torsdag 1. januar 2015

ristopper med mint

I år tok vi en ekstrarunde med ristopper i romjulen gitt. Det gikk unna på første ladning, så vi slo til igjen. På det gamle kjøkkenbordet ligger juleplastikk-duken på - alltid beredt til litt kakesøl altså. 

Ristopper er jo superenkelt å lage, men smaker ikke dårligere av den grunn. Det er helt genialt med ting som er enkelt å lage mener nå jeg. Oppskrift til slike finner du mange steder. Det er bare å google i vei. Men en "hemmelighet" kan jeg gi deg: Vi puttet nemlig i èn After Eight og den satte perfekt mintsmak på toppene!

Gamle Norgesglass kan ikke jeg få for mange av. Jeg trodde faktisk at jeg hadde en hel haug til overs i kjelleren, men da jeg før jul skulle ned og hente til småkakene, viste det seg at jeg hadde tatt feil. Ingen glass i reserve der nede gitt... Alle var i bruk på kjøkkenet. Så gleden ble stor den, da jeg på julaften pakket opp flere glass fra en stor gaveeske. Det var midt i blinken og godt timet! 

Gamle glass med lokk av flere slag er så koselig å ha julekaker i. Ja, ikke bare julekaker, men nå er det jo tross alt jul da og vi kan unne oss å være litt sesongbetont. Men se hvor dekorativt det er! Ristoppene må stå kaldt og vi har en kald gang, så der har vi plassert dem. Så blir det som pynt å regne, disse go`sakene i de gamle glassene!

10 kommentarer:

 1. Så lurt! Det var en kjempegod ide med After Eight, det må jeg prøve :). Elsker mine gamle Norgesglass, kan aldri få for mange. Kan brukes til alt fra kaker til knapper og er fineste pynt. Godt Nytt år til dere tre. Pam

  SvarSlett
 2. Så lurt å blande inn en after eight! Det skal jeg skrive meg bak øret til neste gang :)

  SvarSlett
 3. Der kom barndomsminnene - slike hadde vi alltid i jula da jeg var lita jente, og de gikk fort unna den gangen også, vi var sju søsken;) Norgesglass som oppbevaring er helt topp, akkurat nå har jeg sursild i et, einerkvister i et annet osv.... De kan brukes til ALT! Jeg har ellers kost meg mye med kofteboka siden jeg fikk den av gubben til bursdagen i november (veldig styrt gavekjøp hehe...) utfordringa her i bygda er at den eneste garnbutikken ble nedlagt før jul, så nå må vi kjøre mange mil for å skaffe det minste lille garnnøste..., og nå er det glatt over alt! Det gode liv på landet har sine utfordringer....! Men garn skal det bli etter hvert - jeg har mine planer...;)
  Har ikke kommentert så mye inne hos deg det siste året, men jeg følger deg trutt og jevnt...noe av det jeg liker så godt med deg og prosjekta dine er at du har greid å gjøre det du liker så godt og er flink til - til ditt levebrød. Det er min store drøm også, men det er ikke bare bare.... I mellomtiden leser jeg alt jeg kommer over om dere som har klart det, og prøver å finne oppskrifta hehe...:) Takk for inspirasjon og gode stemninger i 2014 - og alle gode ønsker for 2015, jeg følger med:) Klem fra nordvestlandet

  SvarSlett
 4. Happy new year....in good health...lots of love joy and peace....love Ria...!!

  SvarSlett
 5. Veldig lurt å putte nye ingredienser i gamle oppskrifter! Selv har jeg ofte brukt kardemomme i baksten min:) Det hever et hvert bakverk, spørsmål du meg:) // Very smart thinking; putting new ingredients in old recipes! As for me, i like putting cardamom in ny bakery:) Puts an edge to it and gives it that extra:)

  SvarSlett
 6. These cookies look stunning. I'm going to pin them, for sure!

  SvarSlett
 7. *nam* Hørtes veldig godt ut med litt mintsmak.
  Jeg har også latt alle kakeboksene bli igjen i kjelleren i år til fordel til Norgesglass. Veldig koselig å pynte med julebaksten.

  Godt nytt år!

  SvarSlett
 8. Putter du en hel boks med After Eight i deigen da?
  Hilsen Inger Karoline

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Inger Karoline
   Vi puttet bare i èn sjokolade vi. Det er jo en smaksak. Kunne sikkert hatt oppi to-tre uten at det hadde gjort noe. En får smake seg frem. Det var godt med en også :O)

   Slett
 9. wow, hva flotte bilder for !!! et Godt Nyttår ønsker angie fra Tyskland

  SvarSlett