mandag 24. juni 2013

I TAKT MED TRADISJONENE

En del av drømmen med å realisere og bygge opp denne lille gården vår, er jo å leve et liv mer i takt med både naturen og tradisjonene. Og som dere faste Livs Lyst-lesere vet, øver jeg meg jo stadig på å bli en god husmor ;O) For jeg tenker at det kan jo bli en fin kombinasjon med å bo her oppe i bakkene. Enn så lenge er jeg altså på øvelsestadiet - om man noen gang kommer i mål - og i sommer har jeg tatt med meg noe hjemmelaget til gards.

Med hjelp fra min mor (alle trenger jo en læremester) har jeg tidligere laget både plomme- og jordbærsyltetøy. Og nå syns jeg det passet fint å ta det med til gården vår i sommer. Hva passer bedre til frokost og lunch enn hjemmelaget syltetøy på brødskiven? Jeg skulle gjerne hatt mye mer hjemmelaget til disse måltidene, men en får ta et skritt om gangen. 

Syltetøyet er lagt på vanlige glass og det kjedelige skrulokket skjuler jeg med små tøylokk i lin. 

De fleste brødmåltidene inntas i spikerteltet utenfor campingvognen. Her har vi le for vinden, skygge for solen, mat og vann tilgjengelig og en god utsikt over prosjektet der nede på tunet. Et godt sted å innta måltidene som gir oss styrke til å jobbe oss gjennom dagene her oppe. 

*Jeg har enda ikke vist dere bilder av huset og tunet i sommer. Det kommer oppdateringer etterhvert. 

14 kommentarer:

  1. Hei! koselig stemning hos deg. sommerklem Siv:-)

    SvarSlett
  2. Ja man är nyfiken på huset. Har ni tänkt att bo där året om?

    SvarSlett
    Svar
    1. Det er målet ja :O) Men vi er forberedt på at akkurat det vil ta sin tid før huset er klart til det....

      Slett
  3. Så fine og stemningsfulle bilder:)
    Så koselig med alt som er hjemmelaget og gammeldags

    Ha en fin dag
    Klem fra Anette:)

    SvarSlett
  4. du kan jo også lage rabarbrasaft, og lage rabarbrasyltetøy av oppkoket, det er namnam :)

    herlig å kunne leve litt mer i nuet, og spise mat man har laget sjøl :) det er en egen glede i det

    SvarSlett
    Svar
    1. Ja og rabarbraen står jo så frodig og fin her på gården nå!

      Slett
  5. Idag skal jeg lage plommesytetøy av resten av fjorårets plommer som lå på frysen. Det er noe helt spesielt med hjemmelaget mat, mer ekte på en måte. Hjemmebakt brød, hjemmelaget syltetøy og hjemmelaget saft, kan det bli bedre :-)? Drømmen er å kunne lage mye mer av maten vi spiser, pølser hadde vært kjempegøy. Blir så inspirert av gamle tradisjoner. Ha en flott dag Liv, Pam

    SvarSlett
    Svar
    1. Helt enig. Så gøy! Og det smaker nydelig og gir liksom noe ekstra fordi det er nettopp hjemmelaget. Smaken av tradisjon kanskje?? ;O)

      Slett
  6. Så koselige bilder :-)
    De syltetøyglassene ble jo veldig koselige med litt pynt på - det er ofte ikke så mye som skal til ...
    Og med hjemmelaget syltetøy oppi - så smaker det jo himmelsk :-)
    Ha en fin sommerdag :-)

    SvarSlett
  7. Takk for nok et koselig innlegg, Liv! Du tar fantastiske bilder! En fryd å følge deg.

    God klem fra Hjørdis

    SvarSlett
  8. Ser godt ut med hjemmelaget syltetøy. Kos med måltider ute.
    Klem

    SvarSlett
  9. Idyll, idyll, idyll - for en fantastisk mulighet til å leve ut sine egne drømmer.
    Ha en fantastisk sommer
    Bente

    SvarSlett