torsdag 16. februar 2012

KNIRKE FOLK VELKOMMEN!

 Jeg ivrer litt etter å komme i gang med gården vår jeg nå og ikke minst ivrer jeg etter
 å vise dere nye ting som skjer. Men egentlig skjer det ikke stort nå i vinter... Vi er kun 
oppom på turer og beundrer prosjektet vårt (for det er et prosjekt... et vi må bruke mye tid på...)

Et av de første bildene dere fikk se herfra, var døren på innhuset. Den er nokså lav 
og har overlysvindu. En dør fra empireperioden. Vi har blitt mer "høyreiste" etter den
 tid, men Thomas og jeg håper virkelig å kunne bruke denne døren. Så får vi heller finne 
på et eller annet så koselige gjester ikke skaller hodet i vinduskarmen... 
Vi har tenkt på å lage dørstokken høyere. Da bøyer man seg naturlig og det hindrer skalling.
Vi får se!

 
 Som dere ser, mangler den både lås og dørhåndtak. Så det får vi være på jakt etter 
 underveis. Døren har fire "speil" og lukkes opp innover i gangen.
 (Gamle dører går innover. Nye går ofte utover.)
Alle dører inne er byttet ut i sveitserperioden. De står med andre ord i stil med
 inngangspartiet. Så her skal vi ikke trenge å bøye hodene for å bevege oss fra rom til rom.

Men utgangsdøren er så skjønn at vi ønsker å beholde den.
Tipper den gleder seg til å knirke folk velkommen igjen jeg!24 kommentarer:

 1. It looks stunning and I'm glad you will try to keep it. I would have no problem at only 5' 3". Good luck with the renovations.

  SvarSlett
 2. Hei:) Vi bodde i et gammelt hus en gang (fra slutten av 1700-tallet), og der var døren lav. Men - det som visstnok var trikset da, var å lage terskelen høy, høyere enn den som er på døren deres nå - for da blir man litt mer oppmerksom, og det var ingen som skalla:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Så bra å høre! Det har nemlig Thomas og jeg snakket om kunne være en løsning. Man har jo ikke lyst å felle inn og gjøre døren lenger. Da vil den ikke lenger være en epiredør...
   Jeg skriver det inn jeg i innlegget, for kanskje er det flere som har lyst å bruke en gammel dør.

   Slett
 3. Er så utrolig spennende dette nye prosjektet deres :) Gleder meg veldig til å se bilder etterhvert som dere får gjort ting ute og inne :)
  klem Tove

  SvarSlett
 4. Døra "kler" huset ditt:)
  Og så så vakkert overlysvindu...
  Gamle dører har sjel!
  Beate

  SvarSlett
 5. Innom for å ønske deg en fin torsdag og for å berømme det fine innlegget om tråvløpet i kviteseid:) Vakre bilder, skulle gjerne ha fått med meg det!!

  Klem

  SvarSlett
 6. Hei, Herlig å se bilder fra gården og høre om planer for sommeren. klem Siv:-)

  SvarSlett
 7. Sikkert et spennende prosjekt! Nydelig med de glassrutene over døra. Det går jo an å henge et koselig skilt med advarsel om at døra er litt lav, så lager man litt ekstra sjarm ut av det??

  SvarSlett
 8. Vakker dør med vakre overlysvinduer! Synes dere er så heldige som skal få sette i stand den flotte gården, resultatet kommer nok til å bli utrolig fint.

  God torsdagsettermiddag!

  SvarSlett
 9. What beautiful old doors. So good that you will keep them.
  When we lived in England, we had to "duck" to enter our sitting room. I nailed a small pillow to keep from making scars on our foreheads. Our house was 500 years old and nothing was "standard" in measurement. For example, each stair was a different hight and depth. It was so quaint, but we soon became used to it.

  SvarSlett
 10. What beautiful old doors. So good that you will keep them.
  When we lived in England, we had to "duck" to enter our sitting room. I nailed a small pillow to keep from making scars on our foreheads. Our house was 500 years old and nothing was "standard" in measurement. For example, each stair was a different hight and depth. It was so quaint, but we soon became used to it.

  SvarSlett
 11. Vakre bilder fra deg. For en plass dere har fått.


  Bente

  SvarSlett
 12. Nydelige bilder :9 Og ei dør er med på å skaper huset :)

  Vi har akkurat gjort en liten oppdagelse på ei av innerdørene våre, skal få tatt bilder av d en etterhvert, trenger bare godt lys først :)

  SvarSlett
 13. Oj vad fina bilder älskar bilden på den gamla toan med rutigt golv. Fastukvisten (den vita dörren).

  Allt gott!

  Mari

  SvarSlett
 14. For et vakkert sted! Og kjempefin blogg du har, her må jeg følge med :-) Jepp, den utgangsdøra ville jeg nok beholdt ja ;)

  SvarSlett
 15. Fantastisk plass dere har funnet som livsprosjekt - gleder meg virkelig til å følge utviklingen og forstår at du bare vil igang!!! Tror ideen deres om å heve terskelen er kjempesmart! Døren er jo bare sååå vakker. Leste en gang at årsaken til lave dører og ofte små vinduer var at de ville slippe ut så lite varme som mulig når de skulle åpnes, var ikke bare fordi de var lavere visst.
  Må gi deg et kompliment for bildene dine - størrelsen gjør at bloggen din er utrolig spennende og interessant å følge - gleder meg til fortsettelsen... God helg!

  SvarSlett
 16. What a darling little place!! It really has so much potential! I can hardly wait to watch the transformation take place! Keep those photos coming! :)

  xoxo laurie

  SvarSlett
 17. Nydelige bilder du tar.
  Vi har et sett med gamle(tynne) dobble dører med vindu over, og fikk for 20 år siden laget nye i gammel stil med vindu over. Dørene våre går også innover.
  Det var etter brannen i Grue kirke i 1822 med veldig tragisk utfall, at krav om at dører i offenlige bygg skulle gå utover.

  SvarSlett
 18. Kjempe koselig sted dere har fått tak i. Du skriver at gamle dører går innover, mens nye går utover.... Helt riktig, men vet du hvorfor?.......:-) Jeg visste ikke det før helt inn til nylig da jeg skulle prøve å få tak i en ny dør som går utover.. Det får man nemlig ikke tak i pga brannforeskrifter. Man skal kunne rømme huset fort i tilfelle brann, og da vil en dør du må dra til deg kunne forsinke fluktmuligheten betraktelig. Finest med innoverslående dører, men ville nok valgt å kunne redde livet først og fremst når det virkelig gjaldt.... Ina Bolette

  SvarSlett
 19. Ja, stemmer. HMS´n er nok litt mer tilstede i dag enn i tidligere tider. Skjønner greien med utover-dører, dessuten sparer man jo en hel del plass på det også. Men VAKKERT er det når døren går innover og vi må nok beholde den slik på gården. Men akkurat det med plassen er jo litt dumt da... hihihi. Man kan jo aldri få nok av det mener jeg.

  Takk for at du tok deg tid til å skrive om dette til meg! ;O)

  SvarSlett
 20. Så fantastisk et sted! Jeg skjønner du klær i fingrene for at vår og sommer skal komme sånn at det går an å være ute, kjøre traktor og pusle med ting! :)
  Vi har et gammelt hus fra 1880 og det er akkurat samme grønnfarge på vårt soverom (og under panelet på stua) som i gangen din, tydeligvis en populær farge en gang i tiden?

  NYT det fine stedet ditt! OG våren! :)

  Og takk for at du deler denne flotte bloggen med oss!

  God helg ønskes.

  SvarSlett