fredag 13. april 2012

TIL NESTE SESONG Endelig fikk jeg tid til å sette i jord alle blomsterløkene jeg hadde samlet. Det er litt vanskelig å vite hvor det er lurt å plante noe på gården foreløpig, vi har jo planer om å grave og jevne ut litt både her og der. Og det er jo fånyttes å gjøre èn ting flere ganger. Så jeg gikk for et rimelig sikkert sted. I skråningene ut mot jordet. Her kommer vi alle fall ikke til å forandre noe graverende. Jeg ser  "kjøkkenhage-tendenser" her ved frukthagen også og for å lage platåer til å ha det spiselige i, har tidligere beboere laget små steinmurer. Det var kjempe gøy å grave steinene frem igjen og jammen har det ikke dukket opp en rabarbara-spire også.

Det er viktig å pusle med slike ting underveis. Små ting man ser resultatet av med en gang. Gårdsprosjeketet vårt er krevende og langvarig, derfor må vi lage koselige rom på tunet der det er ryddig og hyggelig. Jeg tok for meg denne skråningen nå i påsken. Her skinner solen hele dagen og dessuten kan vi sitte og se solnedgangen her.

 Jeg savner litt farger på disse bildene fra gården. Foreløpig står mye i knopp, men det har jo ikke på langt nær blitt grønt og frodig enda. Derfor måtte jeg ta med noen litt "fremtidsrettede" bilder. Løkene vil nemlig bli både gule påskeliljer og blå perleblomster i neste sesong. Håper jeg! De står i alle fall i god jord, på et lyst og varmt sted og de har fått god hestemøkk-gjødsel i jorda. Det gikk hester her i fjor sommer, så her er det nok å ta av ;O)

6 kommentarer:

 1. Så koselig å se bilder fra gården deres. Jeg bor også på en liten gård i Telemark.
  Jeg er enig i at det er lurt at dere gjør små ting som dere ser resultater av fort, det holder motivasjonen oppe under en slik lang prosess.

  SvarSlett
 2. nydelige bilder ;)

  eg har ein heil haug med løker, men her kom det vist ein meter snø i påsken og la alt på vent ...
  desverre

  kos deg i helga - monika smil

  SvarSlett
 3. Det blir nok veldig fint neste vår! :) Viktig å ha noen framtidsbilder i hodet når ma holder på :)

  Moro å kunne grave fram igjen de små steinmurene :) de var koselige :)

  SvarSlett
 4. Følger spent med på bloggen din, har den i bloggrullen min. Har akkurat kjørt igang en Giveaway på egen blogg:

  http://frkhege.blogspot.com/2012/04/giveaway-hos-meg.html

  Håper du vil delta.

  Frøken Hege

  SvarSlett
 5. Du er så flink til å gjøre det koselig rundt deg ♥

  SvarSlett
 6. Det er saa spennende aa foelge med paa bloggen din, Liv ! Er jo rene droemme gaarden dere har kjoept ! Koser meg hver gang jeg er innom "hos deg" Takk for at du deler. ha en fin helg !

  Lisa fra Frankrike

  SvarSlett