onsdag 23. mai 2012

SLETT MARK

Mellom bakkar og berg her oppe på gården, er det ikke mye slett mark. Vi skal prøve å jevne tunet litt mer ut etterhvert, men det er ikke mye å gå på fordi det er en del fjell her og dessuten ønsker vi et "naturtomt-preg" på det hele. Men et par plasser i alle fall er det så rett at man kan sette et hagebord så rett at kaffen ikke vil renne ut av koppen. Blandt annet her ved låven. Problemet var bare at plassen var full av villbringbærbusker. Og de ville jeg jo gjerne beholde!

Løsningen ble å dra opp èn og èn busk. Villbringbær er lange og tynne kvister med blader på, så det var ikke så vanskelig, men kanskje litt tidkrevende... jaja, det er jo viktig å ha et sted å sette seg ned mellom slagene helt fra starten, derfor tok jeg jobben allerede nå.

Buskene ble fraktet på hjul til et annet hjørne av eiendommen. Det må jeg vise dere senere - om det ble vellykket. Det gleder jeg meg veldig til å se neste gang vi drar oppover! Det blir i alle fall veldig fint om det blir bra. Nå blir det frodig og fint på flere kanter.

Neste gang skal vi også ta med litt plenfrø slik at sitteplassen her blir grønn og fin. Og så har vi noen planer med tanke på hagemøbler - men det får vi komme tilbake til senere. Jeg tror dette kan bli en koselig plass. Det er skygge her på dagen (da bildet ble tatt - som dere kan se), men her har vi kveldssola til den går ned og deilig utsikt mot Sundkilen og de store fjella.

13 kommentarer:

 1. Bringebær setter fort røtter så den er lett å flytte på. Skulle likevel ikke alle overleve så vil de som gjør det spre seg fort. Om noen år har dere et flott villbringebærkjærr.

  SvarSlett
 2. HEI LIV,
  dere har fått (kjøpt!)en perle, det er bare så vakker utsikt. idyll til tusen.
  har selv bringebær i haven. godt råd: hold den under oppsikt. formerer seg fort og sprer seg fryktelig om den får sjansen... men godt med bringebær.
  har selv flyttet en del planter i år.
  varm klem

  TOVE I TRØNDELAG.

  SvarSlett
 3. Den utsikten deres er bare helt fantastisk! Er sikker på at dere får laget til en kjempekoselig sitteplass her. :-) Ha en fin dag!

  SvarSlett
 4. Det blir spennende å se om bringebærbuskene overlever flyttingen. Ingenting er så godt som villbringebær syltetøy på ferskt, hjemmebakeri brød! Her er vi så heldige at vi bor ved skogen og har fullt opp av villbringebærbusker. Vi plukker og plukker hvert år, og vinterstid gleder vi oss over bærene. Ha en fin dag i sola Liv! :)

  SvarSlett
 5. Hei, WOW for en utsikt og super plass:-) Fin onsdag! klem Siv

  SvarSlett
 6. Så vakkert :) blir glad av å se disse bildene.

  SvarSlett
 7. Den udsigt må du gerne bringe mange bilder af. Fantastisk, men du skønner jo osse på det.
  Marie Dejn, Danmark

  SvarSlett
 8. Hei! Utrolig nydelig plass dere har!
  For en utsikt!!
  Gleder meg så til og følge dere videre!!!
  Ha en strålende dag!
  Stor klem fra Anne-Marit

  SvarSlett
 9. Mister nesten pusten...av utsikten deres! ;)
  Du har gode planer...og..det er nok viktig..
  Det er jo halve gleden ofte..:)
  Koser meg hver gang du har et innlegg!Det er som en "magnet",bildene og ordene..:)kjekt og hyggelig..og tenk all den inspirasjonen du gir til lesere og bloggere..!! Kjempe fint!
  Kos deg med rydding og planering..skal ut i hagen selv...og plante noe..men tar det rolig her i varmen..og ...kanskje planlegge litt...og dagdrømme om en gård ...i en li..:)
  Klem Annki! :=)

  SvarSlett
 10. Så fantastisk sted! Første gang jeg er på bloggen din, men her skal jeg følge med, absolut til å bli glad av!

  SvarSlett
 11. Hei!
  Den plassen deres er bare herlig:)
  Alltid like koselig å lese dine innlegg med gode historier og bilder:)
  Sov godt

  Klem Merete

  SvarSlett
 12. I don't know how in the world you get any work done around your farm with a gorgeous view like that, Liv! It's totally breathtaking!!!!!

  xoxo laurie

  SvarSlett
 13. Ja, villbringebær er godt og de tåler godt å flyttes og sprer seg raskt - hold de under oppsikt :-) Planlegging er både hyggelig og viktig og ideer har du jo så det rekker og blir over... Koser meg spesielt med innleggene dine fra gården deres! Ønsker dere en riktig god pinse!

  Klem Tone

  SvarSlett