mandag 12. mai 2014

treplater - in use

Jo, dere skjønner. Disse treplatene...

Selv om igrunn ingenting er ferdig oppe på gården vår, inviterte vi like vel noen venner av oss på besøk nå i våres. Vi var superheldig med været og det var helt tipp-topp for vi har ikke så mange steder  å søke ly under tak enda. 

Siden vinden kan ruske godt i bakkene her oppe, måtte vi ha noe stødig til hver kuvert. Det var da vi fant ut at det kunne være koselig med hver sin treplate. Så på grove bord dekket jeg enkelt på med en nystrøket (! jeg holder på enda ;O) linduk, treplater til hver gjest, lys i glass og for å få litt farge laget jeg rett og slett lengder med furukvister og kongler. Nesten litt julete kanskje, men i vårsolen gikk det an!

Vi kuttet ikke opp hele treet, så de store kubbene som ble igjen ble sitteplasser rundt "leirbålet". Hver kubbe fik hvert sitt skinn og den store hoggestabben ble avlastningsbord. Man må tage det man haver og gjøre det beste ut av det her i disse uferdige omgivelser.

Så var det hovedhensikt nummer to med treplatene. Nyskjært i passe tykkelse og børstet rene brukte vi de til mat og pålegg.

Det var spekemat som stod på menyen denne dagen og jeg syns det passet riktig så godt å servere det hele på treverk! Passe størrelse var det på platene også. Akkurat plass til ei spekepølse. Flaggene som ga tydelige henvisninger til hva gjestene førte i seg, kan jeg ta en annen gang. (Jeg har nok bilder til et innlegg ;O)

Til spekematen hadde jeg laget flatbrød og vi serverte nydelige hjemmebakte brød som en av gjestene kom med.  Så sørget skjønne barnehender for å få friske blomster i vann. 

Så der fikk dere vite hva et nokså kjedelig tre kan brukes til!

6 kommentarer:

 1. Veldig veldig smart og stemningsfullt og enkelt og så absolutt en idè til etterfølgelse:) Ferskt tre er jo bakteriehemmende også så dette er jo mer enn godt nok til å ha mat på:) Vakkert i all sin enkelhet:)

  SvarSlett
 2. So beautiful! It' sa long time I follow your blog...it is very nice!
  Isabella

  SvarSlett
 3. Ingrid, ingridedalsmo@gmail.com12. mai 2014 kl. 14:48

  Så fint!! Kjempegod ide å bruke treplatene som tallerkener og fat. Bare et lite spørsmål: har dere laget bordet og benkene selv? Regner igrunnen med det ;-) Er det mulig å få "oppskriften", enten på mail eller som et innlegg? Vi skal i gang med å lage noe liknende hos oss...
  Mvh Ingrid

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei ingrid. Hyggelig at du finner inspirasjon her på Livs Lyst!
   Joda, vi har laget møblene selv. "Oppskriften" vil bli å finne i neste utgave av Lev Landlig ;O)

   Slett
 4. Your table look beautiful - rustic, and perfect for the setting. I would love to be a guest there. I also love the sheepskin with such long hair.
  Linda xx

  SvarSlett
 5. Deine Tischdeko schaut superschön aus...das ist eine tolle Idee mit den Holzbretterl. Liebe Grüße aus Österreich Eveline

  SvarSlett