tirsdag 17. april 2012

JEG SKAL HOLDE KURS

 Skien kommune sender hvert år ut en katalog der de tilbyr forskjellige og spennende kurs. For en stund siden fikk jeg en hyggelig mail fra to damer som er med å arrangerer dette. De hadde et spørsmål til meg: kunne jeg tenke meg å holde et kurs over noen kvelder? Og nå har jeg fått en utfordring, for jeg takket nemlig ja (!) For første gang ønsket de å ha inn noe med interiørfokus og vi skal altså starte med "Livs Stil". Det er jo den jeg kan. Den jeg brenner for og liker. Og det er den jeg har tusen eksempler på.

Jeg skal blant annet fortelle hvor jeg henter inspirasjonen fra. Hvilke farger, tekstiler og møbler som skal til. Jeg skal ta med konkrete eksempler og jeg skal vise masse, masse bilder fra slike interiører. Så klart blir det også mange fra vårt hjem. (Mest fra vårt hjem kanskje ja... hihihi.) Det blir også tid til å gjøre noe praktisk sammen. 

Jeg forteller ikke dette til dere bare for å få moralsk støtte ;O), 
men kanskje dere har noen tips!?!!
Hva ville du ønsket å vite mer om?
Hadde du hatt noen konkrete spørsmål til meg? 
Var det noe konkret og praktisk du hadde ønsket å gjennomføre på et slikt kurs?

Nå skal jeg ikke be dere forme kurset altså, planen er nokså klar. Men det kunne jo hende dere kunne kommet med noen supplerende tips. Jeg spør i alle fall. Så får den som ønsker svare ;O)

*Kurset blir høsten 2012 og jeg informerer nærmere om det siden!


23 kommentarer:

 1. Gratulerer!
  Så kjekt.
  Jeg tenkte jeg skulle legge inn en tilsvarende erfaring.
  jeg har holdt kurs innenfor mote/kostyme og noe alle deltagerne likte godt var praktisk deltagelse,
  altså feks ta en tur sammen og "lære å få" inspirasjon osv,
  feks i mitt tilfelle museum osv.
  kanskje dere kan besøke en herregård eller bruktbutikk eller se film der man kan snakke samtidig ?
  slik at alle kan delta og fortelle hva de legger merke til og synes er inspirerende.

  på den måten kan man sette igang også dem som synes det er vanskelig i starten.
  Hmm, høres dette rotete ut eller skjønner du hva jeg mener ?
  Lykke til iallfall ;)
  LinnTherese

  SvarSlett
 2. Nei, ikke rotete! Tusen takk. Det er supre tips!

  SvarSlett
 3. Det aller viktigste du har klart er å finne din stil og rendyrke den. Dessuten å beholde den. Mange andre lar seg påvirke fort og ender stil/smak. Jeg mener ikke at man ikke kan utvikle seg over tid, men dagens interiørtrender bytter fort og man trenger jo ikke følge dem.

  For meg er det husene jeg har bodd i som har dannet grunnlaget for fargevalg og møbler. Nå er jeg så fornøyd med farger jeg har valgt at de kommer til bli slik i vår tid med gården. Derfor er jeg heller ikke på leting etter noe. Det gir med ro til å hygge meg med det jeg har.

  SvarSlett
 4. Så gøy liv:)

  Om jeg skulle kommet hadde jeg ønsket å lært om
  ådring..Vet ikke om jeg skrev det rett,men du
  skjønner hva jeg mener:)

  Dette kommer du nok til å dra i land perfekt:)

  Lykke til med planleggingen:)Nyt dagen!

  Klem Linda

  SvarSlett
 5. Så spennende Liv! Kjempemoro! Og du tar jo bare de nydeligste bilder! Det kurset skulle jeg gjerne vært på :)
  Jeg har blitt veldig glad i å ta bilder seg, har kjøpt med et nytt objektiv og prøver meg ut litt hver dag :)
  Det jeg ville ha likt å sett er forskjellen på hvor man har fokusen i bildet, altså hvor på bildet. Hvis man f.eks tar bildet av en kopp, er det finest å ha koppen midt i bildet, på ene siden osv :) Jeg har tittet en del på det, og syns det gjør bilder så mye bedre :) Tror det er noe som heter Tre-regelen eller noe lignende :)

  Merker at dette ble helt merkelig forklart, men håper du skjønte det ;)

  Ha en fin fin tirsdag :)
  Klem Lisa:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg skjønner jeg skjønner! Takk for tips. Tar det med meg i planleggings-kurven min ;O)

   Slett
 6. Så moro, Liv! Dette hadde jo sikkert vært kjempegøy å være med på!! Så jeg håper du informerer om påmelding etterhvert? Jeg har ei venninne som også digger den tradisjonelle norske stilen, som helt sikker ville vært med på dette! :)

  Hvis jeg skulle deltatt, ville jeg gjerne hørt om livet i gamle dager, gjerne med mange "interiørbilder" (selv om de sjeldent tok det den gang..). Fått lære litt om de vanlige brukstinga, hva de ble brukt til. En kveld kunne man f.eks hatt med seg en gjenstand/bilde av noe man lurer på hva er/har vært brukt til osv... Er jo ofte man har noe hjemme, som man ikke er helt sikker på når ca ble laget, hva det ble brukt til osv... :) Og ikke minst; lære å ådre! ;)

  I allefall, LYKKE til! Kjempe morro!!
  -Mari

  SvarSlett
 7. GRATULERER! Så flott å få en slik tillitserklæring! Det jeg tenker på er at du konkret kan vise fram hvordan du f.eks. lar deg inspirere av enkelte farger/gjenstander til å bygge en helhet. Du har noe gammelt blått porselen, den fargen tas opp i duk, tapet, puter osv - du hadde forresten en slik oversikt i et innlegg for kort tid siden. Kanskje du skal ta med en gammel gjenstand som ikke er gjort noe med og be deltakerne om forslag til hva som kan gjøres med den eller hva den kan brukes til? Jeg inspireres veldig av bloggen din - ikke at jeg kopierer ditt, men mer det at jeg ser muligheter for mine egne ting - uansett høres det spennende ut! LYKKE TIL!

  SvarSlett
 8. Hei - jeg er trofast leser(uten egen blogg) og liker din stil godt. Jeg vil tro at alle som ferdes her inne er "nett-idioter", men det er kanskje ikke alle som ønsker å delta på kurs. Hva med en sigthseing på inspirasjonskiler i blogglandia, finn, qxl osv? Lykke til!!
  MVH Skrotnisse i N-Trøndelag :-D

  SvarSlett
 9. Hei. Synes stilen din er så flott.
  Faktisk ganske lik min stil.
  Det jeg ville lurt på, om jeg overhode bodde i nærheten av skien og kunen vært med på kurs. Ville kanskje vært hvor en kan få tak i slike flotte gamle gjenstander? Hvor får du alle disse flotte møblene dine fra?
  Annet tema kunne vært hvordan få en gjennomført stil?
  Synes det noen sa her lengre opp om en liten eskursjon hørtes veldig bra ut også.

  SvarSlett
 10. Hei Liv!
  Når jeg er litt sliten og vil gjøre noe hyggelig, så klikker jeg inn og ser hva du har skrevet og tatt bilder av i det siste. Det er særlig viktig nå om dagen med all dekningen av rettssaken.
  Så spennede med kurs. Du kan be deltagerne ta med ting eller bilder av ting de gjerne vil bruke, men ikke helt får plassert eller lignende, og så kan dere snakke om det sammen!
  Hilsen Anne

  SvarSlett
 11. Hei,,,,kanskje du kunne ta med deg gruppen til Skrotnissen i Skien, jeg har vært der flere ganger etter at du drev litt reklame, Det er sikkert mange som kunne tenke seg en tur dit, men som ikke klarer å se potensialet i skrotet, slik noen av oss kan,,,,smiler. Lykke til med kurset. Anne

  SvarSlett
 12. Hei Liv! Koselig å bli spurt om å holde kurs...det kan du vel saktens føle deg litt beæret over!
  Om kurset skal inneholde diverse interiørtips...i din sjanger, ville jeg vel kanskje ha spurt om behandling av gamle tekstiler!
  Jeg er kanskje litt for lite redd for mine gamle tekstiler når jeg vasker og stryker, men jeg har egentlig en filosofi om at de har sikkert tålt hardere medfart "før i tiden"...som koking i store gryter på svartovnen...rulling og stryking med gamle "verktøy" etc...men jeg er jo forsiktig også! Kanskje du har tips til andre om det?
  Ha en fin dag....
  Klem fra Kristin

  SvarSlett
 13. I think I'll write about the farm that just true for you! Smile, V.

  SvarSlett
 14. Hei!

  Så morsomt at du har fått den oppgaven:) Blir spennende og gøy:) passer godt for deg:)
  Lykke til:)
  Fortsatt god kveld!

  Klem merete

  SvarSlett
 15. Lykke til !
  Klem Karianne :)

  SvarSlett
 16. Hei! Koser meg masse med bloggen din;-)
  Noe jeg angrer på er alle ganger jeg har kjøpt nye småmøbler, for eks, tvbenk, hyller, bytta salongbord osv.., etter som jeg ommøblerte, eller vi bytta rom i familien..og smaken også endret seg. GJENBRUK vil jeg fram til.
  Ta en titt på det du har (ikke du altså, Liv, for du har skjønt det), mal, kikk i garasjen, loftet, låven om du har osv..Fretex, foreldre osv..Lykke til med kurs og alt annet du holder på med!

  SvarSlett
 17. SÅÅÅ fina bilder:) Jag gillar din blogg och tänkte följa...ser dock inte twitter eller facebook? Vill du ha skön sommar inspiration kan du kolla in min blogg:)
  Ha en kanonvecka.

  LOVE Maria på inredningsvis

  SvarSlett
 18. Hei.

  Jøss dette blir da spennende. Lykke til..

  Hva vil du ha??? Ugler i mosen eller ugler i øret?? Prøv lykken inne hos meg da vel.

  Vivian

  SvarSlett
 19. Congratulations, Liv! How exciting for you! I wish I could be there to listen to you and learn! :)

  xoxo laurie

  SvarSlett
 20. Så morro! Ønsker deg masse lykke til:-)

  SvarSlett
 21. Dette kurset vil jeg på!! Når og hvor er det påmeling??

  SvarSlett
  Svar
  1. Så bra at du har lyst til det!
   Det blir i høst. Jeg skal fortelle nærmere når det blir påmelding og slikt. Kurskataloger kommer i august mener jeg. Til alle husstander i Skien. Men som sagt, jeg skal holde dere underrettet her på Livs Lyst når det nærmer seg ;O)

   Slett