgull, er de litt dempet i brunt/gull.
  Lykke til videre - Liv

  SvarSlett
 4. Hello to you from New York.

  I visit your post often, but do not always leave you a comment to let you know how much fun it is to see how you and Thomas are creating a beautiful home.

  Cheers!

  SvarSlett
 5. God morgen!
  Er innom for å ønske deg en fin dag:)
  Mange klemmer fra Elin:)

  SvarSlett
 6. Oj, så fint! Det er ikke noen tilfeldigheter her, nei! Ja, kanskje bare naturen skal få gå sin gang? Mørkbeiset er også fint, og slik var det vel den gangen???

  Ha en fin dag!

  Klem Cathrine :-)

  SvarSlett
 7. Hei hei Liv. Kjempefint gardinoppheng, akkurat som de hadde det før. Jeg har fått dreid nesten maken spyd etter modell fra et gammelt et jeg hadde hos en flink mann her i bygda, men de har ligget 3-4 år og ventet på å bli brukt i stua i farfar-huset, som enda ikke er helt ferdig. Spekulerer veldig på om de skal bli hvite eller brune jeg også. Har maken kroker som dere også, de var i farfar-huset da vi overtok, men stengene i farfar-huseet hadde ikke spyd. Det var nok en enklere stil som rådde der. Jeg skal nok få de opp etter hvert men har en del som må gjøres først, kanskje til neste år. Det sier jeg hvert år om det jeg har lyst til å gjøre i farfar-huset, man rekker ikke så mye på noen hektiske sommeruker, og i helgene, skal jo kose oss litt når vi er der også :))
  Alltid artig å titte innom deg, fine bilder som alltid.

  SvarSlett
 8. De krokene dere har brukt, er det de som finnes i tre forskjellige størrelser? Hvilken størrelse har dere isåfall brukt?

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Randi

   Vet du, det er jeg jammen ikke sikker på. Akkurat hvilken størrelse det er. Det er så lenge siden vi kjøpte de og jeg tror ikke jeg la merke til om det var flere størrelser. Det var det sikkert, bare at jeg ikke husker eller la merke til...

   Men disse krokene er i alle fall så store (eller så små) at et kosteskaft passer greit oppe i bøyen. Gardinstengene våre er rett og slett kosteskaft som er håndhøvlet ;O)

   Slett