torsdag 26. juni 2014

Da vi kom til nå 4

Da vi kom hit lakk det gjennom alle tak! Det vil si, på innhuset var det jo ikke tak i det hele tatt. Bare en presenning. Som lakk... Låven var intet unntak. 

Vi brukte den første sommeren til å samle gammel takstein i tegl. Fra fjern og nær. Hentet på tilhenger. Det ble noen lass opp bakkene... 

Så var det å rive ned før det kunne bygges opp. Hele taket på denne siden måtte byttes. 

Stein på stein ble håndbåret og lagt i riktig mønster på taket. Det ble så fint med den gamle teglen. Det var egentlig en fin jobb det der. Det meste av sommeren befant vi jo oss her oppe i høyden. Utsikten var om det går enda flottere her oppe og vi slapp unna en del knott om kvelden ;O)

Men så klart, når jobben var gjort og vi kunne rive stillaset hadde vi vett på å nyte det! Så godt å vite at bygningen igjen står trygt. 


Taksiden mot tunet er foreløpig tett og har fortsatt sitt halvgamle planketak. Det skal vi bytte senere, men vi må konsentrere oss om innhuset først. Så får helheten fikses senere. Låven består av en gammel høyløe, fjøs, kornbinge pluss diverse store og små rom. Og ikke minst utedoen. 

Det er de fasiliteter vi har, men jeg syns det er rent koselig. Det skal nemlig ikke mye til for å gjøre det litt hyggelig i en gammel og røff bygning som dette. 


Avslutter med et kveldsbilde over tunet vårt. Sommerregnet har akkurat gitt seg og vi kryper snart inn i den vesle campingvogna/arbeidsbrakka vår. Om en stund sitter vi inne i det vesle gårdshuset vårt med kaffekoppen og ser tilbake på denne prosessen. Tipper vi er to glade mennesker på jorden da. Jeg har bare ikke tenkt å vente helt til det for å være glad. Tro det eller ei så har vi det riktig så koselig i vogna også. Nå står den jo nede på tunet sammen med de andre gamle bygningene og er liksom en del av tunet. Etterhvert må den vike, men inntil da så koser vi oss. Så får vi håpe at vi kan klare å bevare denne kosen gjennom hele prosessen vi har foran oss...!

10 kommentarer:

 1. Så flott å se når noen vet å ta vare på det gamle. Virkelig vakkert!!

  SvarSlett
 2. For en jobb dere har hatt, men du verden så fint det blir :-)
  Det er ingen tvil om at gården skal være glade for at det var dere som ble de nye eierne -
  for nå kommer den lille husmannsplassen til heder og ære igjen.
  Så flott med de ny-restaurerte bygningen som troner så stolte oppe i lia og for en utsikt dere har :-)
  Lykke til videre med prosjektet - det er utrolig gøy å gå lov å følge dere på ferden..

  Ha en fin fin dag :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Og det er utrolig koselig at du har lyst å følge med!! Dere har det jo så vakkert rundt dere selv. Og mange muligheter som kanskje skal tas tak i etterhvert. Jeg følger spendt med der ;O)

   Slett
 3. Morsomt å være med på tilbakeblikk. Det er utrolig hva dere har fått til med den gården. At dere også har restaurert med både kunnskap og varsom hånd er bare å ta av seg hatten for. Det arbeidet som legger for dagen i et sånt prosjekt kommer aldri helt fram i bloggverden. Det er ofte ferdige resultat som vises fram og et "trasig" før-bilde. Denne serien viser virkelig hvor mye arbeid og hvor mange timer som ligger bak, med riving og å bygge opp igjen. Jeg ble kjempeimponert over det arbeidet dere gjorde med muren på huset. Stå på dere gjør et godt arbeid for vern av gamle gårder og dere får dere litt av en perle etterhvert. God sommer!

  SvarSlett
  Svar
  1. Du skal vite at en slik kommentar den tar jeg til hjertet! Tusen takk. Vi gjør så godt vi kan og det er en stor jobb vi har foran oss. Vi har mange tanker og planer rundt denne lille plassen. Så noen oppmuntrende "jeg-har-tro-på-dette-ord" er så koselig å få. Så igjen tusen takk!

   Slett
 4. Liv,
  You and your husband should be very proud of the wonderful work you are doing on your farm to restore it to its former state. What a pleasure to read your posts and know that a young woman like you is happy to bring life back to a farm with much history. How I wish I were involved in a project like that here in the US. Keep up the good work and keep us posted on the progress. I love my involvement via Blog-land.
  Linda xx

  SvarSlett
 5. Det er utruleg inpirerande å lese om alt dere har fått gjort. Vi står midt opp i byggeprosess og drift på småbruket vårt. Vi kan bli litt motlause innimellom, men å sjå at andre er i same situasjon er veldig kjekt og gir energi :-) Takk, Liv! Klem

  SvarSlett
 6. Det er så fint at noen vet å verdsette det gamle og sette det i stand. Så flinke dere er. Blir jo så fint også.

  Ha en fin helg!

  SvarSlett
 7. Koser meg sånn med å se på alt dere har gjort. For noen nydelige bygninger! Kjempejobb dere har gjort, og det å titte på bildene og lese teksten tar jo bare noen minutter, mens den virkelige jobben må ha tatt mange måneder :)

  SvarSlett
 8. Wonderful!
  Lovely hugs to you
  Molly

  SvarSlett