tirsdag 22. mai 2012

OSS TO PÅ LANDEVEIEN

Oi, som vi koser oss på landeveien vi to. Ofte har vi ikke så god tid når vi "pendler" opp og ned til gården, men denne gangen tok vi oss tid og kjørte koselige omveier. Og vi må le, for vi koser oss så. Det er så mye å lære om arkitektur og byggeskikk bare ved å titte rundt og man skulle kanskje ikke tro det, men det er et mangfold langs de gamle veiene på landet. Vi velger ofte dem istedet for hovedveiene der man bare freser forbi langs autovern og hvite striper i veikanten. 

Ei lita bu i Morgedal (skisportens vugge vet dere ;O) balanserer på store steiner helt nede ved vannkanten.

En jegers "jaktslott" i laftet tømmer. Værbitt og herlig og det er vel ingenting å si på jakttrofèene på veggen. 

I Dalane i Kviteseid måtte vi stoppe for å hilse på denne frøkna og vennene hennes. De er så uttrykksfulle disse sauene. Haha. Jeg må le, så skjønne. Jeg tok mange bilder. Kanskje jeg må lage et rent saueinnlegg en gang? Bare slik at vi kan studere uttrykkene deres litt. 

Sist men ikke minst denne gangen, Thomas og jeg har fått øynene opp for garasjene langs veien. De har en spesiell historie og dette må jeg gripe tak i mer utfyllende litt senere. De er nemlig ikke bare sjarmerende disse bygningene som ofte ikke er i bruk lenger. Bare legg merke til det om du suser rundt på landeveier i det ganske land. Tipper det står en del garasjer hist og her langs veiene.

*Se flere bilder fra våre "reiser" i Telemark?
Trykk BEAUTIFUL PLACES og TELEMARK oppe i menyen.

9 kommentarer:

 1. Hei Liv!
  Ja, jeg kjører gjerne langs landeveien for: _ Vi er jo på tur, som jeg pleier å si til Bygårdsmannen! Tenk alt man går glipp av når man kjører E 18 eller E 6 eller en eller annen motorvei!

  Garasjer, ja, det er en studie i seg selv! Morsomt! Og sauer, ja, jeg har noen bilder av de hvite nøstene jeg også!

  Ønsker dere en flott tirsdag!

  Klem Cathrine :-)

  SvarSlett
 2. Å så nydelige bilder...kjenner meg godt igjen hos dere...var jeg alene når jeg kjørte bil hadde jeg nok aldri kommet frem til målet,hadde stoppet og tatt bilder av alt mulig,og aller helst gått inni alle de skjønne husene nderveis :)))¨
  Kanskje er det bra at bilen som regel er full av unger ???
  Så kjekt dere koser dere sånn!!!
  Toveklem:)

  SvarSlett
 3. Kjekt å ta av frå hovudvegen, ja!!

  Hehe, sauebiletet ditt er berre prima! Fantastisk festleg uttrykk på sauen!

  ...og eg vil gjerne høyre meir om garasjer. :)

  Nyt dagen!

  SvarSlett
 4. Forelska meg fullstendig i huset på det første bildet! Selve drømmehuset! Vi kikker også på hus langs landeveien. Nesten mer på husene enn på veien.. Skumle greier :) Men er så mye fint å se på.
  - Hilde -

  SvarSlett
 5. Hei, Liv.
  Vakre bilde og kjekk lesnad som vanleg på bloggen din.

  Eg er spent på kva du vil skrive om garasjer! Vi har mange slike her langs vegane på Vestlandet også. Dei fleste er ikkje i bruk lenger. Eg kallar dei berre bilnaust, for dei står rada langs vegen, som nausta står langs fjorden. Jammen liknar dei nausta også! Ikkje så rart kanskje, at folk valde slike hus til framkomstmidla sine, når bilane tok over for båten.
  Her skin sola varmt og godt. Håper ho varmar hos dykk og!

  Helsing frå Randi

  SvarSlett
 6. Hei, Liv

  Prøver å skrive

  SvarSlett
 7. Hei Liv!
  Fine bilder:). Ja det er mykje fint å sjå langs landeveien:) Det gjeld å ha augene med seg. Eg er,slik som du veldig glad i gamle hus.Har laga eit innlegg om det på på min nye blogg. Kjekt om du vil ta turen innom til meg. Fin kveld til deg.

  SvarSlett
 8. Det er så jeg lengter..ut på landeveien...når ser bildene..
  Alltid like spennende når vi drar sørover..helt annet landskap og hus og hytte der enn her på vestlandet!Gleder meg til ferieturer over fjellet!:)
  En fin sommerdag til dere alle!Klem!

  Hilsen Annki:-)

  SvarSlett
 9. Så nydelige bilder! :)

  Er viktig å av og til stoppe opp litt å se nøyere på vegen man er på, enn bare å tenke på å nå målet raskest mulig :)

  SvarSlett