mandag 12. januar 2015

villsauvotter

Jeg har litt dilla på sengetøy - og strikkede votter... Det blir litt som å samle på glansbilder og klistremerker. Slik jeg gjorde da jeg var liten. Strikkede votter kan jeg liksom ikke få nok av. Og jeg har vært så heldig å få flere par. Kanskje kan jeg vise senere et lite utvalg? De fleste har jeg nemlig fått i gave eller arvet. Og så holder jeg på å strikke litt selv... men det er ikke så mye å skryte av riktig enda. 

Men la meg ikke prate meg helt bort. Disse vottene er så fine syns jeg. De var jeg heldig å få en gang, og jeg vet at de ble kjøpt på et marked. De er laget av skikkelig villsau-ull. Garnet er ufarget, "dufter" enda litt sau (herlig!) og inneholder den naturlige lanolinen som gjør at vottene blir vann- og snøavstøtende. (Se snøfnugget øverst til høyre ;0)

Det er til og med et lite villsaumotiv på vottene. Jeg er så fasinert av villsau altså. Har jo alltid hørt at "sauer er ålreite dyr" og jammen tror jeg på det. Jeg drømmer virkelig om å ha mine egne på gården etterhvert. Enn så lenge suger jeg til meg all kunnskap jeg kan om disse dyrene, og holder meg varm med villsauvottene mine når kuldegradene rår. 

Vottene er fra stentorp.parnet.fi

6 kommentarer:

 1. Ja villsau er drømmen her også, de har mange unike kvaliteter vi ønsker å ha på gården og i kulturkandskapet. Pam

  SvarSlett
 2. I think the mittens look so cozy, and well-designed, too. I will have to search out some more information about wild sheep, and how shearing them is possible.

  Best wishes to you from NYC. I love visiting your "countryside" with all its natural beauty. xo

  SvarSlett
 3. De er fine. Kender du strikketeknikken? Den ser spændende ud.

  SvarSlett
 4. Flotte votter, herlig med villsau, jeg har en villsau skinn på sofaen….

  SvarSlett
 5. Flotte votter! Jeg tror de er pjonet noe som er en hekle teknikk. Jeg holder på å lage glere par nå som skal bli venninegaver og slikt.

  SvarSlett
 6. Men sauen er nok strikket inn. Det er fullt mulig å kombinere strikking og hekling.

  SvarSlett