fredag 5. desember 2014

blomst i mose

Det har ikke blitt mye tid til julesysler på meg. Ingen fare skjedd da, klokkene ringer ikke julen inn riktig enda. Men da er det jo så koselig at andre har tid og jeg får gleden av det. I slutten av november var det kofte-event i Kviteseid. På en gård, med en såå koselig butikk: Siloen. På tunet står et gammelt hus og i den ei gammel tømret stue. I stuen var det varme fra den store støpejernsovnen. Fra kjøkkenet duftet det godt av kanel og sukker. Både grøt og lefser ble servert sammen med varm kaffe. Og midt i alt dette og mere til, var jeg heldig å få være. Jeg fortalte om Den store koftejakten og visste nesten ikke på hvilket ben jeg skulle stå. Her var det nemlig herlig trangt om plassen! Med meg hjem fikk jeg varme ord, mange smil og blant annet denne skjønne blomsten i mose. 

Blomsten heter Helleborus, også kjent som Julerose. Så fint det er å legge mose rundt jord og røtter. Den er festet med ståltråd kan jeg avsløre og pyntet med hyssing og lerkekongler. Kjempe koselig julepynt. Dessuten kan den vannes på ei skål! Julerosen tåler en del kuldegrader, så den ble villig med på denne fotoseansen ute ved låveveggen på gården. Men nå er den en del av den gryende julen her i stuen vår hjemme i byen. 

Nå koser jeg meg kjenner jeg. Å ha tid til å skrive om hverdagslige hendelser, helt uskyldig og jordnært, her på Livs Lyst får frem smilet og go`følelsen i meg. Håper det kan være til litt inspirasjon for deg også :O)

5 kommentarer:

 1. Beautiful pictures ! (I'm french and I found your website because my little daughter's name is Liv ;-) and I'm happy cause I discovered a wonderful atmosphere ! Au revoir ;-)

  SvarSlett
 2. Oj, vilken fint blogg du har! Så fina bilder och vackert hem!

  SvarSlett
 3. Høres koselig ut! Julerosen kan du plante ut i hagen, der kan den gjerne begynne å blomstre før jul i milde vintre.
  Ønsker deg fin helg!
  Klem fra Signe.

  SvarSlett
 4. So pretty, Liv. Happy to see your posts. I have missed them.

  Linda

  SvarSlett
 5. Så koseligt du har skrive da, takk for det. :)
  Skal sei du tar fine bilder, slik blir det når ein ser detaljer og kan stille inn kameraet :) :)
  Me snakkes:) mvh Bjørg i siloen

  SvarSlett