onsdag 11. juni 2014

naturen skinner i gull

Jeg nevnte såvidt at vi har vært på gården igjen. Det blir litt oftere nå i de varme månedene. Noe vi setter stor pris på. I vinter har vi fått baby og har prioritert å være hjemme i byen. Men nå sitter vi her nede og tripper og planlegger. Vi ser frem til å tilbringe så mye tid som mulig på den vesle gården vår.

Og i helga skinte naturen i gull!
Rosene (Hurdalsrose og en annen gammel sort) står i full knopp. Bregnene strutter av liv og velvilje ved låveveggen.

På låveveggen har jeg også min lille oppvaskbenk. Og det er faktisk en fryd å stå her ute og ta den nødvendige huslige syslen. Estetikk. Det er ikke bare et ord for meg. Når jeg har det koselig rundt meg, går nødvendig arbeid så mye enklere.

Jeg må blant annet alltid fylle sinkkannen på benken her med blomster eller andre vekster. Og naturmaterialene finner jeg herlig nær. På tunet og i skogkantene rundt. Det er så deilig å kunne frotse i blomster og grønne greiner. Denne helgen var det bregnene som fikk ta hedersplassen. 

Like ved oppvaskbenken står denne hvitmalte krakken. Så kan man sette seg ned og nyte utsikten og stillheten her oppe i bakkene. Dette setter jeg så stor pris på. Stillheten. Ikke ensomheten, men stillheten.  Og det er viktig å lage plasser til å nyte den.

 Å sette sammen disse små bukettene med markblomster og la dem skinne i en liten mugge eller en metallboks, er terapi altså. Ja, naturen skinner virkelig i gull om dagen og disse bukettene vil jeg påstå gir mer glede enn hva ekte gull kunne gitt meg. 

11 kommentarer:

 1. For en flott plass dere har. Nydelig bilder <3

  SvarSlett
 2. Vi bor i verdens vakreste land :) Det er nydelig godt å plukke inn markblomster- det er mange måter å være rik på. Koselig oppvaskbenk :)

  Nyt dagen klem Monica

  SvarSlett
 3. Fantastisk!!! Det er viktig å se det store i det små. Og det er det er du sååååå flink til, Liv. Hilsen Else Sissel.

  SvarSlett
 4. Å ta oppvasken ute ved gamlestua er utrolig hyggelig og noe av det som gir mye glede og ro faktisk. Sist helg stod jeg ute i i enga i solskinnet ved et gammelt bord og vaket opp mens svalene fløy over hodet mitt. Guttene fløy i bekken og hentet bøtter med vann til meg. Gull verdt :) Pam

  SvarSlett
 5. Enig med deg. Er på hytta nå,og har fylt blomster fra naturen i gamle vaskemugger. Det er så koselig og gir en følelse av velvære en ikke kan kjøpe for penger.
  Klem til deg

  SvarSlett
 6. Og jeg ser på disse oppvaskbaljene dine. Som jeg liker disse emajerte sakene med grønn kant. Men hvor finner jeg oppvaksbaljer? Skulle gjerne byttet ut plastikkbaljene vi vasker opp i på finnskogen.

  SvarSlett
  Svar
  1. Det skjønner jeg godt. Det er så koselig å vaske opp i disse og de rommer en hel del. Jeg har funnet mine baljer i bruktbutikker og loppiser opp igjennom altså. Husker ikke akkurat hvor, men jeg har stadig kommet over slike. Lykke til med jakten!

   Slett
 7. For et nydelig sted
  Vakkert nostagisk og herlige bilder

  SvarSlett
 8. HI i love your blog , you have a new follower from Chile
  Angelica

  SvarSlett
 9. Jag tycker er gård är fantastisk och de gamla omålade uthusen har precis den där vackra grå färgen som får
  mitt hjärta att smälta. Ha det skön hela lilla familjen...

  SvarSlett