onsdag 12. november 2014

november-mimring

I dag må jeg bare sette meg ned og mimre litt. Det er så alt for lenge siden vi har vært på den vesle gården vår i Kviteseid. Det skal vi snart gjøre noe med, men enn så lenge koser jeg meg med litt bilder fra sesongen som var. Håper du også kan ha litt glede av mine tanker og bilder. 

En av favorittsyslene på gården er å plukke blomster fra enger og grøftekanter, og følge sesongenes skiftninger i farger og fasonger. Ikke minst lage små buketter og sette dem der vi ferdes mest. Ved oppvaskbenken på låven, ved utedoen og ikke minst i spikerteltet.

Et av våre faste gjøremål, fordi vi syns det er så kos, er å ta en kveldstur opp til et utsiktspunkt. Det er flere slike topper i rask gangavstand fra gården. Det er så koselig å bare ta beina fatt og få seg en liten tur. Toppen jeg og Lille står på er nok en av favorittene. Her ser vi helt inn til Kviteseidbyen.

I våres hadde vi besøk her oppe. I enkle kår, men jeg ser for meg hvordan det en gang kan bli. Da venner og kjente satt ved langbordene ute på tunet, gikk tankene til gårdsturisme. Kanskje koker vi kaffe til hyggelige besøk i fremtiden også??

Hver kveld i sommer satt vi oss ned i stolene her i husveggen. Her får vi utnyttet de siste strimer av sol og utsikt før det blir mørkt. Så godt det er å slappe av her med en kopp kaffe. 

Det lille vi kan høste, det høster vi. I år var ripsbusken så full av bær at den nesten knakk i to. Dette skal det bli god saft av. Når jeg endelig snart får tid til å gjøre litt andre ting igjen...! :O)

Små barnehender ordner opp selv og nyter smaken av de sursøte bærene! Godt sensommerminne fra gården i år...

Og så enda mer tur. Småtrasking rundt på eiendommen mens kveldssolen setter sitt varme og gylne preg på omgivelsne. Perfekt fotovær. Alt blir så intens og frodig. Selv en liten sti i det høye gresset.

Det var godt for meg med en liten november-mimring i dag. 
Nå gleder jeg meg bare enda mer til vi skal opp igjen snart!

6 kommentarer:

 1. Så koselig å se de fine bildene. Det minner om at det er viktig å ta seg tid til å se de nære tingene :)

  SvarSlett
 2. Kan ikke se meg mett på de fine bildene dine! Stemte så klart på deg i innlegget under ;)
  Og nå gleder jeg meg sånn til kofteboka kommer at jeg har ikke ord! Jeg blir nesten svimmel av å tenke på hva jeg skal strikke først, spesielt etter å ha sett sååå nydelige fristebilder i nyeste Lev Landlig ;)

  SvarSlett
 3. Herlige bilder fra en herlig sommer! Det er godt å ha gode minner å mimre tilbake til nå i novembermørket.

  SvarSlett
 4. I love this series of photos, Liv. What a beautiful place to make happy memories!

  Linda xx

  SvarSlett
 5. Veldig koselig, Liv! Nå får vi bare gå i hi en stund, så er vi plutselig tilbake…. god helg til deg og dine!

  SvarSlett
 6. Hvor ser det skønt ud - Kan godt forstå I nyder det.

  SvarSlett