lørdag 10. mars 2012

SKOLEBOLLER TIL GLADE SYJENTER

 Innimellom saueskinnsfell-syingen får husmoren her gjort mer hverdagslige sysler også. I går så jeg det som nokså hensiktsfullt å lage enda en versjon av denne oppskriften. (Denne gangen kuttet jeg ut vaniljesukkeret og jeg prøver alltid å lage deigen veldig bløt slik at bollene blir luftige. Er altså ikke sikkert det går med en hel kilo mel. Prøv deg litt frem om du har lyst å lørdags-bake litt i dag ;O)

Det er helt sant når jeg forteller dere at jeg blir like overrasket og glad hver gang deigen hever seg stor og fin. Det er først de siste årene jeg har gitt meg i kast med gjærdeig. Denne gangen ble bollene de største jeg har laget hittil. Hihi. Vel fremme ble de kledd med både melis og kokosmasse. Mmmmm! Det passet jo bra å ta med seg noen skoleboller til de glade syjentene!

I dag skal jeg ut og sy igjen. Dette er nokså tidskrevende skjønner jeg og jeg føler meg som en skikkelig amatør, men alt må ha sin første gang. Det er det de kloke sier ;O) Så jeg får klynge meg til det. Jeg tror i alle fall at skinnfellen min blir fin og jeg skal nok stolt vise dere resultatet ja. Hihi.

Med ønske om en fiiiiin dag til dere alle som hygger med meg besøk her på Livs Lyst!

*Mer SPISELIG her på Livs Lyst? Trykk LIV LAGA og SPISELIG oppe i menyen.

10 kommentarer:

 1. Åhh detta ska jag göra till mina flickor de gilla Skoleboller. Vet du varför det heter så? Min äldsta undrade, jag hade en teori...men vet inte om det stämmer..
  Hälsn Marja

  SvarSlett
 2. о) пирожки в стиле?!
  они никогда не выходят из моды.
  улыбка, V&

  SvarSlett
 3. En gjærdeig trenger ikke være så veldig løs/bløt når du former baksten (bollene, rundstykkene), men den skal selvsagt ikke være fast eller hard. I etterhevingen fylles baksten med ny luft, og det ferdige resultatet blir akkurat så saftig og luftig vi ønsker.

  SvarSlett
 4. Enig med Åshild, det er etterhevinga som gir det luftige resultatet. Å heve under tett plast funker supert, og på et lunt sted -MINST tre kvarter! Tunge boller er ikke noe stas :-)

  SvarSlett
 5. Mmm, det så skikkelig godt ut! Mine boller har en tendens til å bli litt...bollete, dvs runde og litt høye, hehe. Synes det er skumlere desto flatere de er, fordi jeg er redd for at de skal bli for godt stekt :p Men neste gang får jeg prøve å flate de ut litt mer på en måte, hehe. Elsker gjærbakst i hvert fall... Kos deg med bollings! :0)

  SvarSlett
 6. Skoleboller er deilig, og så er det alltid populært :-)) Jentene i huset lager det av og til, og det er kost :-)) Ha en trivelig sy- kveld :-)) Gleder meg til å se det ferdige resultatet ! Ha ei fin helg videre :-)

  SvarSlett
 7. Å de skolebollene så skjønne ut, tror jammen jeg må bake litt i morra!!
  Jeg har også vært på sykurs i dag:) Stikk gjerne innom bloggen min så får du sett resultatet av det jeg har laget:))

  Ha en fin lørdagskveld.

  SvarSlett
 8. These look so delicious! :) Good luck with your sewing today!

  xoxo laurie

  SvarSlett