onsdag 14. mars 2012

VÅRTEGN PÅ GÅRDEN

Se! Bare veier opp til gården. Det er mindre snø her enn det er i hagen hjemme! Det liker jeg veldig godt. At dette er et sted våren kommer tidlig og at veien snor seg så fint i landskapet. Jeg har drømt om slike veier. Ordentlige landeveier med gress i midten. Nå er vi deleiere av denne veien. Juhuu!

Slike har jeg ikke funnet hjemme i byen enda. Men i de vestvendte bakkene her oppe, kommer som sagt våren tidlig. Og jeg kan kjenne det i hele kroppen. Jeg føler meg litt som den gule hestehoven. Jeg blir liksom født på nytt hver vår sammen med naturen som våkner til liv igjen.

Tenk om en stund (en god stund da...) kan jeg stå her med kaffe(lattè)koppen og se utover... Høre bekken som sildrer og renner på hver side av jordet og ellers ikke noen ting. Kanskje bare noen fugler som kvitrer glade i trærne. Stillheten her oppe er noe av det aller vakreste...

 Akkurat nå går småbekkene oppe i lia ganske store. Det spruter og spretter og det var nettopp her den gamle sagen stod. Og det var nettopp på denne tiden av året de brukte den. Nå som bekken var stor nok til å dra skovlhjulet rundt. (Dette er ikke på vår tomt, men vi går forbi den på veien opp.)

Mange drømmer skal realiseres her oppe på gården håper vi. På tunet stod for eksempel en gang et bryggerhus og den gamle muren forteller oss akkurat hvor. Vi har lyst å finne ut hvordan det så ut og la oss inspirere til å bygge opp et igjen.

17 kommentarer:

 1. Jeg har kommentert det før et sted, men kanskje ikke til deg: Husk at dere har en eiendom og ikke en tomt. En tomt er et område det skal bygges et nytt hus på. Når huset er ferdig er det ikke lengre en tomt, men en eiendom.

  Og for den eiendom dere har!

  SvarSlett
 2. ...I love your pictures and your country!!!
  Hugs Anja

  SvarSlett
 3. HEI,
  nydelige bilder, LIV. hvilken perle dere har fått. den utsikten. helt fantastisk vakkert. skjønner godt at dere gleder dere....
  og ja, tidlig vår er bra!
  her er det et lag nysnø igjen i dag..... men det er egentlig bart hos oss og har vært det en tid nå skjønner du, men slik er jo våren, litt frem og tilbake..
  .-) men det er vår! uansett.

  ha en deilig dag,
  klem TOVE

  SvarSlett
 4. Åååå som jeg ogå ønsker meg et sånnt sted!
  Vi har riktignok fantastisk utsikt oppe på en bakketopp, men det er noe eget med våren ute i "villmarka".
  I vinter tenkte jeg på hvor gøy det så ut å kunne hive seg på et akebrett nedover den bakken mot vannet på gården deres. Nå tenker jeg at det sikkert lukter helt fantastisk rent av våt jord. Jeg gleder meg til sommeren kommer og til dere får epletrær og kirsebærtrær i full blomst... DET blir vakkert det...
  nåja... jeg vet ikke om dere faktisk HAR epler og kirsebær, men det slår meg som et sted hvor det BURDE stått et par knudrete krokete gamle frukttrær....

  Klem
  marit

  SvarSlett
 5. Herlige vårbilder!

  Og fantastisk utsikt :)

  SvarSlett
 6. For en fantastisk plass og bra at våren kommer tidlig. Slik kan vi se snart hva skal skje der oppe!
  Ha en fin onsdag. :D

  SvarSlett
 7. Nå fikk jeg utrolig lyst til å reise til Valdres.....

  SvarSlett
 8. Jeg skjønner godt at detter er noe dere gleder dere til å få gjennomført. NYDELIGE bilder !!
  Skulle gjerne stått på trappa der med deg med lattekoppen i hånden og nytt utsikten :))
  Kjenner nesten vårduftene her jeg sitter !!!
  Takk for at du deler dine drømmer (som blir til virklighet) med oss :)

  Ha en fortsatt fin uke
  Klem Heidi

  SvarSlett
 9. Så herlige bilder ! Ser ut som det er tidlig vår i hellinga der :-) Utrolig vakker plass. Nydelig utsikt :-)
  Og så er traktoren kjøpt, så nå er deet bare å få traktoren oppover og begynne med forberedlser ! Dere er virkelig et bra team:-) Det er jo helt perfekt, den samme interessen for det gamle, å ta vare på gamle ting og tradisjoner.Dette blir så bra ! Er det naboer rundt gården, som bor der hele året ?
  Ha en fin dag videre ! Klem

  SvarSlett
 10. ÅÅÅ herlighet for en utsikt dere har... ja dere har gjort et valg i livet som mange drømme rom tror jeg.:iallefall jeg... men ikke satt ut i livet 0))

  Utrolig flotte innlegg her hos deg Liv..Nyter de =)))

  kerstin

  SvarSlett
 11. Fantastisk sted dere har funnet:) Og så fint vær og flott vår:))) skjønner mer og mer hvor glade dere må være for denne plassen:) Nyt planlegginga - klem:)

  SvarSlett
 12. Eg er så glad for at du er så flink å blogge og har så mange følgarar. Du formidlar, etter mitt syn, så utruleg flotte verdiar og eit pågangsmot som eg håpar mange lar seg inspirere av! Sjølvsagt er det mykje arbeid. Men som du seier, alt som blir gjort er eit steg i riktig retning. Det gjeld berre å ta eit steg om gangen og ikkje sjå på det som problem, men som oppgåver som må løysast og gjennomførast. Det trur eg dokke har godt grep om! Her er vi i same båt, har planar om både bryggerhus og mykje meir, men først skal vi flytte eit toetasjers tømmerhus til gards, så vi får konsentrere oss om det denne første tida ;-). Eg gledar meg til traktoren er komt i tunet, så vi kan sjå framdrifta ;-)

  SvarSlett
 13. Utrolig flott! Deler lidenskapen om lattekoppen i fremtiden! Et drømmested. Blir moro å følge med!

  SvarSlett
 14. Hei! Her kommer en liten hilsen fra en "nabo" helt nede ved vannet, som nettopp har oppdaga bloggen din og gårdskjøpet her ovenfor oss! Utrolig spennende prosjekt! Har sett på den gamle slitte gården og lurt på om noen kom til å orke å gjøre noe med den :) Nå skal jeg følge spent med både her på bloggen og "live" når jeg er ute på tur oppover veien :) Lykke til med alt som skal gjøres!
  -Ellen

  SvarSlett
 15. For en flott utsikt fra gården deres:))
  Synes det fint nå når det våres!
  Klem

  SvarSlett
 16. Oh my goodness, Life.....what a breathtaking view you have! And that mountain road looks like something out of a magazine! You are so blessed, my friend! So very blessed! :) Keep those amazing photos coming! I LOVE seeing them!

  xoxo laurie

  SvarSlett
 17. Hei:)
  Morsomt å se flere som har en gård. Så også vi!
  *Gården vår* som vi også kaller vår gård ser ut til å være ganske lik deres. Og det artige er å lese dine beskrivelser og tanker for jeg har nærmest like som deg på en av mine blogger:) Men, vi er heldige som får lov til å ha noe slikt! Riktignok er det mine svigers som eier den enda men vi er jo der og nyter, hver dag, der. Ingen bor der men vi driver vedhogst(for oss selv), fiskeri(rakfisk) og har en potet og grønnsaks lapp.++++
  Men det er en stor jobb å eie noe slikt!En ting er å bringe det gamle videre en annen å tilføre nytt slik at ting fungerer også i dagens samfunn. Det koster tid og penger! Men det krever også at man kjenner stedet godt og har blitt glad i det, ellers er det fort å ødelegge det;) Ønsker dere lykke til med deres gård!

  SvarSlett