torsdag 24. mai 2012

*1 BRUKSVENNLIG


*bruksvennlig*

HVA: Jeg kombinerer pynt med bruk. Hva mener jeg med det? Jeg ønsker at tingene vi har skal være bruksvennlige og dessuten har vi hverken plass eller lyst til å ha alt for mange ting i huset. Det er en evig kamp, for fristelsene kan være både mange og store... Derfor kombinerer jeg. For klart man ønsker å ha det hyggelig rundt seg og pynte litt i kriker og kroker. Men det kan gjøres med funksjonelle ting! Kartet i stuen for eksempel. Vi har superglede av det. Etter at det kom på veggen har vi blitt kjent med fylket vårt (på en ny måte) og det er ikke sjelden at gjestene tråkker opp i sofaen for å peke ut hvor de har hytte eller hvor familien kommer fra. Det liker vi skikkelig godt! De gamle porselensbollene brukes daglig og står åpent på hyllen og er til både nytte og hygge. Hvite stearinlys går det mye av særlig på mørke høstkvelder. Ha de fremme i en gammel glass-sylinder da vel. På kjøkkenet har alle boksene på hyllen en funksjon. Her oppbevares kaffe- og te-poser. Kopper og skåler i gammelt koselig mønster står også lett tilgjengelig til den som måtte ønske å sette seg ned med noe varmt.

HVORFOR: I eldre tider der kårene var enkle, hadde man ofte ikke råd eller plass til å eie mange ting. De tingene de hadde, de ble brukt og de ble ofte oppbevart lett tilgjengelig. Og jeg liker den filosofien!

6 kommentarer:

 1. I agree with your beautiful decorating philosophy.
  Thank you for sharing.

  SvarSlett
 2. Hei!
  Helt enig med deg:) kombinere pynt med bruk gjør seg så mye:) det er noen jeg også gjør!
  Herlige bilder og for en nydelig stue du har:)
  Som alltid kjempe koselig å stikke innom her!
  Ha en strålende pinse!

  Klem Merete

  SvarSlett
 3. Jeg henger meg på! Er helt enig! Liker godt at det som står fremme står der fordi det skal brukes. Synes det gjør gjenstanden så mye mer koslig også...den får på en måte en ekstra verdi :-)

  Klem fra
  Ingrid i gamlestogo

  SvarSlett
 4. Hei Liv! Det er alltid hyggelig å stikke innom deg på bloggen, og du har alltid noe nytt. Takk for det. Jeg er eier av ett bollesett og to boller til av den blomstrete du har nest nederst til høyre. Jeg elsker slike boller. Men de står bare til pynt hos meg, og så bruker vi plastboller istedet. Jeg tror nok at når vi flytter så skal jeg sørge for å gå mer over på din stil, nemlig å bruke de gamle pene tingene. Bare ikke ta dem i oppvaskmaskinene da. En av de pene bollene mine, arvet av mamma, er ødelagt og nesten mønsterløs p.g.a. oppvaskmaskin.
  Hilsen fra Anne i Tønsberg

  SvarSlett
 5. Med inspirasjon fra deg har jeg for en tid siden startet med å samle gammelt porselen som jeg elsker å bruke. Pene bruksting er jammen tingen!

  SvarSlett