fredag 2. august 2013

RUI

Mellom alle slaga på gården må vi også ta oss fri i blant. Hver søndag prøver vi å få tid til å gjøre noe skikkelig koselig. Denne søndagen jeg nå skal fortelle om, må ha vært en av mine lykkeligste i sommer. Hihi. Vi hadde besøk av gode venner, været var fint og vi skulle utforske og finne plassen Rui på Dalen. 

På Rui bodde det en gang to søstre i all enkelhet. Høyt oppe i skråningene med utsikt over Bandak. Hjemmekjære som de var, dro de visst bare herfra èn gang i løpet av livet; da de skulle møte Kongen i Oslo. (Du kan sjekke denne lille filmsnutten om du vil og se hvordan de levde.) Det gamle huset og låven står der fortsatt. Det blir passet godt på og det står faktisk levende pelargonier bak de gamle glassrutene!

Man blir fylt med ærefrykt og undring over jobben de har gjort med all denne steinen. Beitemarker har blitt ryddet. Stein for stein. Vi voksne spankulerte rundt og lot oss fasinere av dette...

- mens barna løp barbente i gresset. Det vesle huset hadde perfekt størrelse til å leke sisten rundt.

Jeg blir så inspirert av å være på slike plasser. Og med gode venner og i slikt vær var det virkelilg en fornøyelse å endelig få tatt turen hit. Det har stått på ønskelisten lenge. 

16 kommentarer:

 1. Nydelig plass :)

  Ha en strålende augusthelg!
  Klem fra Ingrid

  SvarSlett
 2. For en plass! Tenk å bo sånn! Skjønner det var en koselig tur!
  Ha en fin dag!
  Hilsen Signe.

  SvarSlett
 3. For et herlig sted og for noen nydelige bilder:)
  Norge er virkelig vakkert:)
  Ha en herlig helg
  Klem Merete

  SvarSlett
 4. Så koselige bilder du har tatt fra Rui. Har lenge hatt det i tankene å ta turen dit en gang. Har jo hørt om Rui-søstrene. Takk for at du deler <3

  SvarSlett
 5. Skjønner godt at dette må ha vært en opplevelse. Nydelige bilder fra plassen. Der skulle jeg ha vøri:)
  Du så gamle de søstrene virket og sååå gode til å arbeide! En herlig filmsnutt!
  Ellers må jeg bare ta av meg hatten for alt arbeidet dere legger ned på det koselige bruket deres. og ikke minst måten dere gjør det på! Takk for at vi får ta del i det.

  Ønsker deg en riktig god helg!

  klemmer fra Hjørdis

  SvarSlett
 6. Hei ! Dette var virkelig artig og se Roi jentene.
  Har lest om dem og tenkt mye på hvordan de strevde
  på den lille plassen sin.Kjempe flott blogg du har,må innom og se hver dag !!

  SvarSlett
 7. Lovely! The photos here leaves me breathless, love it. Got my eye on your next posts.

  SvarSlett
 8. Så flott 😊 nå vet jeg hvor vi skal på besøk neste sommer under vår sommertur til hytta😊
  Fortsatt god sommer 😊

  SvarSlett
 9. For en nydelig plass og en herlig historie om Ruijentene. Takk for at du deler, måtte vise mannen også. God helg, Pam

  SvarSlett
 10. Åå jeg husker min mor hadde en bok om søstrene Rui, og der så jeg blide av dem på besøk hos kongen. Så små, så små kan jeg huske de var.

  SvarSlett
 11. Hei! Er imponert over din formidlingsevne med bilder og deres engasjement som er unikt!!Følger deg jevnt på bloggen og deres interesse for å ivareta tradisjoner innen Norges land. Flott! Her kommer en liten hilsen fra Beetelen og hun som fortsatt er strålende fornøyd med Cab`n!!

  SvarSlett
 12. For et fantastisk flott sted. Og så idyllisk på bildene dine. Men det minnet ikke mye om idyll den gang Rui-jentene holdt til der, så det ut som. For et slit! Jeg blir så ydmyk og full av beundring, og undring. Denne lille filmsnutten kommer til å sitte i meg lenge.

  SvarSlett
 13. Vakker plass der damene helt sikkert har jobbet på for å bevare det vel. Takk for at du deler :)

  SvarSlett
 14. Åh, her dukket glemte minner fram. Et eller annet sted i mine bokhyller står(arvet etter bestefar) Knut Eidems bok fra 1974 "Ruijentene som kom til kongen". DEn gjorde voldsomt sterkt intrykk på meg da jeg leste den som ung tenåring. En rørende bok om disse to som levet sitt karrige liv høyt deroppe i lia.

  Takk for gjensynet. Det varmer å vite at Rui stadig holdes vedlike :)

  SvarSlett
 15. I like your photos- they are wonderfull♥
  Best wishes
  Manu

  SvarSlett
 16. Il paradiso esiste davvero!
  immagini che fanno sognare, un abbraccio Sara

  SvarSlett