lørdag 12. april 2014

glimt fra et nyvasket kjøkken

Så ble jeg altså ferdig med nedvaskingen av kjøkkent før påske.  Det gir en utrolig deilig følelse når alt er rent. Jeg fikk et spørsmål om hva jeg vasket med for å få bort "heksesoten" og det er ikke rare hemmeligheten hva vaskemidler angår. Jeg bruker bare litt zalo i bøtta og gnir med jif der det trengs. Så blir det så fint atte! "Hemmeligheten" ligger heller i valg av materialer, maling og glans på vegger og i tak på kjøkkenet.

Hele vårt kjøkken er malt med oljemaling og det gir en glatt og jevn overflate. Burde jo ha skrevet linoljeamling her, men den type maling har vi blitt kjent med etter vi startet på oppussing av dette huset. På veggene er det glansgrad 40 og i taket er det 80/90. Og dette sammen med panel, så er det ingen sak å vaske rent. Det er myyyye værre i vårt gipstak i stuen som har glansgrad 2... Det vaskes av og til, men da må det også males. Så panel og "blank" maling: I like it!
(Skrevet som svar på spørmsål jeg også har fått.)

Nå som jobben er gjort er det bare for den vesle familien å kose seg altså. Lille har forresten blitt så stor at han utforsker det som utforskes kan. Her sitter han på benken med Pappa og tar et overblikk over Dronning Ingrid som har kommet med sitt første skudd i vinduskarmen.

Foreløpig er det gamle bordet akkurat som det har vært lenge og forholder seg som avlastningshjem for krukker som ikke har fått plass på hyller og i skap ellers på kjøkkenet. Jeg er så glad i disse store glasskrukkene. Desverre tar de litt plass, men de er så fine. Og ikke minst kjekke. En til ris, en til peanøtter med skall (som jeg bruker mye i salater), kjeks og knekkebrød og mandler. Kjekke greier ja.

Så ble det noen forskjellige glimt fra kjøkkenet vårt denne gangen. Litt svar på spørsmål fra leserne, sikkert litt gjentagelse av ting jeg har vist tidligere og kanskje noen tips å ta med på veien? 

Ønsker dere som starter påsken nå en riktig deilig ferie og for oss som ikke er klare før til torsdag; vi knottes! Jeg slenger nemlig innom med et par innlegg til før jeg tar helt fri i påskedagene. Blant annet oppskrift på rundstykkene jeg viste her for en liten stund siden. Enkle og raske å lage. Selv når man har gjester på besøk. Kanskje noe for påskefrokostene?

Kjære Livs Lyst-venner: gooood helg!

12 kommentarer:

 1. Koselig og rent det er hos dere! :) Føler for å vaske selv her jeg bor..men influensa tapper energi og krefter ..men kanskje like greit..kan jo planlegge og få ideer...om inredning og interiør..
  Jeg er blitt øko-på min hals og ville helst brukt enten/og eddik utblandet i vaskevannet eller øko-vaskemiddel..som er også skånsomt for terverk og maling..og miljøet..Bare noen tanker om emnet...ellers tusen takk for flotte bilde rog koselig og inspirerende Blogg! Ønsker deg og famile en riktig fin Påske!

  SvarSlett
 2. Flotte kjøkkenbilder du deler med oss. Lekkert og hjemmekoselig. :) Fint med Pelargoniene på rad og rekke i vinduet i terrakottakrukker, der har jeg her også. Skaper en egen hygge, syns jeg. :) Takk for titten.

  SvarSlett
 3. Hi Liv,
  Your kitchen is sparkling clean and ready for spring and the Easter celebration. We planted our first geranium outside on our patio this week - pale pink and so fresh looking. I love that you have some in your kitchen window. Have a wonderful week ahead.
  Linda xx

  SvarSlett
 4. Tenk at småtten har blitt så stor alt!

  SvarSlett
 5. En liten kommentar jeg lenge har tenkt å skrive til deg: det er så herlig å se ei fornuftig bloggedame som tar hensyn til barnet sitt og skjermer han for bloggen. Alle barn har krav på det. Jeg har i mange år stusset over mødre som fronter barna i bloggene sine - lenge før barna kan bestemme noe rundt det selv. Og især strikkebloggere - de passer på at de aldri legger ut bilder av seg selv, men barna figurerer ofte i bloggene. Så det er bare så herlig å se en proff blogger med bloggvett. Heia Liv :-)

  SvarSlett
 6. Åh så herlig å få et lite glimt av lille vakre:)
  Det er så nydelig d kjøkkenet ditt og jeg kan bare
  sitte å se på bildene dine om og om igjen...sukk...sååå fint!

  Ønsker deg og dine fine påskedager
  med masse sol og gode opplevelser <3

  Klem Lise

  SvarSlett
 7. Kjøkkenet ditt er bare så utrolig koselig:) gir en rolig og hjemmekoselig følelse:)
  Tenk at lillemann er blitt så stor alt, tiden bare flyr avsted:)
  Ha en riktig God Påske
  Klem Merete

  SvarSlett
 8. Bruker du Zalo i vaskevannet til hele kjøkkenet? Jeg er så usikker på hva jeg skal bruke selv. Artig å høre hva andre bruker.
  Hilsen Eva

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja- ah! Jeg kjører på med deg jeg har jeg. Det blir jo en del fett rundt på kjøkkenet pga matlaging. Da er jo zalo ok. Og så måtte jeg altså frem med jif på flekker.

   Slett
 9. Ditt kök är så Underbar och likaså alla fina bilder som du bjuder på !
  Visst är det gott med nybakt bröd på helgerna.
  Ha nu en fin Påsk vecka !
  Vi hörs och kram från mig

  SvarSlett
 10. Hei! Hva heter blåfargen du har på kjøkkenet?

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Charlotte

   Du finner koden på kjøkkenfargen og andre fargekoder i menylinjen øverst her på Livs Lyst.
   Trykk RESTAURERING og FARGEKODER så finner du det! ;)

   Slett