fredag 9. mars 2012

TIL SIST KOMMER DESSERTEN

Jannes dessert: 
Porsjonsmarengs med friske bær

4 eggehviter
2,5 dl sukker
1 ts hvitvinseddik
1/2 ts maizenna

Pisk egghvitene til det skummer (i maskin på middels styrke)
Tilsett litt og litt sukker
Bland inn hvitvinseddik og maizenna

Når det hvite har blitt mykt og blankt skrus maskinen på full speed i 5-7 minutter

Form porsjonsrundinger (bilde over: er nemlig til èn person!) på bakepapir
Sett inn i forvarmet ovn på 150 grader i ca 15 minutter
Senk til 120 grader og stek i ca 20 minutter til eller til marengsene lett løsner fra papiret

Avkjøl

Pisk krem (fløte) med vaniljekrem

Legg på friske bær du har tilgjengelig (her er nesten alt lov!)

Tips!
Frys på høsten ned noen bær i åpne bokser uten plast eller lokk. Da blir bærene "frostet" og ser like fine ut når de tas opp igjen. Jannes bringebær kom fra fryseren, men både smakte og så helt friske ut! (Se bilde over.)


10 kommentarer:

  1. Namnam! Så lekkert å lage det som porsjonsmarengs! Noterer idéen!

    God helg!

    SvarSlett
  2. WOW, så nydelig bilde...
    Til å få vann i munnen av ;)
    Virkelig vakkert og sikkert VELDIG godt også!
    ha en fin helg.
    Klem May Helen

    SvarSlett
  3. Dette er helt sykt godt!
    Det er en veldig vanlig dessert i Italia (hvor jeg bodde i 3 år).
    Det er også utrolig lett å lage, og ikke så mektig som det kan se ut som! ;)
    Ser at hun venninna di har serviset "Brun fasan"... ;)
    Jeg så noe av dette i butikken på Auksjonshallen på onsdag. Denne "lopperotta" har nemlig vært i dine trakter på jakt etter godsaker!!! He-he!

    Ha en fin dag og god helg!!!

    SvarSlett
    Svar
    1. Å, har du? Så koselig!! Og så har du fått med deg bruktsalg som ikke jeg har... jaja. Jeg får følge bedre med! ;O)

      Slett
  4. Oi oi!! :)

    Det så veldig godt ut..
    ..og det er det nok også :)

    Ønsker deg en superduper
    helg!

    STOR
    KLEM

    SvarSlett
  5. Det søteste bilde! Ser jo bare helt F.A.N.T.A.S.T.I.S.K. ut :)
    Takk for tipset, denne skal prøves. Elsker marengs og bær til dessert :)

    Ha en super fin fredag og helg :)

    -Klem Kjersti-

    SvarSlett
  6. Ser veldig godt ut:)
    Men si meg,- hvor ligger krem-vaniljekremen?
    Mvh Edel

    SvarSlett
    Svar
    1. Vaniljekremen er pisket inn med kremfløten.

      Slett
    2. Åja - nå ser jeg hva du mener. Kremen (med vaniljekrem) ligger rett under bærene. Det er den som gjør at bærene ikke faller av. Det kommer kanskje ikke så godt frem på bildet.

      Slett
  7. Dette både så og hørtes veldig godt ut!
    En riktig god helg til deg og dine!
    Titti-klæmm!!

    SvarSlett