fredag 4. november 2011

BAKING

Bollebakst! Jeg baker etter Mammas gode oppskrift. Kan du tenke deg et godt minne som da du kom hjem fra skolen og det duftet deilig gjærbakst i hele huset? Mmmm. Ingenting smaker så klart som de hun lager, men jeg øver og øver i alle fall og den duften fylte vårt hus igår. Om enn litt sent. Jeg kom nemlig på å starte med denne husmorsyslen når det egentlig var på tide å nesten legge seg... Så ble det boller til kvelds... og i dag ble det boller til frokost... kremt!

På kjøkkenbordet
Baksten ligger i en porselensbolle på stett. Duken er et kjøkkenhåndkle fra Green Gate. Slikkepotten er god (!) og er kjøpt på Home&Cottage. Oppskriftsboken er gammel og jeg skriver ned alle gode oppskrifter slik min mamma gjør det. Og slik hennes mor gjorde det... Det er koselig med en gammel bok til et slikt formål.

4 kommentarer:

 1. Innlegget ditt oser av gamle minner og god lukt!!!

  God helg, klem fra Lillian ;)

  SvarSlett
 2. Jeg kjenner duften helt hit... Mmmm.. Nyt helgen, med eller uten boller! Klem til deg!

  SvarSlett
 3. koselig kommentar på bloggen min :-)
  Jeg koser meg med bloggen din...følger med på alt du foretar deg...og har skrevet ned oppskriften på flatbrødene dine, og gleder meg til å sette igang.
  og nydelige bilder du tar :-)

  ønsker deg også tillykke med nib utfordringen :-)

  klem tone

  SvarSlett
 4. Har en mor som aldri har bakt gjærbakst, men hun er helt rå på andre kaker, og pappas vafler er bare de beste. Heldigvis var jeg velsignet med bestemødre av den gamle sorten, så der var det stadig boller etter skoletid :)
  Mamma elsker gjærbakst, og det er heldigvis jeg god på, så da blir det stadig kaffegjester... Elsker å bake det er så fullt av tradisjon.
  God helg, Liv!

  SiriH

  SvarSlett