tirsdag 21. februar 2012

THE CASE IS:

God formiddag på en tirsdag alle besøkende på Livs Lyst!

I dag ønsker jeg å henvende meg til dere direkte. And the case is: Jeg har noen ganger tusen idèer på hva jeg kan blogge om. Det er så mye som dukker opp rundt meg som jeg syns passer på Livs Lyst og det går jo i den samme gode tralten: det gamle, tradisjonelle, brukte og norske. For det er jo det jeg er så glad i. Det er det jeg omgir meg med og interesserer meg for. 

Dette får dere blant annet servert i form av bilder fra vårt hjem *LIVS STIL, ting jeg lager og glimt fra mine reportasjer *LIV LAGA, dere blir litt kjent med Thomas og meg *LIVS VARIG, jeg slenger inn noen tips eller deler noen tanker *LIVS TEGN, jeg introduserer folk jeg fasineres av *LIVS HISTORIER, dere får se bygninger i forskjellige bygder i Telemark *BEAUTIFUL PLACES og vi tar dere med på turer opp til gården vår *RESTAURERING.


Men hva tenker dere?
 Hva har dere lyst å se når dere tar turen inn her på Livs Lyst?
Er det noe dere har lyst å se mer av? Eller kanskje mindre av?

Har dere for eksempel lyst å se flere bilder som dette over?
Det er fra en reportasje jeg laget for en god stund siden. Det blir alltid en del bilder liggenede i arkivet som ikke fikk plass i interiørmagasinet. Kunne dere hatt lyst til å se noen slike bilder i blandt?

21 kommentarer:

 1. Ja! Andre bilder fra reportasjene dine er kjempeinteressant!
  Og så gleder jeg meg som en unge til å se hva dere gjør med den fine gården deres, men det tviler jeg ikke på at du vil vise oss. Det skal bli så artig.
  Bilder og fortellinger fra turene deres er også noe jeg gleder meg stort over når du poster.

  SvarSlett
 2. Ja! Bilder fra reportasjene dine er stas.
  Og bilder fra gården deres gleder jeg meg veldig til når dere setter i gang. Det skal bli så morro å se hvordan dere gjør det.
  Bilder og fortellinger fra turene deres er også noe jeg gleder meg stort over :>

  SvarSlett
 3. Liker bloggen din av mange grunner - ikke alle er så lette å sette ord på. Men; først og fremst stemninga - du formidler en glede og livslyst (!) som preger alle innlegga dine som en slags grunntone. DEN liker jeg:) Din begeistring for gamle ting og miljø oppleves veldig ekte, sjøl om du "lager" miljø i jobben din viser resultatet at du har forankring i ekte kjennskap og kunnskap. Mitt ønske er at du fortsetter med den variasjonen du oppsummerer så fint sjøl, du har noe å gi, og jeg ser at du vet hva som er noe å dele og hva som ikke er det - har full tillit til din dømmekraft:))) Dessuten kan jo sjøl ikke du treffe alle hele tiden, men med din glede over livet gir du likevel mer enn du aner....:) Stor takk og klem fra meg:)

  SvarSlett
 4. JA til alt sier jeg... Alltid spennende og vakre bilder fra deg. Dette var et fantastisk skap, sååå vakkert!!!
  Og angående skap: Min onkel har et enormt skap som vi lurer fælt på. Han bor på en gammel familiegård i indre Vestfold. Skapet står i 2. etg. og har "alltid" stått der, og kanskje bygd der tror vi. Det er nemlig kun en kjempesmal og bratt trapp som nærmest går rett opp så vi forstår ikke hvordan det har kommet opp. Men så til skapet: Det er bygd med møne, altså går opp i en spiss - har du sett noe lignende du som er så mye rundt og ser så mye? Kan ikke forstå hvorfor det er bygd slik, liten praktisk betydning ihvertfall. Vi har kikket inn i de forskjellige rommene også for å se om det er bygget for å passe inn et spesielt sted, men finner ingen plass det kunne stemme med. Hadde vært artig om du hadde sett noe lignende og visste noe mer enn oss... Strålende dag videre til deg ;~)

  SvarSlett
  Svar
  1. Så artig! Jeg har ikke sett noe lignende tror jeg, for jeg ser det ikke helt for meg. Send gjerne et bilde en gang ;O)
   Men så artig det er å prøve å finne logikken i slike ting.

   Slett
 5. just show us everything that inspires you.. and i would love to see the barnyard :)

  have a good day!
  kram,svenja

  SvarSlett
 6. Hej goa Liv!

  Jag tycker din blogg är så härlig, för alla vackra bilder, inspiratonen den ger och för att du verkar som en riktigt härlig person ♥

  Kram
  Mia
  PS det turkosa skåpet = ♥

  SvarSlett
 7. Tar gjerne i mot mer inspirasjon, jeg.Du har alltid flotte bilder ;-))

  SvarSlett
 8. Takk for svar (angående skapet). Skjønner at du ikke klarer å se det for deg. Mange skap har jo "krone" som pynt, men her er det altså bygd inn, som en del av skapet og det ser ikke ut som om det er gjort i ettertid. Hvis du ser for deg en ark på et hus så blir det på sammme måte. Veldig lite plass der øverst, og som sagt, aldri sett maken. Ellers er det i den vakre grønne fargen du vet... Skal sende deg et bilde en gang... Fortsatt god dag!

  SvarSlett
  Svar
  1. Tror aldri jeg har sett noe slikt. Så har du tid etterhvert, så send gjerne et bilde for jeg er veldig spendt!

   Og fargen... mmmmmm! Den finnes i alle gamle hus. Tror faktisk jeg aldri har vært i et hus uten at jeg har sett fargen (i forskjellige nyanser så klart). Og det har blitt en del gamle hus etterhvert...

   I det siste har jeg hatt så lyst å male et møbel i den fargen. Jeg trenger en fargeklatt til stuen. Jeg vet bare ikke hvilket møbel... hihihi...

   Slett
 9. как вы эти вещи находите? Лампа, обои запомнятся надолго, когда-то я что-то похожее уже видела.
  спасибо, Valentina.

  SvarSlett
 10. Syntes du har en god blanding jeg. Det er hyggelig hos deg - det er vel det jeg liker så godt ved din blogg. Koselig, gammeldags og norsk - la det være slik du. Det er det som gjør din blogg spesiell.

  SvarSlett
 11. Alt du har lagt til nå har vært veldig bra. Spennende med enda mer av det du la ut nå også. Veldig glad i den samme som deg, selv om jeg ikke har det så gjennomført som deg. Veldig kjekt å bli inspirert av deg. Jeg har en veldig blandet stil, nytt, gammelt og brukt samt nostalgisk. Takk for flott blogg og at du deler med deg av din erfaring og kunnskap. Gleder meg til oppussing av gården!

  SvarSlett
 12. Hej Liv!
  Det jag gillar med din blogg är framförallt att du skriver så personligt och "talspråksnära"! Jag kan nästan höra att du pratar med mig genom texten, vilket känns väldigt inbjudande och gör att jag känner mig välkommen och uppskattad som gäst hos dig!
  Ert fina hem, enkla bilder med vackert ljus, stilleben och vackra eltaljer, små förändringar, tankar i stort... det är vad jag hoppas på när jag besöker Livs Lyst!
  Ser också fram emot att följa reparationen på gården!
  MVH
  Carin

  SvarSlett
 13. Morsom tapet på d første bildet. Hadde samme på soverommet mitt da jeg var 16. Bare den var gul med vite blomstrer. Tror den finnes i grønn også. Når vi nå i høst flyttet inn igjen i kjellerleiligheten til foreldrene mine ble d et stort dilemma om jeg skulle beholde den eller male over den i en litt mer nøytral farge. hm... du kan se her, hva vi bestemte oss for: http://paloftet.blogspot.com/2011/12/hvit-bade-inne-og-ute.html

  Oy er vanskelig å si noe om hva eg vil se mer av i bloggen din. Må være interiør selvsagt. Og så liker eg veldig godt "før og etter" innlegg. Eg elsker å se forvanlignen. Og gleder meg masse til dere etterhvert skal begynne å restaurere gården, for da regner eg med at det dukker opp mange slike innlegg. Og kanskje noen tips om hvordan dere gjør ting underveis.

  Uansett du har en flott blogg, så bare kjør på i samme stilen du, så vet du at d funker;)

  -Iselin-

  SvarSlett
  Svar
  1. Tapeten heter "Bergenstapet" og ble mye brukt i gamle Bergenshus, fantastisk tapet forøvrig :)

   Slett
 14. Hei Liv!
  Du har en nydelig blogg og det får jeg nesten ikke sagt for mange ganger! Det hadde jo vært artig å se bilder som du ikke fikk vist fra repotasjene dine også. Gleder meg til du viser bilder fra gangen din når dere blir ferdig med den. Ønsker selv å få gjort noe med hovedinngangen på gården vår etterhvert. Når hadde dere tenkt å begynne med restaureringen av gården deres ?

  SvarSlett
 15. Nyyydelig bilde altså!! :) syns du skriver friskt jeg... alltid noe nytt, jeg har bare fulgt bloggen din i de siste 7 ukene... ganske ny i bloggverdenen, så for meg en det meste nytt, men jeg har allerede latt meg inspirere masse av bloggen din... kjempe koselig blogg... keep up the good work! :)
  Nå er forresten soverommet mitt ferdig :)

  -Klems Diana-

  SvarSlett
 16. What drew me in to your blog in the first place were the photos of your beautiful home and breathtaking country! I love the Swedish/Nordic decor style and I never tire of seeing pictures of the mountains and meadows that you see out the windows of your sweet home. So I would love to continue to see photos of the inside of your pretty home as well as photos of your lovely country! :)

  xoxo laurie

  SvarSlett
 17. Det er ikke lenge siden jeg "fant" bloggen din. Det skjedde under en grå formiddags tankeflukt fra kuling og regn, surfende gjennom interiørsider og -blogger på leit etter inspirasjon. Da jeg kom over bloggen din stoppet jeg opp. Og der ble jeg værende - jeg har besøkt bloggen din hver dag siden. Hvorfor? Jo, fordi du formidler en stemning jeg så veldig søker. Troen på det gamle og brukte, det tradisjonelle og norske. Gleden ved å investere i de gamle verdiene, og gi det bortgjemte nytt liv. Når jeg er innom bloggen din kjenner jeg at skuldrene senkes og at jeg atter finner hvilepulsen i en ellers travel hverdag. For det fortjener du et dypfølt takk!

  Når det gjelder praktisk utforming av bloggen synes jeg du burde omdøpe knappen RESTAURERING til LIVS MOT. Å kjøpe en slik gård er noe alle kan drømme om, men det kreves, etter min mening, uendelig mye mot å realisere denne drømmen. Og det er vel akkurat livsmot det er, og handler om? Å ha mot til å leve det livet man ønsker, selv om det ikke passer inn i støpeformen dagens samfunn presser det meste inn i? Og hva med en knapp kalt LIVS GLEDE, med korte innlegg om de små gledene her i livet? De er det mange av, bare man klarer å stoppe opp og faktisk se dem!

  Igjen, tusen takk for en herlig blogg, som for meg er dagens pustepause i en ellers travel hverdag!

  SvarSlett