torsdag 28. juni 2012

KUNNSKAPS-OVERFØRING

*Kunnskaps-overføring*

Vi var så heldige å få en omvisning på en gammel og meget inntakt gård i helga og jeg skal etterhvert ta dere med dit i bilder og ord. Men jeg syns at dette bildet var så herlig og jeg må la det få tale for seg selv en stund først. 

Jeg digger eldre mennesker! De som har levet litt lenger enn oss sitter inne med så utrolig mye kunnskap. (Og så er de veldig, veldig skjønne! hihi) De var jo der i tiden vi er så interessert i! Denne herlige mannen hadde mye kunnskap å føre videre. Vi fikk vite ting vi lurte på og ikke hadde klart å finne ut av selv. Det var så spennende å høre og mye gøyere enn å lese bøker ;O) Vi kunne jo stille spørsmål! Og få svar! De eldre sitter på masse informasjon vi trenger for å bevare de gamle bygningene på rett måte. De er rett og slett vår historie.

16 kommentarer:

 1. Du har gjenskapt Edvard Munchs maleri "Historien". Rett nok er din man litt yngre, men poenget er akkurat det samme.
  http://www.munch.museum.no/content.aspx?id=123&mid=99

  Her på gården er det min far som har svar på alt.

  SvarSlett
  Svar
  1. Så herlig! Det tenkte jeg ikke på. At bildet kunne minne om maleriet til Munch. hehe.Vittig!

   Slett
  2. Jeg mente selvsagt5 at din mann er noe eldre enn gutten på maleriet.

   Slett
  3. Hehe. Det tenkte jeg ikke på :0)

   Slett
 2. Så fint bilde!!! Det du skriver er jo så sant - men i vår tid er det liksom ikke "inn" å lytte til eldre folk, det er de unge og hektiske menneskers tidsepoke......., men hva går de/vi ikke glipp av? Hvordan skal de neste generasjonene ta vare på ting om de hopper over å berge den erfaringsbaserte kunnskapen? Klem til deg som vet å ta vare på og formidle videre......:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg syns bare det er så utrolig interessant å høre fra de som har levet en stund lenger. Så det supert å benytte seg av sjansen når man får den!

   Slett
 3. You are so wise to seek the elders to guide you. The passing of wisdom from our fathers and mothers is so important.

  SvarSlett
 4. I absolutely agree with you, the older people have so much information and I love to soak it up as often as I can! Wishing you a lovely day, Xo, Ashley

  SvarSlett
 5. Hei!
  Utrolig koselig bilde:)
  Minner meg om bestefaren min, han hadde utrolig mye kunnskap og masse historie på lager:) der læret jeg mye!
  Er så herlig å kunne få litt inspirasjon fra den eldre generasjonen:)
  Fortsatt god kveld

  Klem Merete

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja jeg syns det er så gøy, spennende og koselig å prate med de eldre.

   Slett
 6. Så flott at dere tar imot kunnskap fra de eldste av oss! For tiden er jeg på "aleneferie" i mitt barndoms paradis, hvor moren min kom fra, og hvor mormor og morfar bodde. Jeg bare elsket å være her på ferie helt til mormor som siste besteforelder døde for 12 år siden. Nå er jeg her for å hente frem minner i form av steder jeg har tilbrakt tid ved...hus jeg har vært i, mennesker jeg har kjent, lukter og smaker! I dag har jeg vært på besøk hos ei tante og ikke minst så har jeg vært sammen med en mann på 85 år som kjørte (les: kjørte) meg rundt og lot meg lagre alt for meg, viktig historisk materiale. Han ville absolutt ikke at jeg skulle kjøre...da fikk jeg jo ikke se noe, litt skeptisk var jeg, men han var en veldig god sjåfør.
  Mye har jeg sett og mye har jeg lært.
  Lørdagen skal jeg lære en ny spennende "ting", som jeg gleder meg enormt til...det hadde vært noe for deg...til gården din...på landet...litt type husmorting!!!
  Kos deg mot helg.
  Klem fra Kristin

  SvarSlett
  Svar
  1. Så HERLIG da! Tenk at du gjør dette. En liten reise "tilbake i tid"! Det hørtes kjempe koselig ut.

   Slett
 7. Svarfunksjonen funker ikke helt som den skal her, MEN: så artig det med å bruke alle sansene. Du opplever dufter du ikke har kjent på mange år. Sånt vekker minner. Herlig! Og jeg ble så klart veldig spendt på det siste du nevner her!! Hihi. KOS DEG MASSE VIDERE!

  SvarSlett
 8. Herlig bilde! Heldig er den som kan spørre gamle til råds. Å ta seg tid til å la dem fortelle og kunne spørre både titt og ofte er gull verd. Min erfaring er at det er lurt å skrive ned det de eldre forteller for etter noen år har ting lett for å bli borte....

  Lykke til!

  Hilsen Gry K

  SvarSlett