tirsdag 20. januar 2015

brød i utradisjonelle former

I går koste Lille og jeg oss på kjøkkenet lenge. Han tok seg av oppryddingen i et skap, og kom plutselig frem med O`boy rundt hele truten, mens jeg baket brød. Det er ikke daglidags må jeg innrømme. (Hverken det med sjokoladetrut eller brødbaking.) Vi har ikke ordentlige brødformer en gang. Har tenkt å kjøpe det lenge, men en tanke er ikke alltid mye verdt...  

Men som dere skjønner og ser, så ble det hjemmebakt brød. Et stort og to små. Når man ikke baker sitt daglige brød, så blir man litt ekstra stolt når man først bretter opp ermene. Og så tenker jeg: hvorfor gjør jeg ikke dette oftere? (Det spørsmålet skal jeg prøve å besvare med faktisk å bake litt oftere...) For det smakte godt sjønner dere! Varm brødskive med pepperost og tomat til lunch. Ordentlig nam! 

Smørekniven er laget av einer (mener jeg). Den lukter i alle fall så utrolig godt. Av einer. Enda den er mange år, så har den beholdt sin duft. Til glede for slike som meg ;O)

Men hvordan formet jeg brødene? Uten brødformer?

 Enkelt! Jeg brukte kakeformer! Brødene fikk et skikkelig romantisk uttrykk da. For de tre kakeformene vi har, er hjerteformede... En stor og to små. Slik ble det denne gangen. Og jeg er ikke sikker på om jeg skal stresse med å få meg skikkelige brødformer heller. Det ble jo riktig så koselig dette!

Helt til slutt, noe som ikke handler om brødbaking i det hele tatt. Merkelig, men jeg syns det er så koselig med snor på skjærefjøla. Thomas ba pent for en stund siden om å ta bort naturhyssingen som hang på, for fjøla lå og vippet når han brukte den. Jeg har siden savnet den lille tråden... Hehe. Ja, det er jo sant dette. Så i dag lurte jeg på en ny og litt "flatere" snor, slik at fjøla forhåpentligvis ligger stille så den ikke blir oppdaget. Så får vi se... 

7 kommentarer:

 1. Det er så dejligt med hjemmebagt brød - og hele huset dufter så dejligt. Der er ingen, der siger, at man SKAL have brødforme. Som dig, kan man bruge, hvad man har. Der er også nogen, der lader brødet hæve i en flettet kurv, og så vender det ud på pladen til bagning. Så får det en flot facon.

  SvarSlett
 2. Kjempekoselig med hjemmebaka brød og så lukter det så godt i huset, nam nam 💟

  SvarSlett
 3. Hjemmebakst er aller best!!!! Jeg baker brød hver uke, jeg. ( jeg jobbet tidligere som baker...)
  I Danmark kjøpte jeg meg en " hevekurv ", og så vender jeg den forsiktig på plata like før den settes i ovnen. Blir flott mønster på hele brødet, og jeg gir det gjerne bort i gave. Det er populært.
  Hvis du har en terracottapotte, sett den et døgn i vann. La den tørke, og så har du en brødform. Urtebrød, feks.
  Ellers trenger du ingen form, bare du former brødet godt, og lar det være plass mellom dem, om du baker fler.
  Bare prøv, så skal du se det går. Lykke til :)

  SvarSlett
 4. Så herlig, Liv, ser for meg lille prinsen i O'boyen! Nå fikk du meg på baking, skal bake imorgen, blogge om det også, men kanskje det ikke blir så flott som hos deg, :-) ha en fin kveld!

  SvarSlett
 5. Herlig! Og hvis fjøla fortsatt vipper må du få Thomas til å lage et spor i fjøla. Da går det an å ha snor eller bånd på uanett. Ha en god dag. :)

  SvarSlett
 6. I love the idea of baking heart-shaped loaves! We have once recipe for bread that does not have to be kneeded, and it is baked in an iron kettle. Your bread looks wonderful!

  Linda

  SvarSlett
 7. very good,,
  thanks for sahing,,
  http://suplemenkesehatankulitwajahglowenhanz.wordpress.com/

  SvarSlett