lørdag 5. november 2011

SKIEN *middelalderhjerte*

 Det er vel ingen hemmelighet at vi jenter liker hjerter. Det starter vel nokså tidlig på barneskolen. Vi tegner hjerter rundt koselige guttenavn på bøkene våre ;O) Senere tar vi med oss formen inn i  trefigurer til å henge i gardiner eller på inngangsdøren og vi lager hjerter av ståltråd og mose. Men dette er ikke akkurat en ny oppfinnelse. Vi kom nemlig over denne gamle bygningen i fjor sommer:

Bilder fra Brekkeparken. Telemark museum.

 Jeg ble i alle fall overrasket!
Her har de rett og slett skjært inn hjerteformer på bærestolpene på et bur og denne bygningen er fra middelalderen. Slå den! Veldig kuult syns jeg. Så vi er ikke alene, jenter ;O)

Tipper du har noen hjerteformer i hjemmet ditt også.
Det er fullstendig legalt ;O)

9 kommentarer:

 1. Ja, her er det hjerter i alle varianter :o) Koselig!

  SvarSlett
 2. Hei høpp!!

  Her er det også hjerter i alle varianter...Ditt var jo skjønt:)liker så godt den kjøkken hylla di:)

  Vi er ofte i Brekkeparken med barna..Er så stille og koselig der oppe.Min bestefar har faktisk vært med å satt opp det ene stabburet,og laget utskjæringene(han var rosemaler).

  Nyt helgen:)

  Klem Linda:)

  SvarSlett
 3. Å så vackra hjärtan Liv, både i grönmossa och gråmossa! Och ert sovrum, älskar det!! Pottskåp och den bruna spegeln ovan, jag får så lust att göra om hemma var gång jag kikar in i din blogg, och ditt kök icke att förglömma! Grattis till heltidsbloggning i BoligDröm!!! Mari.

  SvarSlett
 4. Ja, hos meg er det også en del hjerter til pynt:-) Så gøy å se disse utskjæringer, mye mer tiltalende enn dragehoder!

  SvarSlett
 5. Ja hjerter er fint! Har noen her hjemme også!
  Ha en fortsatt fin lördagskveld!
  /irene

  SvarSlett
 6. Har oxå mycket med hjärtan saker!!!Me like!!!!
  Ha en bra helg!
  Kram Lotta

  SvarSlett
 7. Ja du VET jeg har endel hjerter Liv.....Og jeg vet det er mange jenter som elsker hjerter i alle varianter der ute.Det er de bildene med hjerter på som jeg selger mest av faktisk. Engang var det en mann å hentet bildet de hadde bestillt,et kjempe hjerte (150/120 str..)
  Og når han fikk se det ble han så rørt at det kom en tåre i øyekroken..DA ble jeg rørt også skal jeg si deg....Så jammen finnes det noen hjertegla menn der ute også:)Skjønn,skjønn søndag Liv

  SvarSlett
 8. Hei på deg :) da fant jeg bloggen som bare var så nyydelig! Gratulerer med den nyydelige gården dere har kjøpt. den ligger bare helt vidunderlig til..Nyt livet og det flotte naturbilde dere våkner til hver en dag :9
  Mange hilsen fra Ann-Christin.

  SvarSlett