torsdag 26. juli 2012

MIN NYE HOBBY?

 Jeg tror jeg har skaffet meg en ny hobby jeg rett og slett. Jeg syns det er så gøy med blomster. Ja, for det første er de vakre og det er gøy å plukke med seg små buketter inn. Putte dem i en koselig vase og la seg glede over synet hver gang men går forbi. Men ikke bare derfor. Det er så spennende å se hva slags flora som finnes rundt gården vår. Det er enger på alle kanter og nå står de jo som frodigst. Det er spennende å tenke at disse blomstene kanskje står her fordi det har gått dyr her. Og gjødselen og nedbeitinga har ført til at vekstene trives. Vi ønsker å ta vare på dette rike blomstervellet og vi vil vite hva de forskjellige heter. Kanskje det til og med finnes noen sjeldne blomster her oppe? Noen som holder på å dø ut? Ja, jammen er det best å kartlegge litt og jeg pugger og pugger navn. Det er det jeg tror har blitt min nye hobby!

15 kommentarer:

 1. Hei, Blomster gir super energi - kos deg med din nye hobby og kanskje kommer snart snutter om dine blomster:-) sommerklem Siv:-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Det kan du fort ha rett i, Siv. Så er jeg altså litt forutsigbar.. hihii...

   Slett
 2. Hørtes ut som en koselig hobby! :) Spennende å følge med på bloggen din å se hvor fint dere får det. Du tar så bra bilder!
  Klem

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk Frøken! Det var koselig skrevet.

   Slett
 3. Når jeg leste innlegget ditt tenkte jeg at akkurat slik har fått det selv, så gøy at det er andre som føler det samme!

  Jeg har ingen fjellgård (ennå), men vi har hytte i Åmotsdal, Vest-Telemark, og jeg gjør alt jeg kan for å lære om floraen. Det er så mye å vite, og det er gøy. Jeg er så takknemlig fordi jeg har funnet bloggen din, vi har så mange av de samme interessene - men du vet så himla mye mer enn meg.

  Etter at du skrev om spontak har jeg blitt veldig opptatt av å se på tak på gamle bygninger, og da jeg oppdaget et spontak i Flatdal ble jeg kjempeglad! He he, det høres rart ut når jeg leser det nå. Men her oppe på fjellet ser jeg mest torvtak, hvertfall så langt.

  Takk for at du er så inspirerende!

  SvarSlett
  Svar
  1. Dette er såå gøy å lese! Tusen takk for at du forteller meg dette. Det er jo supermorsomt at andre blir inspirert og kanskje oppdager noe nytt. Vi lærer noe nytt hele tiden vi også. Vi surrer jo stadig rundt på gamle plasser og det er utrolig hva man lærer av bare det. For eksempel har vi sett at mange låver har spor etter spon på innsiden. Man har bare lagt det nye taket oppå det gamle.

   Kos dere på hytta i Åmotsdal! Det høres deilig ut ;O)

   Slett
 4. Blomster er jo en utrolig koselig hobby, kjempe kos å gå rundt sånn å plukke vakre markblomster:)
  Kjempe koselig bilder:)

  Klem Merete

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det er kjempe koselig. Godt å ta seg tid til sånne ting. Det minner meg om at jeg vil plukke en koselig bukett igjen i morgen. Nå har det blitt så mye annet at jeg ikke har hatt tid. Ikke bra! Hehe ;O)

   Slett
 5. Mange blomster og urter kan du spise og bruke for te og gjøre andre mangfoldige ting, som syltetøy ( for eksempel av løvetann blomstring-delikat!) og kvarg med ryllik og skvallerkål blader...jeg ville besøke et kurs om gamle plantekunnskap i September her i Bayern. Jeg gleder meg og ville laere flest muglig av denne planter. Det er virkelig et spennende hobby.
  Hilsen fra Tyskland,

  Claudia

  SvarSlett
  Svar
  1. Oi, dette er jo spennende da. Da har vi liksom hevet oss en etasje opp. Her har jeg mye å lære. Jeg aner ikke hva man kan bruke de forskjellige blomstene til, men jeg skulle gjerne lært det! Men får først og fremst lære meg en del navn nå da, så kan jeg jo se. Hvem vet! Kanskje jeg får enda en ny hobby?!! ;O)

   Slett
 6. Yes, that is a lovely way of exploring the world. Collecting flowers, draing them, photographing them, just becoming aware of them and taking note...Lovely choice.

  SvarSlett
  Svar
  1. That`s for sure! It`s a hole world to explore!

   Slett
 7. Fikk min første "Floraen i farger" som 5-åring, iflg min far kunne jeg allerede den gang 29 sorter utenat. Så jeg har hatt mye glede av blomster gjennom hele livet. Slutter aldri å fasinere meg.
  Du kommer til å få masse glede av din nye hobby! Det gir så mye.Lykke til.

  SvarSlett
 8. Hi, I love spend my time close to tha nature. I live in the country, in Poland, so I can walk with my sun and my dog collie for a long trips...it' s wonderfull :) your photos are full of fraichness, light, I liky your blog, and you;) very much. Kisses from Poland.

  SvarSlett
 9. Sommerblomster på en eng er jo så sjarmerende og flott. Heldigvis er det så mye av de at vi kan fråtse med blomster inne og på terrassen nå i sommer. Kos deg med blomstene;)

  SvarSlett