søndag 29. september 2013

SESONG-BUKETT

Rogna står frodig, fin og rød nå, men i  år har jeg desverre ikke tatt meg tid til å plukke inn rognebær til matlaging. Den er nemlig veldig deilig å blant annet lage saft av! Fryseren er dessuten full av blåbær, multer og tyttebær. Så det får heller bli til neste år igjen etter denne fantastiske bærsommeren her. Men! Rogna er nydelig som høstpynt, og det er i grunn det jeg hadde tenkt å ha litt fokus på.

I sommer levde vi campinglivet som dere vet, på vår uferdige gård oppe i bakkene. I slikt vær som Norge hadde å by på i år, foregikk de fleste aktiviteter ute. Her ved denne lille benken på låven feks. stod jeg blant annet og vasket opp, men da det nærmet seg nedpakking og avreise var det koselig å la noe stå igjen der på benken. En halvveis rusten vannkanne ble fylt med rognebærkvister og ble en så naturlig kontrast til de "bleke" og røffe tømmerveggene.

Nå tipper jeg at buketten ikke er fullt så frodig og intens i fargen som på disse bildene, så det er nok på tide å ta seg en tur opp igjen for å fylle på med en ny sesong-bukett. Det er så herlig syns jeg, at naturen ligger så tett inntil tunet. Ja, tunet ligger igrunn midt i naturen og det er så enkelt å bare tusle noen meter for å knekke av noen greiner. Det savner jeg virkelig når jeg kommer ned til byen. Jeg skulle gjerne hatt en sesong-bukett i stuen hele tiden. Jeg får det til her hjemme også, men må jobbe litt mer for det. På gården setter jeg stor pris på tilgjengeligheten og det er så koselig å pynte litt der man kan. Selv når vi ikke er der til daglig å kan nyte av det selv. 

6 kommentarer:

 1. Kjempefin. For noen herlige bilder.

  SvarSlett
 2. Det er virkelig en LYST å være innom bloggen din, Liv. Flotte bilder. Passe lite tekst. Variert stoff. Temaer med "dybde". Osv. Osv. Du er kjempeflink til ALT! Var litt bekymret da du antydet å slutte her i vår. . . Håpet på at kanskje det var morgenkvalme som fikk deg til "å tenke over tingene". . . Lykke til med forestående fødsel! Jeg er virkelig glad deres vegne. Hilsen Else Sissel

  SvarSlett
 3. Her hos osss har fuglene nesten spist opp all rognebæra,men det er så fint og pynte opp med.
  Fin sesong bukett du hadde i den fine mugga ;)
  Ha en fin søndag.

  Lisbeth :)

  SvarSlett
 4. Nydelig bukett du har laget i den sjarmerende mugga. Du er så flink til å høste av det naturen byr på. Takk for at du deler!

  SvarSlett
 5. Kauniita marjoja mutta happamia.

  SvarSlett