mandag 26. mars 2012

PÅ LEIT ETTER TEGLSTEIN

Vi har ikke mye skog på gården. Den er i grunn nokså glissen. Man kan se gården vår oppe i lia gjennom den. Hihi. Det meste av eiendommen består av tun og jorde.

Det er spennende å se gården fra forskjellige vinkler. Her ligger stabburet og låven rett i sikte. På stabburet er det nokså greie bølgeblekkplater som skal få ligge i mange år regner vi med. Deler av låvetaket ble revet av i en eller annen storm før vi kjøpte det, så der har vi bare dekket til med pressening. Her er planen å ha gammelt teglsteins-tak. Så nå har vi begynt å samle ;O)

Vi har flere ganger kjørt forbi en stor stabel med teglstein inne på et gårdstun og flere ganger har vi tenkt at vi skal stoppe og spørre om det er aktuelt å selge disse. Det syns vi begge har vært litt skummelt, men en dag i forrige uke tok vi motet til oss. Vi kjørte sakte inn på det fremmede tunet, tuslet ut av bilen og møtte to koselige smil. "Joda, vi kunne godt få kjøpe de gamle teglsteinene". Så gøy! Nå er vi et stykke på vei og noe av det første vi skal gjøre på gården er å tekke taket på låven. Tenk så fint det vil bli!

Vi trenger mange gamle takstein i tegl til. For hele låvetaket skal jo dekkes, pluss innhuset når den tid kommer. Så vi fortsetter å lete og samle. Slik er det å restaurere en gammel gård. Man tar bit for bit og må ty til litt alternative metoder for å skaffe seg bygningsdelene man trenger.


3 kommentarer:

 1. Hei Liv!
  Så hyggelig at dere fikk kjøpt gammel teglstein! Det ligger endel på Finn også, men det har du kanskje sett?

  Klem Cathrine :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Vi sjekker stadig innom der også ;O)

   Slett
 2. Hei! Fin blogg :) Så denne annonsen og tenkte på deg: http://www.finn.no/finn/torget/tilsalgs/annonse?finnkode=34004865

  Mvh Anne

  SvarSlett