torsdag 1. mai 2014

attraksjon ulldott

I dag har vi slått til med et gårdsbesøk vi. I byen faktisk. Like utenfor byen da. Herlig dag i varm sol og kaffeprat på tunet. Veldig koselig og en av attraksjonene for oss var denne ulldotten!

Saueflokken har just fordoblet seg her på gården og selv om disse småtassene ikke var mange dagene gamle, var det full speed i bakken. 


 Vi ønsker oss jo noen dyr når vi flytter på gården og i dag kjente vi at vi nesten ikke kan vente med å komme oss opp for å starte med alt vi har så lyst til. Men enn så lenge smører vi oss med tålmodighet og det er jo i alle fall kjekt med litt forundersøkelser.

Denne dama er en blanding av villsau og vanlig hvit sau. Hun er ikke så god til å hoppe over gjerder (!) - det har hun vel arvet av den hvite sauen. Men hun er hardfør og har pelsen til den ville sauen. Så fin! 

Mer vet ikke jeg altså. Om rase og fordeler og bakdeler. Syns bare disse sauene var så herlige. Ikke var de redde for oss heller. Vi fikk gå inn til dem og i alle fall denne stilte villig opp til fotografering! Herlig herlig.

4 kommentarer:

 1. Sauer er ålreite dyr!!!
  Vi selger både Spælsaugarnet og villsauskinn i butikken. Villsauen er litt mindre enn spælsauen, og den har litt kortere ull. Mer vet ikke jeg heller.......
  Dere skal altså flytte opp på gården deres og bo der, permanent? Det er ganske tøft gjort, men så befriende.

  SvarSlett
 2. Så fine sauer. de nyfødte er jo bare et lite under spør du meg. Gleder meg til å se dere på Tv i morgen. Ja...ikke sauene altså,men koftegjengen.hi hi
  Klem

  SvarSlett
 3. Hei! Eg nyt å lese blogginnlegga dine! Koftejakten, interiør og no sauer. Heilt i mi gate :-) Vi har vore i prosessen å velje sauerase. Det sto mellom villsau (gamal norsk) eller gamal norsk spæl. Vi valde den siste for vi syns den var passe stor, går ute det meste av året og ordnar det meste sjølv under lambing! Lukke til med valet.

  SvarSlett
 4. Villsauen skal være veldig fin om man har et gammelt kulturlandskap å holde i hevd, tøffere mot rovdyr skal de også være, lettere lamminger m.m. Holder på å lese om sykdommer og alt som kan gå galt for tiden. Drømmen vår er villsau på småbruket :-). Pam

  SvarSlett