Jannes dessert:
Porsjonsmarengs med friske bær
4 eggehviter
2,5 dl sukker
1 ts hvitvinseddik
1/2 ts maizenna
Pisk egghvitene til det skummer (i maskin på middels styrke)
Tilsett litt og litt sukker
Bland inn hvitvinseddik og maizenna
Når det hvite har blitt mykt og blankt skrus maskinen på full speed i 5-7 minutter
Form porsjonsrundinger (bilde over: er nemlig til èn person!) på bakepapir
Sett inn i forvarmet ovn på 150 grader i ca 15 minutter
Senk til 120 grader og stek i ca 20 minutter til eller til marengsene lett løsner fra papiret
Avkjøl
Pisk krem (fløte) med vaniljekrem
Legg på friske bær du har tilgjengelig (her er nesten alt lov!)
Tips!
Frys på høsten ned noen bær i åpne bokser uten plast eller lokk. Da blir bærene "frostet" og ser like fine ut når de tas opp igjen. Jannes bringebær kom fra fryseren, men både smakte og så helt friske ut! (Se bilde over.)
Namnam! Så lekkert å lage det som porsjonsmarengs! Noterer idéen!
SvarSlettGod helg!
WOW, så nydelig bilde...
SvarSlettTil å få vann i munnen av ;)
Virkelig vakkert og sikkert VELDIG godt også!
ha en fin helg.
Klem May Helen
Dette er helt sykt godt!
SvarSlettDet er en veldig vanlig dessert i Italia (hvor jeg bodde i 3 år).
Det er også utrolig lett å lage, og ikke så mektig som det kan se ut som! ;)
Ser at hun venninna di har serviset "Brun fasan"... ;)
Jeg så noe av dette i butikken på Auksjonshallen på onsdag. Denne "lopperotta" har nemlig vært i dine trakter på jakt etter godsaker!!! He-he!
Ha en fin dag og god helg!!!
Å, har du? Så koselig!! Og så har du fått med deg bruktsalg som ikke jeg har... jaja. Jeg får følge bedre med! ;O)
SlettOi oi!! :)
SvarSlettDet så veldig godt ut..
..og det er det nok også :)
Ønsker deg en superduper
helg!
STOR
KLEM
Det søteste bilde! Ser jo bare helt F.A.N.T.A.S.T.I.S.K. ut :)
SvarSlettTakk for tipset, denne skal prøves. Elsker marengs og bær til dessert :)
Ha en super fin fredag og helg :)
-Klem Kjersti-
Ser veldig godt ut:)
SvarSlettMen si meg,- hvor ligger krem-vaniljekremen?
Mvh Edel
Vaniljekremen er pisket inn med kremfløten.
SlettÅja - nå ser jeg hva du mener. Kremen (med vaniljekrem) ligger rett under bærene. Det er den som gjør at bærene ikke faller av. Det kommer kanskje ikke så godt frem på bildet.
SlettDette både så og hørtes veldig godt ut!
SvarSlettEn riktig god helg til deg og dine!
Titti-klæmm!!