onsdag 7. januar 2015

foran peisen

Jeg har stadig gått og ønsket meg en plass foran peisen. Et sted å sitte ned og kose meg. Men i mitt hode og med tanke på rent fysisk plass i stuen, har jeg ikke kommet til noen god løsning. Til i går.  Da skulle det kostes og vaskes. Da jeg begynte å flytte på møblene for å komme til, var jeg faktisk snar med å dra dem et lite stykke til bort etter gulvet. Kanskje jeg kunne få til en liten krok foran peisen likevel?

Som dere skjønner, fant jeg en løsning. En kosekrok foran peisen. Jeg satt meg tidlig ned der i går må jeg innrømme. Da Lille hadde sovnet godt på puten sin, satte jeg meg til med strikketøyet og kooooste meg. Foran peisen! Hele kvelden hørte vi på radioen og koste oss med små gjøremål her i stuen. Ikke noe tv-serier. Ikke noe stress heller. Bare god, gammeldags avsapping. 

Sofagruppen mangler liksom en stol nå da, men ikke noe stress. Blir vi flere, er det jo en enkel sak å dra den bort, den jeg har flyttet, slik at den kan gjøre nytte. 

Jeg liker ikke helt å innrømme det, men i går pakket jeg julen ut. 13.dag jul. Vet at det er god og gammel tradisjon å hive den ut 20. dag jul. I år ble det slik hos oss. Men det blir alltid så tomt når julepynten blir borte. Vi har ikke så alvorlig mye pynt, men når alt det grønne og alt lyset forsvinner, så blir det litt stusselig. Da gjelder det å beholde det som beholdes kan. 

For eksempel stuegranen og noen lerkekongler. Litt vinterpynt. Bøkene som ligger fremme er "Norske Gardsbruk over Telemark" fra 50-tallet. De har vi hatt stor glede av. Her står det jo blant annet noe om gården vår i Kviteseid. 

Leker har blitt en del av innredningen vår. Ikke til å komme utenom. Og ikke alle lekene er så koselige som disse... hihi.... Sånn er livet. Og det er helrlig!

Levende lys er i alle fall en del av innredningen. Det skal jo jammen ikke mye mer enn noen tente lys for å skape stemning. Litt stemning ble det med ommøbleringen denne gangen syns jeg også. Det var så koselig å sitter foran peisen i går og jeg gleder meg til neste gang jeg har tid til det.

12 kommentarer:

 1. Så koselige bilder og lesning :-)
  Kan tenke meg det er deilig med en kosekrok ved peisen :-)
  Du får hygge deg videre foran den i kveld :-)

  SvarSlett
 2. Jeg syns du fikk en fin kosekrok foran peisen. Likte også ovetsiktsbildene av den nydelige stua di. Jeg liker å la blikket vandre i et interiørbilde å oppdage flere ting. Du rt så flink å balansere sånn at fet verken er gor mye eller gor lite. Gleder meg til å følge. Deg videre og inn i et nytt år. Godt nyttår til deg og dine.

  SvarSlett
 3. Hei.
  Ville bare si at du har en nydelig stue med så mange vakkre ting.
  Liker stilen din!!
  Hilsen Helene

  SvarSlett
 4. du har det bare sååå nydelig !! Jeg elsker det hjemmet ditt !

  SvarSlett
 5. Mon du får lov at beholde den skønne plads foran pejsen for dig selv? Det ser rigtig hyggeligt ud. Vores julepynt bliver pakket væk inden nytår - i hvert fald juletræet.

  SvarSlett
 6. Så koselig stue dere har, og for et lekkert spisebord!
  Ser koselig ut med den nye sitteplassen, deilig med sånne "fristunder"!
  Ha en fortsatt fin uke.
  Klem fra Signe.

  SvarSlett
 7. As always, I love these photos of your warm and cozy home. Thank you for sharing more inspiration.

  Linda xx

  SvarSlett
 8. Kosekrok foran peisen har jeg også ordnet meg. Finnes ikke noe hyggeligere enn å sitte der med strikketøyet og tekoppen på kvelden. Vi nyter tv frie kvelder, og har radio istedet. Dab til og med, moderne dubeditt inni men tradisjonell utenpå. Ha en fin dag, Pam

  SvarSlett
 9. Så veldig koselig hos deg :-)

  SvarSlett
 10. Hej Liv! Nu har jeg haft din koftebok i hånden og må sige den er meget lækker, papir kvaliteten og ikke mindst dine smukke fotos. Du kan se mit indlæg hvor jeg fortæller om bogen.
  Knus
  http://husetvedskoven.blogspot.dk/2015/01/hygge-hos-hanne.html

  SvarSlett
 11. Du har sett at det finnes en nyere utgave av Norske gardsbruk også? her er en lenke på bokhylla i Nasjonalbiblioteket
  http://www.nb.no/nbsok/nb/26740a773d7f446dcc09e5745e8e7159?index=16#0

  SvarSlett