mandag 14. mai 2012

FERDIG!

I "hagen" vår på gården
Nei, du trodde vel ikke det var gården som var ferdig?! Hihi. Det hadde jo vært supert, men nå er vi i alle fall i gang. Vi har vært på gården vår i helga og dere skal få se hva vi har gjort litt senere.

Men; Juhuuu! 

Det er mariusgenseren som er ferdig! Skal innrømme at det er lenge siden jeg begynte på den. Det finnes til og med bevis i arkivet HER... Det vil si at det er nokså lenge siden jeg satte i gang med dette strikkeprosjektet ja... Men sånn er det når man har litt mange prosjekter av ulike arter på gang. Og dessuten har min mamma lært meg at "ingen spør hvor lang tid man brukte på den, men de spør hvem som har laget den." Kloke ord jeg har prøvet å leve etter i mine små og store strikkeprosjekter opp igjennom. Det har jo aldri vært moro å måtte rekke opp igjen feil, men det har vært nødvendig å gjøre det noen ganger for å få et bra resultat. Denne gangen gikk det utrolig fint! Gikk ut fra en helt vanlig oppkrift fra Sandnesgarn, men jeg valgte å forlenge selve genseren. Jeg ville ha en lang og god en. Halsen har jeg også gjort litt smalere. Det vil si at jeg har felt av litt mer enn det stod i oppskriften.

Så gøy! Min første ferdige hjemmestrikkede genser på veldig veldig lenge.
Med et klassisk norsk mønster - det syns jeg passer meg ;O)

25 kommentarer:

 1. Så fin genser! Og du har virkelig vært flink! :) Ønsker meg selv, men her i hus er det foreløpig bare Loppa som er Marius-eier.. Body og to kjoler! Supersøte! :)

  Ønsker deg en fin uke!
  -Mari

  SvarSlett
 2. Hei Liv!
  Ja, det var jammen meg kloke ord, som man burde legge seg på minnet! Og du var såååå fin i ny Mariusgenser, som har en slik rund hals jeg også vil prøve meg på! Skal strikke Mariusgenser til mine to tvilling guttebarnebarn, og tenkt å lage høy hals eller en form for hals på den. Hvilket garn brukte du?

  Klem Cathrine :-)

  SvarSlett
 3. Gratulerer med nydelig genser! Flink du er!

  SvarSlett
 4. Gratulerer:) Kjenner følelsen av å ha fått ferdig noe til seg sjøl som man er fornøyd med:) Jeg har også strikket denne til meg sjøl etter jul, med litt andre farger - elsker den:) Nå skinner sola her hos meg, og frokosten er fortært på platten med duft av poplene rundt, i VARME - helt utrolig og veldig godt:) Fin dag til deg:)

  SvarSlett
 5. Hei!

  Herlig marius genser:) Det er jo så inn igjen, husker mine barn hadde det når de var små:)
  Ha en strålende dag og tusen takk for kjempe koselig hilsen inn til meg!

  Klem Merete

  SvarSlett
 6. votre pull est très beau
  claude

  SvarSlett
 7. Ser ut som om du har begynt med halsen og strikket nedover, enn den klassiske varianten fra bunnen og opp. Jeg skal snart begynne med samme genser, men i litt andre farger. Min bestemor på berget i Brevik strikket Marius- gensere til meg opp i gjennom oppveksten. Nå kan jeg strikke en selv! :)
  Flott genser du har laget! Du har all grunn til å være fornøyd.

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg har strikket som vanlig fra bunn og oppover. Strikket inn armene der mønsteret begynner. Veldig greit!

   Slett
 8. Kjempefin!! Er d ull eller alpakka.?

  SvarSlett
 9. Så fin den ble :) Flink du er!! Jeg har arved min mamma sin...tipper den er over 30 år gammel ;) Koselig!
  klem Tove

  SvarSlett
 10. Den ble kjempeflott! :) Nydelig mønster på denne :9

  Leste reportasjen om syrin-lysthus i går :)
  Vi har også "levende lysthus", ikke syrin, men et tre som får noen gule blomster :)
  Ble inspirert til å få gjort litt mer ut av det når jeg leste artikkelen :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Så gøy at du lot deg inspirere! Jeg gleder meg veldig til vårt levende lysthus blir større. Allerede i løpet av en sommer skjer det jo mye!

   Slett
 11. Så koselig blogg du har masse fine bilder :))

  SvarSlett
 12. Så fin den var! Jeg har vegringer for å starte på store prosjekter, så jeg er imponert over deg og alle andre som strikker slikt.

  SvarSlett
 13. Fin genser på en flott dame! :-) Ha en spennende dag!! klem

  SvarSlett
 14. så flott den ble,det spiller ingen rolle hvor lang tid man bruker på et prosjekt,bare man koser seg med det man holder på med,ha en flott dag videre,klemmer hege

  SvarSlett
 15. Hello, nice needlewoman ... nice to meet again :)

  SvarSlett
 16. Kjempefin genser! Skulle bare ønske jeg kunne strikket en sånn selv. Hm, eller sende en bestilling til min kjære strikkeglade svigermor kanskje:-)

  -Hilde-

  SvarSlett
 17. Søsteren min har samme, og den er SÅ fin i den stilen! :D

  Flink er du som har strikket selv. :)

  SvarSlett
 18. Helt nyydelig genser! Jeg fant en gammel på Fretex, men den har ikke så fin form som denne du har strikket:) Du passet den veldig godt. Flinke deg!

  SvarSlett
 19. Ååå så fin den ble. Så flink du er :D
  Har ingenting å si hvor lang tid d tok nei. Om du forteller du har laga den sjøl, tenker jeg folk ikke spør mer enn det ;)
  Flink du er :)

  SvarSlett