tirsdag 5. februar 2013

*JØLSTER*

Jølster fra Sandnes 
JØLSTER – Nr.814 S  - Sandnes Uldvarefabrik A/S - 1965/66


Vet du mer eller har du en historie om denne jakken? 
Bruk gjerne kommentarfeltet :O)
Jeg har arvet min kofte etter min Bestefar og husker godt han satt i sofaen med dette varme gode plagget. Koften er strikket med fire forskjellige farger på garnet og den er derfor ekstra tykk. Passer en frysepinne som meg perfekt!
_________________________________________________________________________________
*Jølster*
Oppskrift:

________________________________________________________________________________

20 kommentarer:

 1. Hei!
  Er så glad for at du har startet kofte-prosjektet, gleder meg til fortsettelsen!
  Spørsmål: hvilket garn anbefaler du, noe annet en "Per Gynt"?
  Har prøvd "Smart" men synes det nupper.....
  Ha en fin dag!
  Vennlig hilsen MA

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg tør ikke anbefale noe spesielt garn for jeg har strikket så lite selv. Jeg har laget en Marius i senere tid med alpakka, men så vidt jeg har forstått passer ikke det garnet til alle oppskriftene.. Da blir det forskjell på størrelse i alle fall.

   Kanskje noen andre som vet?
   Lykke til!

   Slett
 2. Så flott! Er det greit at jeg pinner bilder av koftene og de gamle oppskriftene til min oppslagstavle på Pinterest?http://pinterest.com/gittebettina/old-norwegian-knitting/
  Skal ikke pinne andre bilder fra bloggen.

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg vet egentlig ikke hva dette Pinterest går ut på jeg... Men er det vanlig, er det sikkert greit ;O)

   Slett
  2. Pinterest er en virtuell oppslagstavle der man har mange tavler med ulike temaer (f.eks old norwegian knitting) og kan lagre bilder fra nettsteder. Linken til opphavet blir beholdt, når du klikker på bildet kommer du til nettsiden. Hvis jeg pinner (fester til oppslagstavlen min) et bilde fra din blogg kan folk se bildet ditt og hvor det kommer fra. Klikker de på bildet, kommer de til bloggen din. Da pinner jeg, så får du si fra hvis du ombestemmer deg, så skal jeg slette det.

   Slett
  3. Pin i vei! ;o)
   - og takk for forklaringen!

   Slett
  4. Ser du har blitt pinnet av andre også!!!
   http://pinterest.com/source/ljo-s.blogspot.no/

   Slett
 3. Denne er jeg iferd med å strikke altså, men det er litt til og fra prosjekt. Med fire tråder og mye å følge med på i mønsteret så blir det til at jeg griper etter noe enklere innimellom. Men den vil bli ferdig en dag og jeg gleder meg sånn til det :-)

  Du er fin-fin i denne jakken kombinert med det grå skjerfet!

  SvarSlett
 4. I min barndom på 60 talet hadde eg gensar i grønfargar i dette mønsteret, - ein kokvarm skulegensar..... Hugsar mykje "stønning" over vanskeleg mønster!!
  Den var kjempefin.
  H.

  SvarSlett
  Svar
  1. Haha - ikke alltid like godt å være unge i de varme koftene kanskje!! Så herlig.

   Slett
 5. Hei! Eg sveipar ofte innom bloggen din og let meg inspirere. Ikkje minst set eg pris på alle dei flotte bileta frå Telemark, naturleg nok ettersom mor mi er frå Flatdal. Dei fleste feriar har eg vore hjå besteforeldra mine, og vi har reist rundt andre stadar i fylket. I dag måtte eg sende deg ei helsing sidan dette innlegget fekk meg til å humre...eg bur nemleg i Jølster (og har Telemark i mitt hjarte) :-) Gler meg til å følgje deg, småbrukslivet og koftene vidare!

  SvarSlett
 6. Eg er frå Jølster, men visste ikkje at det fins ei eiga kofte med namnet Jølster. Tøft!
  Har du vore i Jølster? Om ikkje må du ta deg ein tur å sjå den fantastiske naturen vi har her :) Ein tur innom Audhild Vikens vevstove hadde nok vore midt i blinken for deg

  Helsing Hanne

  SvarSlett
  Svar
  1. Aldri vært i Jølster. Takk for tipset! Thomas og jeg har så lyst å se mer av vakre Norge. Vi er jo så glad i dette landet vårt ;O) hihi

   Slett
 7. Tusen takk! Då du for ei tid tilbake lanserte kofteprosjektet ditt, vart eg kjempe gira. Saka er den at eg har mang gamle mønster liggande, og vart inspirert til å blogge igjen. No har eg teke bilete av alle oppskriftene mine, og vil legge desse ut på bloggen min... Litt etter litt! MVH ANE

  SvarSlett
  Svar
  1. Så gøy. Jeg må inn å sjekke det jeg da ;O)

   Slett
 8. Gøy med koftejakt! I går klarte jeg å hjelpe en dame med å finne en oppskrift ut fra et privat bilde hun hadde. Fikk mønsteret fra Sandnesgarn og fikk lov å dele på nettet siden det ikke er til salgs lengre. Kofta heter Vågå og dere finner den her: http://gnist-by-gitte.blogspot.no/2013/02/koftejakten.html

  SvarSlett
 9. Den koften var meir en nydelig! Fin og interesant blogg, legger deg til som favoritt hos meg ;)

  Anita

  SvarSlett
 10. Hi,
  I saw your post on Pinterest. Years ago I bought the same cardigan, only with black edgings, in a thrift shop in Amsterdam! It's so nice to see the original pattern, thank you!

  SvarSlett
 11. Da er min Jølster ferdig altså. Jeg er så stolt!! Tusen takk for inspirasjonen. Jeg er så glad for den kofta nå :-))

  SvarSlett