fredag 13. juli 2012

ALLEREDE!

 Tenk! Ripssesongen er allerede i gang og her skal det høstes! Jeg skal plukke inn alt jeg kan av disse deilige knallrøde bærene og gjøre som i fjor; lage saft av dem. Så deilig! Og så gøy å servere hjemmelaget saft. Da føler man seg som en flink husmor og det er godt for en som øver på nettopp det. Og saften får dessuten en fantastisk farge. Hell den på gjennomsiktige glassflasker og det må jo bli suksess ved matbordet. Det er ikke bare rips jeg skal sanke i år. I helga skal vi ut og skaffe jordbær som skal fryses ned og nytes utover høst og vinter. Og når det nærmer seg blåbærtid, er det på med støvlene og ut i skog og mark med de gamle bærplukkerne. Jeg skal hamstre. Det er helt sikkert. Det er bare å gjøre plass i fryseren! Men i dag altså; står ripsene for tur. Og i år ønsker Thomas seg også hjemmelaget saftis. Hmmm.....!

9 kommentarer:

 1. Hjemmelaget ripsis ja ... det høres friskt og godt ut !

  SvarSlett
 2. Koselig når ripsen blir rød, den er så delikat og lekker, men jeg vil ikke anbefale deg å høste riktig enda.
  Venter du til den er så moden at den nesten drysser av raklene, blir smaken mye bedre (søtere) og det blir mere saft. Da trenger du heller ikke så mye sukker.
  Så hvis du klarer å vente.....

  SvarSlett
 3. Hei!
  Rips er utrolig godt:) husker jeg hjalp mine besteforeldre hvert år på småbruket dem sitt med å høste/plukke rips:) også var det å lage syltetøy, saft og ripsgelé:)

  Nam, nam, nam .....:)

  Savner det nå når de er borte!
  God plukking og kos deg:)

  Klem Merete

  SvarSlett
 4. Å! Ripssaft er godt! Og for ein farge..Rips med vaniljesaus..
  Her er det ikkje kome så langt, må vel litt meir varme til.

  Kos deg og god helg!

  SvarSlett
 5. mmm, godis. Ripsen er ikke så langt på vei hos meg, men blåbæra er klar for sanking, så ut og hent medisinen i skogen.

  ha en fin sommer.

  SvarSlett
 6. Hei, NAm nam, jeg venter på at regnet gir seg, så skal jeg ¨starte plukking her også:-) sommerklem Siv:-)

  SvarSlett
 7. Rips ja... da kom det fort noen minner om timer på en opp ned bøtte mens jeg plukket ja...
  Ha en fin helg
  klem

  SvarSlett
 8. Oi.. Her er det bre grønne rips enda ja.. Fått noen agurker i drivhuset hos mamma, men ellers er det kun kart i hele hagen enda. Bortsett fra et par jordbær.
  Bikkja huka nettopp tak i en rød en.. Auau.. på tide med netting kanskje *blunke*
  Her lager vi ripsgele av ripsa og saft innimellom. Syltetøy av jordbæra og sylter plomma + plommelikør :) Bringebæra har desverre hjorten spist ned..

  SvarSlett
 9. Å så deilig. Gleder meg jeg også til å høste og lage saft. Idag skal jeg høste solbær( og lavendel til lavendelbuketter). Ripsa må nok ha ut uka før de er modne nok. Har lagd ripsgele også, men den er det bare jeg som spiser . Så i år blir det saft. Pleier å fryse safta i melkekartonger. Selvfølgelig serveres min også i glassfkasker. Har bare 1 busk av hver, så kun utvalgte gjester som vet å sette pris på den blir servert den deilige safta, hi, hi...du hadde iallefall vært en av dem. Kos deg med bær av alle slag og Goood sommer;)

  SvarSlett