fredag 8. november 2013

HJERTER I ULL

Da ble det tovede/filtede hjerter i ull da!


Inspirasjon: Reportasjen fra prinsessevilikkes juleforberedelser i Lev Landligs juleutgave nr 7/13.
(Fremgangsmåte beskrives i bladet.)

Jeg drar mye rundt til koselige folk med fine hjem og interessant livsstil i forbindelse med min jobb som frilanser. Og jeg blir jo så inspirert. Det hender det klør så i fingrene etter slike besøk at jeg for eksempel må rett hjem å bake noe. Eller lage noe kreativt. Bare for å få ut energien som har samlet seg opp i løpet av dagen. Denne gangen var det slik. Etter besøket i dette hjemmet og da jeg i ettertid satt og redigerte bildene til reportasjen, fikk jeg så lyst å prøve meg på tovede ullhjerter. 

Som sagt, så gjort. Jeg kjøpte ull og nåler og fant frem litt utstyr jeg allerede hadde her hjemme. Som hyssing og gamle knapper. Man får jo aldri laget helt likt originalen, men det er jo nettopp det som er så gøy. Inspirasjonen kan godt være annerledes enn det personlige uttrykket man havner opp med til slutt. Så inviterte vi rett og slett noen venner til litt julepusling rundt stuebordet vårt en kveld nå i november og de var klare de! Selv om det var tidlig. 

Og tovede ullhjerter ble det i fleng. Store og små. Alle med sin sjarmerende passform og unike uttrykk. Så gøy! Jeg måtte teste de minste hjertene på min nye stuegran. Det blir jo nesten som juletre det og nå gleder jeg meg så til å henge dem opp ordentlig!

Siden noen av disse hjertene vil bli fraktet ut av huset fordi de skal bli julegaver, må man jo ha søte papirposer å putte dem i. (Hvis jeg ikke må beholde alle selv da... ;O) Litt senere vil jeg vise hvordan de ble seende ut. For noen ganger er faktisk utseende viktig! Innpakkingen er en del av selve gaven og det er i alle fall veldig stas å få en koselig innpakkning syns jeg. Så vi kjører på med det og. 

You`ll see! ;O)

((Sorry til alle mine som nå kanskje aner hva de kan få i julepresang... Men ikke vær for sikker. 
Vi har ikke bikket desember en gang og det kan jo hende det er flere idèer som skal ut i livet!))

15 kommentarer:

 1. hei LIV,
  så fint det ble.
  kan du ikke skrive hvordan man tover -hva man gjør? om det ikke finnes oppskrift på det. hva man gjør med ullen etc..
  har lyst å prøve jeg og. kjøper du ull på Panduro eller?
  takknemlig for svar, om du orker....

  GOD HELG!

  klem TOVE

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Tove!

   Det er veldig enkelt altså og det er i grunn bare å prøve seg frem, men oppskrift/fremgangsmåte er beskrevet i reportasjen i Lev Landlig som er ute i salg nå. Jeg venter tilfelle litt med å legge ut oppskrift her. Vil jo ikke gå noen i næringen her ;O) Men som sagt; det er veeeldig enkelt og MORO!!

   Jeg kjøpte ull på en lokal hobbybutikk her i byen.
   Ser de har utvalg på Panduro også: http://www.pandurohobby.no/Products/Textil-band-garn/Ull-Filt

   Følg linken så ser du hva du trenger av utstyr.

   Prøv! Det er så moro og gir så fine resultat! God jul ;O)

   Slett
  2. Tusen takk Liv. Har bladet! ;-))

   Slett
 2. så hyggelig, og for noen fine knapper, er alltid på utkikk etter sånne ordentlig gamle lerretsknapper, de nye blir ikke helt det samme.......
  Riktig god helg!

  SvarSlett
 3. Så skjønne de ble, helt Liv ;-) Supert å bruke de gamle knappene til dette. Har en del slike jeg også men har ikke brukt dem til noe enda. Nå fikk jeg et veldig godt tips.
  Nydelig bilde av julegrana :-)

  SvarSlett
 4. Hello Liv,

  I LOVE the hearts!!! How fun it would be to be on your Christmas list, to receive one of those. Even if I had the instructions from your country magazine, I would not know what to do, as I do not speak or read Norwegian. I will think of your little tree when I put up my Norwegian-themed tree here at home near Seattle.

  Linda

  SvarSlett
 5. Så gøy at du ble inspirert! De ble nydelige! Heldige er de som får hjerter fra deg i julegave.
  Ønsker deg og dine en fin helg!

  SvarSlett
 6. Så koselige de hjertene ble. På treet ble de supre.
  Klemz

  SvarSlett
 7. Ååååå...så utrolig nydelig det lille treet var og de hjertene var skjønne:)
  Ønsker deg en herlig helg
  Klem Merete

  SvarSlett
 8. De var skikkelig fine, har så lyst på masse slike på treet mitt. Tror kanskje jeg må kjøpe Lev Landlig for å finne ut hvordan man faktisk lager slike. :)

  Go helg :)

  SvarSlett
 9. Jag har tovat så fina hjärtan till julen med mina elever.Vi har klippt ut hjärtan i diskundelägg , tunn skumgummi och sedan har vi klätt in dem med ull , nålfiltat och slutligen tovat med varmt vatten och såpa. Så mysigt Kolla länken
  !'
  https://www.blogger.com/blogger.g?blogID=8950255356897362781#editor/target=post;postID=3910378214507114820;onPublishedMenu=allposts;onClosedMenu=allposts;postNum=4;src=link

  SvarSlett
 10. Nydelige hjerter, og reportasjen var så inspirerende og fin! Har forsøkt å holde igjen "julemodusen", men etter å ha fått siste Lev Landlig i posten har jeg kapitulert ;-) Det lille treet ditt var bare helt perfekt med de skjønne hjertene og den rustikke potten som prikken over i'en.
  Ha en riktig god helg, og lykke til med den forestående, store begivenheten :-)

  klem Mona

  SvarSlett
 11. Veldig koselige hjerter!! Har lest siste Lev landlig, og MÅ bare lage slike! :) Synes også de små gråposene dine var søte, hvor er de kjøpt?
  Mvh Marthe.

  SvarSlett
 12. Så fine hjerter! Har du mulighet til å legge ut en liten forklaring på hvordan man lager disse?(oppdaget de jo altfpr sent til å kjøpe bladet...:( )

  SvarSlett