tirsdag 15. oktober 2013

MIDDAGSTIPS: HØSTSUPPE

Å lage mat etter sesonger, det inspirerer meg. 

Og hva passer vel bedre da enn en suppe med friske grønnsaker? Nå skal jeg ikke skryte på meg for mye her, for jeg øver meg fortsatt på å bli bedre i forhold til matlaging. Ikke at målet i seg selv er så himla viktig, men det er desto viktigere å få i seg næringsrik og sunn kost. Vi trenger noe som gir energi og dessuten liker jeg tanken på at det er litt tradisjonelt. I går ble en slik middag jeg har lyst å tipse dere om i dag. Kanksje et tips til dagens middag? Det er vel ikke alle som har alt planlagt og klart??

I går tok jeg for det første frem takken igjen og bakte litt flatbrød. Det gjør jeg året rundt altså. Ikke så mye sesong med det, men det passet veldig godt til høstmiddagen denne gangen. Dessuten baker jeg flatbrødene litt tykke og små slik at de er enkle å smøre på. De knekker ikke i hendene på deg. Supert til spekemat feks.

Lenge har jeg ønsket meg en trekurv som passer til flatbrødene forresten. Denne neverkurven var perfekt og jeg fikk tak i den på et marked tidlig i sommer. Med en nystrøket blondeduk i, blir det så koselig på bordet. Smøret tok jeg over i en liten skål. Midt i hverdagen. Bare fordi slike små detaljer kan glede meg stort.

Men til selve middagen da. Dagens tips er altså å lage en sunn og deilig høstsuppe.

Grønnsaksuppe med elgkjøttdeig
*på slump*
__________________________________________________________________

Ha i hvilke grønnsaker du vil/har tilgjengelig. Feks: Poteter, gulrøtter, brokkoli og løk. Skjær dette i passe biter. Legg det i en kjele med vann og krydder/2 stk buljongterninger. Stek kjøttdeigen med salt og pepper. La alt koke sammen til grønnsakene er passe bløte. Mmmm. Sunt og godt. Og suppen smaker enda bedre dagen etter!

Tipper en hel haug av dere har laget lignende supper tusenvis av ganger. Men kanskje kan det være et høst-middagstips til noen av dere som ikke hadde planlagt alt i dag. Eller til og med kan det kanskje være et tips til den som faktisk aldri har gjort det før. En gang er jo den første ;O)

Ha en fin dag, koselige Livs Lyst-besøkende!

15 kommentarer:

  1. HEI LIV,
    jeg pleier lage deilig høstsuppe jeg og... bare sååå utrolig godt nå når det er litt hustrig utendørs.
    det jeg lurer på er om du kunne skrive oppskriften på DITT flatbrød? ser veldig godt ut. jeg skal bake jeg og... kunnne vært gøy å prøvd ut din oppskrift.
    om ok?

    ha en deilig dag
    klem TOVE

    SvarSlett
    Svar
    1. Det er veldig ok, Tove! ;O)

      Oppskriften på mine flatbrød finner du her: http://ljo-s.blogspot.no/2011/10/stolt-husmor-introduserer.html

      Slett
  2. Nå ble jeg skikkelig sulten....;)Hadde passa ypperlig her i dag, med tåke ned over fjella, men har planlagt (ikke hver dag det gitt;) for en gangs skyld og skal ha blandaball med kålrotstappe og bacon..... ikke verst høstmat det heller:) Ha en fin høstdag:)

    SvarSlett
    Svar
    1. Blandaball... hm... det har jeg aldri hørt om. Lokale saker? Eller er det kompe????
      Det hørtes i alle fall spennende ut og jeg lar meg imponere ;O)

      Slett
  3. ...mmhhh...yummie..!!
    Hugs Anja

    SvarSlett
    Svar
    1. I dag blir det rester. For rester dagen etter, smaker som sagt nesten bedre enn første dagen. Så nå gleder jeg meg til middag ;O)

      Slett
  4. Hei. Kunne ikke passet bedre med suppe og elgkjøttdeig oppskrift. Har for første gang kjøpt elgkjøtt (40 kg)
    og det var myyye kjøttdeig i bakken.Skal prøve den imorgen.Veldig hyggelig å følge bloggen din og graviditeten.
    Klem Kari.

    SvarSlett
  5. Helt herlige og stemningsfulle bilder! Nå fikk jeg lyst på en ordentlig god og kraftfull høstsuppe! Enig at det er fint å lage mat etter sesongene. Ha en fin dag du også!

    SvarSlett
    Svar
    1. Kanskje er det dagen for det i dag? ;O) hihi

      Slett
  6. Minna nesten litt om sodd. Men grønnsakssuppe er godt uansett. Spesielt når det er litt kaldt ute.
    Noe av det beste jeg vet er kjøttkaker laget av elgkjøttdeig og vanlig kjøttdeig blandet.
    Go tirsdagskveld til deg :)

    SvarSlett
    Svar
    1. Kjøttkaker laget av elgkjøttdeig har jeg hatt lyst å lage snart. Vi har så mye elgkjøtt i fryseren som må brukes. Takk for tips om å blande med vanlig kjøttdeig!

      Slett
  7. Det er sååååå godt :-):-)
    Rumler i magen min ;-)

    Klem

    SvarSlett
    Svar
    1. Hehe - så bra da! Du må nok i gang med suppe snart ;O)

      Slett
  8. Elgkjøttdeig kan også brukes i pizza. Takk for høstsuppetips:) Hilsen Berit

    SvarSlett