mandag 16. juni 2014

herlig dag på slåttefestival

Så koselig å være på hjula igjen. Oppover i Telemark. Jeg tror det er noe av det beste jeg kan gjøre. Sommer. Blå himmel og sol. Blomster i alle veikanter. Dyr på jordene. Blide og rødbrente smilende ansikter. Og være på tur i Telemark. Ja, det er virkelig sommer for meg. 

I helga satte vi gummihjula mot Hjartdal og årets slåttefestival

Ikke at vi har noen slått som venter oss akkurat nå, men alt som kan læres om de gamle tradisjonene er spennende og interessant. Og dessuten får man så mye attåt. Man treffer kjentfolk og spiser deilig hjemmelaget suppe. Det blir is til dessert. Man blir litt solbrent på skuldrene. Og man får med seg en herlig konsert. Marie Tveiten stod på scenen og sang så sommerlig vakkert for oss. 

Og ikke minst fikk vi duppet tærne i et deilig friskt vann på den herligste badeplassen jeg har sett så langt i sommer. (Dèt var kanskje ikke såå god karakter. Jeg har ikke badet i år...) Men denne badeplassen her i Hjardal var virkelig kjempe fin!!

I alle grøftekanter stod floraen fargerik og tett. Selv om lupinene både er omstridt og "innpåtrengende", kan vel ingen ta fra dem at de er vakre?

(Jeg hørte forresten på et radioinnslag om innførte planter som tar over norsk flora... Det er ikke bra og det minte meg på at jeg skal være svært varsom med lupiner fremover. Selv om jeg elsker fargeprakten...)

På en dag som denne sitrer man av inspirasjon når man setter seg i bilen igjen og da vi kom på gården vår (-tunet ville være mer riktig å skrive, men jeg er så vant til å skrive gården.... Det er nemlig ikke gård i ordets drivepliktige forstand-) fikset Thomas den gamle fine treraken vår. Det hadde så klart vært demonstrasjon på dette på slåttefestivalen. Slike gamle raker er helt ypperlige til å rake sammen det lange gresset i enga når man slår med ljå. Og nå har vi en som fungerer på gården vår! ;O)

5 kommentarer:

 1. Ja visst är det vackert nu med alla blommor längs vägkanterna. Och lupinerna blommar här också för fullt och det var så vackert när vi körde från Dalarna upp hit igår. Men lupiner är ett besvär då de tar över all annan växtlighet och de fina sommarblommorna kvävs av dem. Så själv dödar jag varje lupin jag ser på vår gård. Det är inte lätt ska jag säga men målet är att de ska bort!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, jeg fikk en skikkelig påminnelse selv. Jeg har bestemt meg for å ikke ta lupiner inn på gårdstunet vårt mer. Jeg har gjort det. Satt dem i "vaser". De er jo så vakre - som jeg skrev at jeg syns. Men foreløpig finnes det ingen lupiner på gården vår og det er jo dumt om det var jeg som ba dem inn.......

   Slett
 2. Spennende! Vi har Ânga - et torp på Finnskogen. Det har tilhørt en skogsarbeiderfamilie og vi har funnet en del skogsverktøy. Men vi har også finnet forskjellig gårdsverktøy som den riven dere har fikset. Vi har flere som trenger stell - har du tips til hvor vi kan finne råd for nettopp dette? :)

  Märtha

  SvarSlett
  Svar
  1. Desverre har jeg ikke det på stående fot. Men kanskje det er verdt å finne ut av? Det er sikkert flere enn oss som har slike gamle treraker. Til nytte eller pynt. Det er jo gøy at de er hele! Hm... skal tenke litt på denne.

   Slett
 3. Det så veldig koselig ut på slåttefestival. Og lærerikt var det jo også. Så flink mann du har som setter igang med en gang han har fått inspirasjon! Lupiner er vakre med sitt fine fargespill der de står i grøftekanter og på enger. Synd de er så "farlige" iflg ekspertene. Er nok best bare å nyte de på avstand, og ikke bringe de inn i egen hage, ja.

  SvarSlett