mandag 4. mars 2013

VALGET

 Men så endte jo altså gårdsjakten med denne lille plassen. Av en eller annen grunn var det dette stedet vi falt for. I helga har vi sovet i campingvogna der oppe og hatt en liten vinter/påskeferie. Vi har gått på ski i skogen og i går ville vi ta en tur opp på utsiktspunktet igjen. Allerede har vi mange gode minner herfra. Dette punktet ligger kun 10 minutter gåvei fra selve tunet og vi har hatt med nesten alle besøk opp hit. 

 Det er jo nesten ikke til å tro hvor god våren kan være for en vinterkropp. Solen stekte fra klar blå himmel og vi kunne sitte i tyttebærlyng og mose!! Den trofaste røde tursekken vår var med. Den er altså perfekt til slike småturer. Et par impregnerte reinsdyrskinn er både gode og koselige å sitte på. De er også faste turkamerater.

Her oppe i lia ble vi sittende lenge. Hver gang vi kommer opp hit, ser vi bokstavelig ting i fugleperspektiv. Hvordan ser det ut dere nede på tunet om 5 år? Har det inngjæringene og porten vi drømmer om? Beiter det geiter oppe i lia der? Men først og fremst; hva er det viktigste og første trekket når vi starter til sommeren? Herfra ser vi det så klart. Nesten som å se en tegning eller en skisse. Veldig kjekt og veldig inspirerende.

Tilbake til hvorfor valget nettopp falt på denne plassen; 

Jeg klarer ikke si konkret at det var fordi "sånn og sånn". Så klart så vi de majestetiske fjellene, de gamle og originale bygningene, bekken som sildrer forbi... Men vi har jo sett så mange vakre steder og så var det dette som bergtok oss. Av en eller mange grunner falt i alle fall valget på det vesle tunet høyt oppe i lia og kanskje ser vi det i enda mer fugleperspektiv etterhvert. Vi er i alle fall veldig spendte på sommeren som ligger foran. Da begynner vi på det vesle tømmerhuset! 

12 kommentarer:

 1. Nydelig skrevet :) Det er et veldig flott tun :) Spent på å se alt dere får til i sommer :) Vi har superlang gjøremålsliste, men man får gjøre det man rekker :)

  SvarSlett
 2. For et sted, så idyllisk. Og så i Kviteseid da:) Bodde der ett år mens jeg gikk på skole:) Det utsiktspunktet er jo bare så knall!!

  SvarSlett
 3. Hei på deg!
  Utrolig nydelig plass!!!
  Gleder meg masse til og følge dere videre på gården!!!
  Ha en fin dag! Klem fra Anne-Marit

  SvarSlett
 4. Takk for ein nydeleg blogg! Her er så mange fine tankar om natur, tun, hus, rom og gamle ting. Veldig vakre bilder også. Mykje eg kjenner igjen frå min barndom i Hardanger.

  SvarSlett
 5. Jeg gleder meg stor til å følge oppussingen av tømmerhuset deres!

  SvarSlett
 6. Så vakkert, elsker å besøke bloggen din! Flotte bilder fra det nydelige stedet du bor på. Ha en fin kveld :-)

  SvarSlett
 7. Det ser så hyggelig ut, Liv.
  Gleder meg til å følge med hva som skjer på gården. Flott at dere fikk kjøpt dette stedet. Helt nydelig!!!

  Beste hilsen fra
  Trine

  SvarSlett
 8. Kjempe flotte bilder av et vakkert landskap og utrolig nydelig gård:)
  Skjønner godt dere falt for dette:)
  Ha en god uke
  Klem Merete

  SvarSlett
 9. Hei. Nå har jeg kikket og kikket på denne fantastiske bloggen. Du tar så utrolig fine bilder! Jeg ser av et tidligere innlegg at du fasineres av filleryer. Da klarte jeg ikke å dy meg annet enn at jeg vil invitere deg til å kikke inn på bloggen min som bl.a. viser filleryene min mor vever. Jeg er opptatt av at gamle tradisjoner holdes i hevd så jeg prøver å få fotografert ryene hennes før de blir solgt (men det er det ofte jeg ikke rekker..) Hvis du vil se så se på venstre side i menyen på bloggen min og søk opp "filleryer." Med vennlig hilsen Siri

  SvarSlett
 10. Such beautiful scenes! It must have been wonderful to be outside on such a lovely day.

  SvarSlett
 11. Åå, det er så fint! Norge i et nøtteskall, utrolig vakkert. Gleder meg til å se flere bilder av hvordan det går framover :)

  SvarSlett