fredag 18. mai 2012

2,4 LITER

"Ny" kaffekjele og kakerester fra i går... hehe
Nå har vi endelig funnet den! En gammel kaffekjele som går an å bruke. Vi har lett en stund og alle vi har kommet over i bruktbutikker og på loppiser har vært så skitne og irret inni. Har ikke vært noe fristende å koke kaffe i dem... Men denne da vet du! Denne er ren og fin og er ekte vare fra Høyang. 2,4 liter med nykvernet og nykokt kaffe - på den gamle måten. Så koselig! Nå skal det dufte godt på kjøkkenet vårt. Vi har litt andre mer moderne kaffe-maskiner også, men denne er et koselig tillegg til spesielle anledninger. Og dessuten vil den passe perfekt på gården vår. Skal vi ha med noe moderne opp dit, må det nok gjemmes inne i et skap. Hehe. Men denne kan fint stå fremme på komfyren. Oi, som jeg gleder meg til å sette over kaffen der oppe. Men enn så lenge vil den være en koselig venn her nede i by-kjøkkenet vårt. Det er koselig det også!

6 kommentarer:

 1. En flott kaffekjele du har der! Det er så koselig å ikke bare samle på gamle ting, men bruke de også :) Klem fra Sara

  SvarSlett
 2. Så fiin den er - gratulerer med "ny" kaffe-lars, hmm, hvorfor heter det det tro? Uansett er den kjempeflott. Smiler litt når jeg ser du skriver du må gjemme bort litt moderne ting på gården deres. Har en venninne som bor i et fredet hus som også brukes til litt kulturelle formål. Det hun har gjort for å bevare det opprinnelige uttrykket er at hun tok i bruk et spiskammers som var i tilknytning til kjøkkenet. så der, bak en vakker dør, skjuler det seg micro, oppvaskmaskin, vannkoker, stekeovn, kjøleskap og kaffetrakter - helt genialt. Så fremstår kjøkkenet som det engang var, med vedkomfyr og oppvask i balje. Man må jo ikke gå så langt i en "vanlig" husholdning da, men god idè ihvertfall. Kos dere med kaffen!!!

  SvarSlett
 3. Hei!
  Gratulere med ny kaffe-kanne:) passer perfekt inn hos deg!
  Ha en strålende helg

  Klem Merete

  SvarSlett
 4. Herlig og nostalgisk kaffekanne:)

  God helg:)

  Klem Linda

  SvarSlett
 5. Så fiiin kaffekjele, Liv! Og så flink du er til å dele hverdagsgleder!
  (Det er bl.a. DET som gjør at nettopp din blogg er så spesiell.
  Det første jeg klikker på etter å ha åpnet PC-en hver dag er "Livs Lyst"!)
  Takk for at du sprer så mye glede og inspirasjon!
  Sissel

  SvarSlett
 6. Så fin kaffekanne :)

  Kaffen smaker sikkert ekstra godt på den (men ikke vet jeg, liker ikke kaffe i utgangspunktet.. ;) )

  Har funnet en billig, nymoderne utgave som skal inn i lekestua til frøkna vår :) håper på å få satt inn en gammel kjøkkenovn der også, så tror det blir kjempefint :)

  SvarSlett