Den stolte husmor presenterer:
-ikke bare årets første ripssaft, men livets første ripssaft!!
Jeg er litt stolt jeg nå.
Dere husker kanskje at jeg skrev litt tidligere
at jeg driver og øver meg på å bli en god husmor.
Nå har jeg gjort det igjen:
-tatt et lite skritt i riktig retning.
Vi drikker nemlig for tiden egenprodusert ripssaft!
Med rips fra nesten egen hage.
Nærmere bestemt naboens hage.
Dere kan se bildene og lese kort og greit om det HER.
Den drikkeklare saften helles over på slike koselige glassflasker.
Da blir det i alle fall dobbelt så koselig å drikke den.
Og den smaker gooooodt!
Fordi ripssaften er frisk og fordi den er hjemmelaget.
Vi syns jo den er supergod, men vi har "testet" den på diverse gjester også.
De liker den også!
Så nå føler jeg husmoren er skikkelig i gang.
Og jeg er så klar for å lære mer om å bruke det man har tilgjengelig i hage og skog.
En dag er Thomas og jeg nesten
selvforsynte på vårt lille småbruk.
(Det var drømmen og håpet!)
***
Ps! Tips fra Livs Lyst leser:
Plukk hele "raklene" med rips og gjerne litt blad på også. Frys de hele i små plastikkbokser (viktig at de har luft rundt seg). Bruk de til kakepynt på sjokoladekake, ostekake osv.. Blir kjempelekkert... stor lykke både hos meg og gjester når det serveres vinterstid...
***
Ps! Tips fra Livs Lyst leser:
Plukk hele "raklene" med rips og gjerne litt blad på også. Frys de hele i små plastikkbokser (viktig at de har luft rundt seg). Bruk de til kakepynt på sjokoladekake, ostekake osv.. Blir kjempelekkert... stor lykke både hos meg og gjester når det serveres vinterstid...
(Tusen takk!)
(*Lyst å lese mer om det som er spiselig her på Livs Lyst?
Trykk LIV LAGA og SPISELIG oppe i rullgardinen.)
Enda en Ps! Velkommen nye følgere.
Kjempe koselig at dere vil slå følge!
Enda en Ps! Velkommen nye følgere.
Kjempe koselig at dere vil slå følge!
Gratulerer, Liv, det er klart det er stas å ha laget sin egen ripssaft! Jeg har aldri prøvd det, men kanskje en dag...!
SvarSlettGod helg til deg og Thomas!
Klem Cathrine :-)
Det så utrolig fristende ut med den saften - herlig... Vakre flasker har mye å si det - vi både spiser og drikker jo med alle sansene våre tenker jeg... Har du mer rips igjen har jeg ett lite tips som virkelig blir lekkert. Plukk hele "raklene" med rips og gjerne litt blad på også. Frys de hele i små plastikkbokser (viktig at de har luft rundt seg). Bruk de til kakepynt på sjokoladekake, ostekake osv.. Blir kjempelekkert... Litt seint nå, men når det er markjordbær plukker jeg og trær de på strå og fryser de på samme måten - stor lykke både hos meg og gjester når det serveres vinterstid...
SvarSlettKjempeflink. Det er så friskt. Ungene her i huset elsker hjemmelaget saft så den varer desverre ikke langt ut på førvinteren.
SvarSlettNydelige bilder og snill nabo :)
God helg
Randi
Gratulerer. Det minner meg om min farmor. Koselig minner. Flott bilder. Ønsker deg en god helg:)
SvarSlettMmm, så flott Liv! Både bilder og saft. :) Herlig på soverommet også, både med sengene, putene og den fine lyngkransen på døra. Hos meg begynner det også å bli høst, både inne og ute.
SvarSlettHerlig blogg. Jeg la meg til som følger.m
SvarSlettDet såg godt ut, og skikkelig kjekt ut!! Gler meg til jeg får litt større plass på kjøkkenet :) Inspirerende blogg du har - kjempe fine bilder!!!
SvarSlettYummy! :))
SvarSlettHave a nice weekend :))
Se her, ja! Skal si du er et lovende husmor emne... hihii. Rips saft er jo bare sååå godt, og så hjemmelaget da gitt. Flinke du!
SvarSlettDet var så koselig å få hilse på deg på Glansdagen. Men kvelden gikk jo så fort, og det er ikke mange ordene vi rakk å veksle. Håper det byr seg en anledning senere en gang.
Lykke til med gårdsjakten. Dette får dere til, får gården deres finnes der et sted, det er jeg sikker på :)
Dette så veldig godt ut:)
SvarSlettJeg syntes også det er viktig at vi lærer oss å bruke det vi har i hus og hage. Alle hadde hatt godt av å gå litt husmorskole en gang i blant.
Kos dere med saften og bærene deres, og ha en ellers fortreffelig helg!
Så moro Liv! Eg hadde ikkje energien i år. men til neste år, blir det garantert lekker ripssaft - og endå betre: Ripsgele!!
SvarSlettKOs deg masse i helga!
Fina bilder på vackra saftflaskor! Visst smakar det gott med allt man egenhändigt har gjort? Grattis till den skicklige husmodern! :-)
SvarSlettHoppas att du har en fin helg!
Kram
Sari från Puumuli
Gratulerer til deg Liv. Hjemmelaget ripssaft er deilig.
SvarSlettBente
Så bra jobba! Den saften så utrolig god ut! Kjempefine bilder.
SvarSlettNydelig bilder fra Kvisten også; jeg blir så inspirert! Lyngkransen var kjempefin, skulle gjerne ha laget meg en sånn, men synes det er vanskelig å få så fin fasong på kransene.
Ha en flott helg!
klem Mona
Gratulerer,,, bestandig moro og lage noe for første gang...
SvarSlettJeg så de glassene du hadde på brette,,,slike husker jeg vi hadde som kjøkkenglass i mitt barndomshjem,
Og de hadde det vært sterk sennep på, som min far brukte på kjøttpålegget,,,,
Ha en fin høsthelg.
Anne
Å du er vel FLINK! Jeg blir så imponert over dere som finner tid til sånt :)
SvarSlettOg for en herlig farge på de flaskene, de er jo pynk i seg selv!
Klem og nyt fredagskvelden
Signe
Åååh, så herlig!:-))
SvarSlettDet er jo bare så godt!
Ha en fin helg, tusen takk for koselig kommentar!
Klem J
så flink du er. moeo. fint med hjemmelaget. en gang må jo være første gang. hjemmelaget er alltid populært. egen erfaring.
SvarSlettgod helg,
klem TOVE
Hei Liv!!
SvarSlettHuset deres blir kjempe fint med spir..
Saften så nydelig ut..Er så gøy når en har laget det selv.Jeg safter og sylter også,men det jeg er mest glad i er soppturene mine.Har fryseren full av kantareller,jordbærsyltetøy,ripsgele og til uken skal jeg lage eplesyltetøy.Da har jeg gjort mitt for i år,og kan nyte egen produsert utover vinteren:)
Nyt helgen:)
Klem Linda:)
så flink du er :)
SvarSlettvi har laget plommesyltetøy og hermetiserteplommer. neste år blir det saft ;)
Forresten, vet du ka fargekoden er på golvet i forige innlegg? :)
Hilde